به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، یدالله موحد رییس کل دادگستری استان کرمان در نشست هیات اندیشه ورز سازمان بسیج حقوقدانان استان کرمان با اشاره به این مطلب که افزایش ۲۸ درصدی طلاقها و کاهش ۳۶ درصدی ازدواج یک هشدار نگران کننده و مسئولیت آفرین برای تمام نهادها و سازمانهای متولی صیانت از کیان خانواده است، افزود: آمارهای موجود نشان میدهد که باید در باره این مسائل چاره اندیشی کرد و حرکت انفعالی در این بخش به صلاح جامعه و خانوادهها نیست.
او با تاکید بر این مطلب که نخبگان جامعه باید در حوزههای مختلف به مسئولیتهای خود برای چاره اندیشی و ایفای نقش در زمینه کاهش طلاق و تحکیم بنیان خانوادهها ورود کنند، ادامه داد: بویژه قوانین مربوط به مهریه و پیچیدگیهایی که این امر دارد باید در یکبررسی همه جانبه، جامع و متناسب با شرایط حاکم بر جامعه مورد بازنگری قرار گیرند.
نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان تصریح کرد: مهریه به عنوان موضوعی طرفینی دارای ظرافتهای ویژهای است و طرفین عقد نکاح انتظاراتی دارند و از این رو باید انتظارات طرفین عقد نکاح دیده شده و تضمینهای لازم برای هر دو طرف دیده شود.
موحد با اشاره به این مطلب که موضوع مهریه در سطح کشور و استان کرمان در وضعیت مناسبی قرار ندارد، تاکید کرد: در بسیاری از موارد زوجه در مراجع قضایی به بخش بسیار اندکی از مهریه تعیین شده در زمان نکاح دست مییابد و در این مسیر کشمکشها و مشکلات بسیاری نیز برای طرفین ایجاد میشود.
او تصریح کرد: میطلبد که با همکاری مشترک سازمان بسیج حقوقدانان و سازمان ثبت اسناد نسبت به آموزش حین عقد طرفین ازدواج و خانوادههای آنها اقدام شود و همچنین در این مسیر باید سران دفاتر ازدواج را نیز مورد آموزش قرار داد و در این رابطه میتوان موارد مربوطه را در کمیسیونهای تخصصی در مجلس شورای اسلامی مطرح کرد و مورد رسیدگی قرار داد.
رییس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به اقدام ابتکاری و بی نظیر معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان و با همکاری جهاد دانشگاهی استان در راه اندازی دورههای مشاوره قبل، حین و بعد از ازدواج، تصریح کرد: این طرح در ادامه به عنوان یک طرح ملی مورد اجرا قرار گرفته است، اما در سنوات اخیر اجرای آن کمرنگ شده است و باید احیاء گردد.
موحد با اشاره به این مطلب که تعیین مهریههای غیرمتعارف باید سرزنش اجتماعی را در پی داشته باشد، تاکید کرد: در برخی موارد خانوادهها مهریههای را تعیین میکنند که در صورت بروز اختلاف و لزوم پرداخت آن از سوی زوج، خانوادهها به نحوی زیر بار مشکلات میروند که ممکن است تا مدتهای طولانی نتوانند از این مشکل رهایی یابند.
او بر توسعه آموزشهای مهارتهای زندگی در بین دانش آموزان مقاطع متوسطه تاکید کرد و گفت: میتوان از حضور و تبادل تجربیات قضات و کارشناسان دادگاههای خانواده در بین دانش آموزان استفاده کرد تا زمینهای برای انتخاب آگاهانه آنها و تحقق ازدواجهای موفق فراهم شود.
منوعیت ثبت سکه بهار آزادی به عنوان مهریه در صورت تصویب، آثار مثبتی را برای تسهیل امر ازدواج وفرهنگ سازی در جهت تحکیم خانواده واقتصاد خواهد داشت.
رییس شعبه اول دادگاه خانواده کرمان، ممنوعیت ثبت سکه بهار آزادی به عنوان مهریه توسط سردفتران ازدواج را مورد اشاره قرار داد و گفت: این طرح باید توسط نمایندگان و یا دولت در قالب طرح یا لایحه مطرح شود و این طرح در صورت تایید، آثار مثبتی را برای تسهیل امر ازدواج وفرهنگ سازی در جهت تحکیم خانواده واقتصاد خواهد داشت.
انتهای پیام/س