رئیس مرکز توسعه شورا‌های حل اختلاف کشور، درباره رسالت‌های اصلی این شورا‌ها درخصوص ایجاد صلح و سازش بین مردم صحبت کرد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام و المسلمین هادی صادقی، رئیس مرکز توسعه حل اختلاف کشور، با بیان اینکه روز گذشته، نوزدهمین سالروز تاسیس شوراهای حل اختلاف به دست مرحوم آیت الله هاشمی شاهرودی رئیس اسبق قوه قضائیه بوده است، اظهار کرد: روش‌های بسیاری برای حل اختلاف بین مردم وجود دارد که مشهورترین آنها دادگاه است. اما ۱۷ راه آسان‌تر برای این کار موجود است که در کل دنیا هم اجرا می شود.

وی افزود: در دادگاه با رای قاضی، یک نفر محکوم و طرف مقابل پیروز می شود که این مسئله عموما، تداوم نزاع‌ها را به دنبال دارد. در صورتی که اگر به جای حکم کردن، سازش ایجاد کنیم، مشکلات مردم به صورت ریشه ای حل خواهد شد.

معاون رئیس دستگاه قضا، اظهار کرد: حسن دوم شوراهای حل اختلاف این است که مراحل و الزامات قانونی دادسرا در این شوراها لازم به اجرا نیست. یعنی تشریفات دادگاه، در این شوراها وجود ندارد و رای به آسانی صادر می شود. البته اصل عدالت، حق دفاع و دادخواهی درباره هر دو طرف رعایت می شود اما بازه زمانی برای صدور رای در شوراهای حل اختلاف کوتاه تر است، در نتیجه مردم زمان، انرژی و هزینه کمتری را برای حل مشکلات خود صرف می کنند.

این مقام قضایی با اشاره به اینکه شوراها می توانند به هر پرونده نزاعی ورود کنند، تصریح کرد: معمولا طرفین دعاوی بر سر کمتر از ۲۰ میلیون تومان لازم است که به شوراها مراجعه کنند. همچنین یکی از مهمترین کارهای شوراهای حل اختلاف، انجام امور حسبیه است که جزء وظایف دولت به شمار می آید.

وی در خصوص تاثیر شوراهای حل اختلاف بر کاهش تعداد پرونده های قضایی، بیان کرد: آمار پرونده‌های ورودی اولیه به دستگاه قضا، ۱۰ میلیون در سال است که از این تعداد، ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار، به عبارتی ۴۵ درصد پرونده‌‌ها به شوراها می آید. در نتیجه اگر شوراها نبودند، هم حجم کاری دستگاه قضا بیشتر می شد و هم مردم وقت، انرژی و هزینه بیشتری را برای رسیدگی به امور صرف می کردند.

 مردم قاضی خود را انتخاب کنند

رئیس مرکز توسعه شوراهای حل اختلاف، با بیان اینکه از سال گذشته در صدد توسعه مراکز حل اختلاف با بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی هستیم، ادامه داد: در این طرح، داور یا قاضی خصوصی توسط خود مردم انتخاب می شود. جذب داوران از شب گذشته آغاز شده است و داوطلبان برای ثبت نام باید به سایت جهاد‌ دانشگاهی مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه داوران به میانجی‌گری هم خواهند پرداخت، مطرح کرد: میانجی‌گری در امور کیفری رخ می دهد؛ یعنی در جرم‌هایی مانند ضرب و شتم، توهین و... میانجی‌گر راه حل مسئله را پیدا و بدون مراجعه به دادسرا، از شخص مرتکب جرم می‌خواهد که اشتباه خود را جبران کند. به یاد داشته باشیم که زندان در بیشتر اوقات، باعث تشدید جرائم می شود. البته زندان بان‌های ما برای امور تربیتی زندانی‌ها بسیار زحمت می کشند، اما وجود زندانیان در کنار یکدیگر، در برخی مواقع بدآموزی‌هایی هم دارد‌.

 مشارکت هنرمندان و ورزشکاران برای حل نزاع بین مردم

معاون رئیس عدلیه کشور با اشاره به راه اندازی ستاد ملی صبر، عنوان کرد: صبر اختصار سه واژه صلح، بخشایش و رضایت است‌. تمام مردم به خصوص ریش سفیدان و شیوخ عشایر، روحانیون، هنرمندان و ورزشکاران در این ستاد مشارکت دارند تا فرهنگ عفو و دست گیری ایرانیان را احیا و بین مردم اجرا کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
شهرستان ساری
۲۲:۳۵ ۲۰ آبان ۱۴۰۰
با سلام جناب قاضی با عرض معذرت رضایت کدام مردم اینجانب زمینی 2500متر سال 1374 خریداری نمودم قاضی فقط برابر ادعا وکیل بدون تحقیقات و کارشناسی دادنامه صادر نماید چندین گزارش دادم کسی پیگیری ننموده ؟ مجددا به انتظار دستور رییس محترم دستگاه قضاء دیگر با نامه نگاری فایده ندارد بنظرم پارتی و وکیل با نفوذ ندارم ؟شماره پرونده بایگانی شعبه 4 دادگاه عمومی ساری555/97وتقاضا اصلی اینجانب 30000متر زمین در طبیعت بعنوان ماترکه وجود ندارد دادنامه بدون تحقیقات و کارشناسی برای ملک اشخاص صادر گردیده پرونده اصلی ماترکه به بایگانی 890537 شعبه 4 حقوقی ساری حالا بنظر شما کسی به حرف قانونی اینجانب توجه می کنند اینجانب از شخص رییس محترم دیوان عالی کشور دستور گرفتم اقدامی نشده بنظرم بیشتر شعار میباشد حالا صحبت از رضایت مردم گفته میشود مجددا شاید از این طریق مسوولین مربوطه احساس تکلیف نمایند بدون واسطه حداقل رسیدگی عادلانه نمایند (سی هزار متر زمین در طبیعت وجود ندارد چگونه برای آن دادنامه صادر گردیده ) با احترام
آخرین اخبار