بازار سرمایه چشم انتظار عملی شدن وعده‌های داده شده برای بهبود شرایط، روزها را بی‌رمق سپری می‌کند. وعد‌ه‌هایی که بورسی‌ها از آن به گفتار درمانی یاد می‌کنند.

به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه به گذشت بیش از یک سال از سقوط شاخص کل بورس و گیر افتادن دعوت شدگان به سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه در گرداب ضررهای سنگین، همچنان بورس در دولت جدید هم با نوسان بسیاری همراه است. به طوری که علی‌رغم وعده‌های داده شده مسئولین دولت جدید برای در اولویت قرار دادن مشکلات سرمایه‌گذاران بازار سرمایه اما همچنان این مسائل ادامه دارد و روز به روز به زیان سهامداران خرد اضافه می‌شود. به طوری که کار به جایی رسید که بسیاری از سرمایه گذاران و کاربران شبکه‌های اجتماعی به طرق مختلف ضمن یادآوری وعده‌های ریاست جمهوری از رئیس جمهور می‌خواهند تا مشکلات بورسی را برطرف کند. حال برای بررسی اقدامات مسئولان بازار سرمایه و نتایج آن تا به امروز، به گفتگو با برخی از کارشناسان پرداختیم.

احسان رضاپور کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این پرسش که آقای رئیسی در دوران انتخابات چه وعده‌های بورسی داده بودند؟ اظهار کرد: برگشت اعتماد مردم به بازار سرمایه، رفع نرخ گذاری دستوری و تخصیص ۲۰۰ میلیون دلار برای حمایت از بازار سرمایه که مصوبه شورای هماهنگی سران قوا بود.


بیشتر بخوانید


سرانجام گزارش عملکرد سازمان بورس به کجا رسید؟

کارشناس بازار سرمایه افزود: همچنین رئیس جمهور جدید وعده داده بود که گزارشی از عملکرد سازمان بورس، ارکان بازار سرمایه و شائبه‌های بورسی که وجود دارد ارائه می‌دهد که تا به حال گزارشی در این مورد ارائه نشده است. البته این امید وجود دارد که به موضوع بازار سرمایه در گزارش عملکرد ۱۰۰ روزه رئیس جمهور که احتمالا در هفته جاری منتشر خواهد شد، پرداخته شده باشد.

فشار سنگین بی عملی در وعده‌های دولت، شاخص بورس را به سمت پایین خم کرد / قطع صدای شعارهای بورسی شاخص را به قهقرا برد

رضاپور در خصوص مواضع وزیر اقتصاد در رابطه با بازار سرمایه قبل از به دست گرفتن سکان وزارت مذکور گفت: وزیر جدید اقتصاد پیش از انتخابات ریاست جمهوری در توییت‌هایی به فاکتور‌هایی از جمله، بحث متنوع سازی محصولات مالی در بازار سرمایه، حذف قیمت‌گذاری دستوری، لغو انحصارات و تسهیل مجوزدهی‌ها در حوزه بازار سرمایه، اصلاح نظام حکمرانی شرکت‌ها برای مدیریت تعارض منافع بین سرمایه‌گذاران، مدیران شرکت و سهامداران خرد و در مجموع مشوق‌هایی که باعث می‌شود سرمایه‌گذار به صورت غیر مستقیم در بازار سرمایه فعالیت داشته باشند، پرداخته بود.

فشار سنگین بی عملی در وعده‌های دولت، شاخص بورس را به سمت پایین خم کرد / قطع صدای شعارهای بورسی شاخص را به قهقرا برد

فشار سنگین بی عملی در وعده‌های دولت، شاخص بورس را به سمت پایین خم کرد / قطع صدای شعارهای بورسی شاخص را به قهقرا برد

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که، وضعیت بورس از زمان شروع به کار دولت و وزیر جدید اقتصاد به چه صورت بوده است؟ بیان کرد: در حال حاضر وضعیت فروش و بنیادی شرکت‌ها نسبت به سال گذشته خوب و رو به بهبود بوده است، اما متاسفانه به دلیل پایدار بودن روند نزولی و کاهش قیمت سهام شرکت ها، شخصی به فکر صیانت از منافع سرمایه گذاران در بازار سرمایه نبوده است و سرمایه گذاران هیچ حمایتی برای آسودگی خاطر و افزایش سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه مشاهده نمی‌کنند.

پیچیدگی سیاسی و اقتصادی نمکی بر زخم بورس

او افزود: هم اکنون با پیچیدگی‌های سیاسی، اقتصادی و ابهاماتی در مسئله برجام، اوراق فروشی دولت برای پر کردن کسری بودجه و نگرانی در خصوص افزایش نرخ بهره مواجه هستیم. تمام این مسائل سبب افزایش بی اعتمادی سرمایه‌گذاران به بازار سرمایه شده است و می‌تواند اثرات مستقیمی بر روند بازار بگذارد.

