به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند،کامیابی رئیس اتحادیه فرش دستبافت خراسان جنوبی گفت: عمده فرش دستبافت استان و کشور برای صادرات است و در بهترین حالتهایی که مشکلی برای صادرات وجود نداشت، دو سوم تولید فرش کشور و بیش از ۹۰ درصد تولید استان به کشورهای خارجی صادر می شد.
او افزود: فرش دستبافت خراسان جنوبی به کشورهایی مانند آمریکا، آلمان، ایتالیا، اسپانیا، انگلیس، سوئد، سوئیس، امارات، عمان، قطر و لبنان صادر میشود که در حال حاضر با کم شدن صادرات، دو سوم تولیدات بافندگان روی دست شان مانده است.
کامیابی با اشاره به اینکه در دهه ۷۰ در کمترین حالت سالانه ۲۰۰ میلیون دلار صادرات فرش داشتیم ادامه داد: وضع صادرات فرش دستبافت خراسان جنوبی در دهه ۷۰ بسیار خوب بود به طوری که بیش از ۹۰ درصد تولیدات صادر می شد و حتی فرش دستبافت تولیدی استان جوابگوی نیازبازار صادرات نبود.
رئیس اتحادیه فرش دستبافت خراسان جنوبی تصریح کرد: در سالهای ۴۶ تا ۵۲ از استان سالانه حدود ۴۰۰ تا ۶۰۰ میلیون دلار فرش صادر می شد و ۶۰ درصد بازار دنیا در دست استان بود.
او بیان کرد: عمده مشکلات ما در صادرات از سال ۹۷ شروع شد، زیرا دولت به خاطر اینکه در تحریمهای شدید به سر میبرد و وضعیت ارزی خوبی نداشت تصویب کرد که هر کسی به خارج از کشور فرش صادر میکند باید برگشت ارز به کشور را داشته باشد.
کامیابی در ادامه عنوان کرد: همین موضوع باعث شد صادرات فرش ازخراسان جنوبی به ترتیب از ۴۲۶ میلیون دلار به ۲۶۰ میلیون دلار در سال ۹۷، ۷۰ میلیون دلار در سال ۹۸، ۶۰ میلیون دلار در پارسال و کمتراز ۵۰ میلیون دلار برای امسال برسد.
رئیس اتحادیه فرش دستبافت خراسان جنوبی اظهار کرد: در این زمان مرکز ملی فرش ایران است که باید برای رفع این مشکلات در حوزه صادرات تلاش کند و پیشنهادات جدید و کارسازی برای بهبود بازار صادرات فرش دستبافت استان و همچنین کشور ارائه دهد.
انتهای پیام / ط ا