به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، راه ارتباطی سه روستای مرق، مرقکان و سیاله در آخرین روزهای اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۹، پس از رانش زمین تخریب و راه دسترسی قطع شد و تردد اهالی روستاهای مسیر از طریق دریاچه سد الغدیر با قایق و با سختی شدید انجام میشد.
سر انجام بعد از ۱۰ ماه کار بازسازی این جاده ۱۷ فروردین ماه امسال با نصب علائم و نیوجرسی از سوی اداره راهداری و حمل و نقل جادهای ساوه انجام شد.
اما این جاده بازسازی شده استحکام لازم را نداشت و ۱۳ آبان امسال در پی جاری شدن سیل، دوباره ریزش کرد و برای مردم مسیر مشکل ساز شد.
جهانی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان مرکزی در جریان در بازدید از این محور گفت: جاده جدید (بازسازی شده) فاقد ابنیه فنی بوده و در پروژههای اولویت دار این اداره کل قرار داشته که در اسرع وقت مورد بازسازی قرار خواهد گرفت.
جهانی با بیان اینکه در پی بارش نزولات آسمانی محور ارتباطی مرق-مرقکان دچار آب شستگی و ریزش شد افزود: در پی وقوع این حادثه تیمهای راهداری برای ایمن سازی و جایگزین کردن محور قبلی، حضور یافتند و مشکل تردد برای اهالی وجود ندارد.
مسیر ارتباطی روستاهای مرق-مرقکان از توابع بخش مرکزی ساوه مسیری برای تردد زمینی برای ۲۷۰ خانوار ساکن ۳ روستای مرق، مرقکان و سیاله است.
عالمی دهیار روستای مرق هم گفت: نقص ایمنی محور احداث شده را بارها از طریق مکاتبه با اداره راه و شهرسازی و حتی پیمانکار پروژه تذکر و پیگیری کردیم، ولی هیچ اهمیتی داده نشد.
عالمی افزود: محور جدید به علت تعبیه نشدن پل و یا حتی آبراه برای هدایت سیلابهای فصلی، در اولین بارشهای پاییزی اخیر دچار آب شستگی و ریزش شد.
قصور از طرف پیمانکار یا مسئولان باشد فرقی نمیکند موضوع این است که مردم با مشکل مواجه شده اند.
بیشتر بخوانید
حجت الاسلام هاشمی امام جماعت روستای مرقکان گفت: نبود نظارت قوی بر پیمانکار در موعد تحویل این جاده موجب هدر رفت هزینهها شده است.
حجت الاسلام هاشمی افزود: مسئولین در زمان بروز ریزش جاده در سال گذشته، در مسجد روستا به مردم اطمینان دادند که محور جایگزین از حداکثر استاندارد و ایمنی لازم برخوردار است.
او اضافه کرد: اهالی مشقات انسداد جاده و حرکت به وسیله قایق برای تهیه موادغذایی را تحمل کردند، اما مجددا شاهد بروز این حادثه به علت ضعف نظارتها هستیم
به هرحال این جاده در حال حاضر تنها مسیر زمینی ۲۷۰ خانوار ۳ روستای مرق، مرقکان وسیاله است و مردم این مسیر اکنون با مشکل مواجه اند و باید مسئولان فکری برای این مسیر کنند.
حالا میرزایی فرماندار ساوه گفت: که عملیات مرمت جاده قدیم روستاهای مرق، مرقکان و سیاله تا آخر آبانماه مرمت میشود و تا زمان تکمیل پروژه جاده اصلی که به دلیل سیلاب روز جمعه گذشته تخریب شد، مردم میتوانند از این مسیر تردد کنند.
مهرداد جهانی، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان مرکزی هم گفت: برای تعمیر ابنیه فنی و روکش آسفالت مسیر دسترسی مرق و مرقکان به شهر ساوه نیاز به اعتباری افزون بر ۲۰ میلیارد تومان است.
امیدواریم این مرمت جدید مرمتی اساسی و تخصصی باشد و دیگر این جاده ریزش نکند.
انتهای پیام / ج