او بیان کرد: در حوزه نرخ‌گذاری نیز اظهار نظر‌های بسیار مختلفی از بخش‌های مختلف سیاست گذاری دولت به گوش می‌رسد، اما هنوز هم بعد از گذشت ۳ ماه، در خصوص آزاد و شفاف شدن پروسه فروش شرکت‌ها و قیمت‌گذاری محصولات با مشکل مواجه هستیم.

کارشناس بازار سرمایه افزود: حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نیز که فرصت‌های رانتی بزرگی را ایجاد کرده و با رویکرد حمایت از مصرف تمدید و استقرار پیدا کرده است، همچنان ماه‌هاست که بلاتکلیف مانده است.

فرار سرمایه گذاران بورسی با ضرر‌های ۶۰ درصدی

کوروش آسایش کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص وضعیت بازار سرمایه اظهار کرد: در جامعه سهامداری روز به روز نارضایتی سهامداران خرد افزایش می‌یابد و سرمایه‌گذاران با ضرر‌های بیش از ۵۰-۶۰ درصد از بازار سرمایه خارج می‌شوند.

او بیان کرد: دولت دوزادهم با تبلیغات گسترده در زمینه بورس بسیاری از اقشار جامعه را به سمت بازار سرمایه کشاند و بعد از اینکه از بازار سرمایه تامین مالی کرد، بورس را به حال خود رها کرد و ریزش سنگین بورس آغاز شد. اما مسئولان دولت سیزدهم در ابتدا وعده هایی دادند که سرمایه گذاران به این صحبت‌ها دلخوش کردند و این موضوع سبب شد برخی از سهامداران در بازار سرمایه بمانند و امید به دولت جدید داشته باشند.

فشار سنگین بی عملی در وعده‌های دولت، شاخص بورس را به سمت پایین خم کرد / قطع صدای شعارهای بورسی شاخص را به قهقرا برد

او بیان کرد: پس از گذشت مدتی از روی کار آمدن دولت جدید که در آن زمان سهام شاخص ساز بازار سرمایه نیز رشد خوبی را تجربه کردند، مجددا بورس دچار ریزش شد.همه سکوت کرده بودند تا روز گذشته که مجددا رئیس سازمان بورس و وزیر اقتصاد روی خوش به بازار سرمایه نشان دادند و در خصوص بازار سرمایه صحبت کردند.

آسایش در ادامه اظهار کرد: حدود دو ماه است که ریزش سنگینی را در بازار سرمایه شاهد هستیم و هیچ نوع حمایتی در این بازه زمانی از بازار سرمایه صورت نگرفت تا جایی که کمپین‌های حمایتی و اعتراضی شدید در فضای مجازی به حمایت از بازار سرمایه پرداختند. تا جایی که باعث واکنش رئیس جمهور شد و از وزیر اقتصاد خواست که در خصوص بازار سرمایه و اقداماتی که قرار است انجام شود، با مردم صحبت کند.

کارشناس بازار سرمایه افزود: صحبت‌های کلی ریاست جمهوری بیشتر گفتار درمانی و در جهت ایجاد انگیزه‌ای در بازار سرمایه بوده است. عملا از تاریخی که رئیس‌جمهور وزیر جدید اقتصاد را معرفی کرد وضعیت بازار سرمایه روز به روز بدتر شده است. لازم به ذکر است که، گفتار درمانی رئیس جمهور نیز فقط تاثیر کوتاه مدتی بر روی بازار خواهد داشت و بعد از مدتی بازار سرمایه مجددا به روند خود ادامه خواهد داد.

آسایش در خصوص اظهارات اخیر وزیر اقتصاد گفت: وزیر اقتصاد در جلسه که با حقوقی‌های بازار داشت در خصوص وظیفه خود در راستای افزایش شفافیت بازار سرمایه صحبت کرد و اینکه از این به بعد دولت برای تامین کسری بودجه از طریق فروش اوراق  اقدامی انجام نمی‌دهد و اموال مازاد خود را می‌فروشد. همچنین تاکید کرد که در ۴۰ روز اخیر هیچ اوراقی توسط دولت فروش نرفته است.

او بیان کرد: همچنین وزیر اقتصاد در خصوص برنامه‌های خود به مواردی همچون، پیش‌بینی پذیر شدن بازار سرمایه و اقتصاد کشور، حذف قیمت گذاری دستوری، هماهنگی با وزارت صمت و بانک مرکزی در خصوص بازار سرمایه اشاره کرده است.

