مدیرکل تامین اجتماعی فارس عدم تناسب بین منابع و مصارف سازمان را از چالش‌های جدی سازمان متبوع در فارس عنوان کرد و گفت: این استان ماهی ۴۰۰ میلیارد تومان مطالبات معوقی دارد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، ابراهیم کشاورز مدیرکل تامین اجتماعی فارس در آیین گرامیداشت سالروز تصویب قانون کار در شیراز با بیان اینکه تامین اجتماعی نهادی عمومی و غیر دولتی است و ریالی از منابع دولتی استفاده نمی‌کند، افزود: براساس اصل ٢٩ قانون اساسی، این سازمان برای تحت پوشش دادن آحاد جامعه به ویژه کارگران تشکیل شده است.

مدیرکل تامین اجتماعی فارس، جمعیت تحت پوشش بیمه این استان را بالغ بر دو میلیون و ٤٠٠ هزار نفر اعلام کرد و گفت: سازمان تامین اجتماعی فارس با ٣٦ شعبه دائم، ٢٥ شعبه اقماری و ١٥ کارگزاری رسمی خدمات خود را به جامعه هدف ارائه می‌دهد.

کشاورزی از افتتاح رسمی راه‌اندازی شعبه ششم شیراز نیز که از هفته گذشته به صورت آزمایشی آغاز به کار کرده، در آینده‌ای نزدیک خبر داد و عنوان کرد: افتتاح شعبه صدرا نیز در دستور کار قرار گرفته و با مشخص شدن مکان، تاسیس خواهد شد.

او همچنین با تصریح بر این نکته که در حالی‌که براساس پرونده کارگاه‌های فعال در استان ۷۱ هزار بیمه شده داریم، اما حق بیمه ۶۳ هزار نفر پرداخت می‌شود، گفت: این مهم نشان دهنده از فرار بیمه‌ای در فارس است و امید است به سمتی پیش برویم که با همکاری اداره کل کار بحث پوشش بیمه‌ای و تحت پوشش قرار گرفتن کارگران با بالاترین درصد انجام شود.

مدیرکل تامین اجتماعی فارس از مطالبه سنگین یک‌هزار و ۲۰۰ میلیارد تومانی تامین اجتماعی از کارفرمایان خبر داد و گفت: این مهم معضلی برای ارائه خدمات به بیمه شدگان شده و متاسفانه بعضی کارفرمایان بدحساب، مطالبات سازمان را به نوعی موانع تولید می‌دانند که این اشتباه محض است.

کشاورز ادامه داد: براساس محاسبات، در بدترین حالت، کل هزینه حقوق و مزایای پرسنل ١٠ درصد است که اگر ٣٠ درصد آن را برای حق بیمه درنظر بگیریم تنها سه درصد هزینه یک کارگاه تولیدی برای حق بیمه صرف می‌شود.

او همچنین با بیان اینکه ٤٨.٤ درصد جمعیت فارس تحت پوشش بیمه هستند که از میانگین کشوری پایین‌تر است، اظهار کرد: با تلاش‌های انجام شده طی دو سال اخیر علی‌رغم حاکمیت بحران کرونا، اما ٥ درصد افزایش پوشش بیمه‌ای داشتیم که نشان دهنده تلاش جامعه کارفرمایی در موضوع اشتغال و جلوگیری از فرار بیمه‌ای است.

مدیرکل تامین اجتماعی فارس به آمار مقایسه‌ای افزایش بیمه شدگان، مستمری بگیران و جمعیت تحت پوشش نسبت به سال‌های قبل در فارس هم اشاره کرد و از رشد ٣.٣درصدی بیمه شدگان اصلی و ١٥ درصدی مستمری بگیران خبر داد.

کشاورز همچنین به موضوع مقایسه پوشش بیمه‌ای در فارس نسبت به اصفهان و خوزستان اشاره کرد و گفت: آمار استان فارس نسبت به این دو استان، نشان دهنده فرار بیمه‌ای است.

او با بیان اینکه برای ۱۳ هزار نفر بیمه بیکاری به میزان ۸۰ میلیارد تومان پرداخت می‌کنیم که عمدتا هم ناشی از بیکاری در پی شیوع بیماری کروناست، گفت: ماهانه ٨٠٠ میلیارد تومان مستمری در فارس پرداخت می‌شود.

مدیرکل تامین اجتماعی فارس به هزینه درمان در فارس به عنوان قطب پزشکی جنوب کشور هم اشاره و عنوان کرد: تاکنون ۳۰ میلیارد تومان غرامت دستمزد به کارگرانی که در فارس مبتلا به بیماری کرونا شده و دو هفته در منزل استراحت داشته‌اند، پرداخت کرده‌ایم.

کشاورز تصریح کرد: این مهم وقتی ارزش خود را نشان می‌دهد که جامعه بیشتری تحت پوشش بیمه قرار گرفته باشند.

او به خدمات غیرحضوری این سازمان از آبان ٩٩ تاکنون هم اشاره و بیان کرد: ٧٠ درصد از مراجعات به شعب تامین اجتماعی کاهش یافته است.

مدیرکل تامین اجتماعی فارس عدم تناسب بین منابع و مصارف سازمان را از چالش‌های جدی سازمان متبوع در فارس عنوان کرد و گفت: ماهیانه ١٢٠٠ میلیارد تومان هزینه داریم، اما وصولی ما از محل دریافت حق بیمه ٨٠٠ میلیارد تومان است و در واقع استان فارس ماهی ٤٠٠ میلیارد تومان مطالبات معوقی که دارد را هر ماه از استان‌های دیگر جبران می‌کند تا هزینه‌های خود را پوشش دهد.

کشاورز در پایان ابراز امیدواری کرد که قانون کهنه و قدیمی تامین اجتماعی که مصوب تیرماه سال ۵۴ است با توجه به مقتضیات زمان و در راستای حفظ و نگهداشت منابع سازمان که متعلق به جامعه کارگری است.
بازنگری شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.