 گفتار درمانی دردی از بازار سرمایه دوا نمیکند

او افزود: در چند ماه اخیر پس از روی کار آمدن وزیر اقتصاد، اقدام مثبتی از جانب او برای بازار سرمایه به غیر از گفتار درمانی صورت نگرفته است.

او بیان کرد: در صورت اجرایی شدن صحبت‌های رئیس جمهور، وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس، بازار سرمایه به ارزش واقعی خود می‌رسد و متعادل می‌شود و بسیاری از سرمایه گذاران مجدد به این بازار روی خود نشان می‌دهند.

او گفت: روز گذشته پس از مدت‌ها بازاری صعودی را تجربه کردیم، اما اکثرا نماد‌های بزرگ تحت حمایت و رو به رشد بودند. هنوز هم بسیاری از سهام شرکت‌های کوچک در صف فروش قرار دارند؛ بنابراین باید حمایت از بازار سرمایه به صورت واقعی صورت بگیرد در غیر این صورت در روند واقعی بازار تغییر واقعی ایجاد نخواهد شد.

فشار سنگین بی عملی در وعده‌های دولت، شاخص بورس را به سمت پایین خم کرد / قطع صدای شعارهای بورسی شاخص را به قهقرا برد

کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که، دولت چه راهکاری را باید برای بهبود بازار سرمایه در پیش گیرد؟ اظهار کرد: در حال حاضر قیمت و P/E بسیاری از سهم‌ها به بهار ۹۸ برگشته است و بسیاری از سهام سطوح حمایتی خود را به راحتی از دست دادند. در شاخص هم وزن نیز طی چند ماه اخیر هیچ رشدی وجود نداشته است و اکثر شرکت‌های کوچک با ریزش بسیاری مواجه بودند به طوری که تنها برخی از سهام شرکت‌های بزرگ رشد خوبی را تجربه کردند. ادامه این روند به سود دولت و سهامداران خرد نخواهد بود و سهامداران خرد باقی مانده نیز با بعد از یک مدت خسته و از بازار سرمایه خاج خواهند شد.

تامین کسری بودجه از مسیر ناپایدار

مهدی میرزایی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این پرسش که، دولت به غیر از فروش اوراق بدهی از چه راه‌های دیگری می‌تواند تامین مالی کند که بازار سرمایه را در این حد تحت تاثیر خود قرار ندهد؟ اظهار کرد: یکی از کار‌های نادرستی که در تامین کسری بودجه توسط دولت انجام می‌شد، تامین کسری از طریق درآمد‌های ناپایدار است. درآمد‌های ناپایداری مثل، فروش نفت و فروش اوراق بدهی که پشتوانه خوبی ندارند و برای دولت نیز هزینه دارد. دولت از دو سال قبل برای تامین کسری بودجه به سمت فروش اوراق بدهی رفته است که بهره سنگینی نیز به آن تعلق می‌گیرد و می‌تواند ضربه‌هایی را به بازار سرمایه وارد کند.

تامین کسری بودجه از روش‌های مالیاتی

او بیان کرد: اما از طرف دیگر درآمد‌های پایدار شامل درآمد‌های مالیاتی است که دولت از این راه می تواند کسب درآمد کند. احصا درآمد‌های مالیاتی و جلوگیری از فرار مالیاتی می‌تواند سبب پوشش کسری بودجه شود. همچنین کشور ما منابع طبیعی زیادی مثل، معدن و فلزات اساسی دارد که می‌تواند در این زمینه‌ها ورود و از آن‌ها درآمد زایی کند.

میرزایی در پاسخ به این پرسش که، چه راهکاری برای بهبود بازار سرمایه باید در پیش گرفت؟ اظهار کرد: یکسری راهکار‌ها وجود دارد از جمله، بسته‌ای که تحت عنوان ۳+۷ توسط دولت قبلی تهیه  شد و هنوز به طور کامل اجرایی نشده است، می‌توان از بخشی از آن در جهت بهبود بازار استفاده کرد. البته حذف قیمت گذاری دستوری نیز در کوتاه و بلند مدت می‌تواند بازار سرمایه را احیا کند.

طبق نظر کارشناسان، بهتر است دولت برای بهتر شدن وضعیت بازار سرمایه تنها به گفتار درمانی اتکا نکند و در عمل، با اهمیت بودن بازار سرمایه و وضعیت سهامداران آن را ثابت کند. اگر مسئولین بازار سرمایه به همین منوال به گفتار درمانی بسنده کنند شاید در کوتاه مدت اثر مثبتی بر بورس داشته باشد اما مطمئنا با وارد نشدن سرمایه‌های جدید و جلب نشدن اعتماد عمومی با اتخاذ تصمیمات پایدار و موثر اقتصادی، خیلی سریع بازار به حالت ریزشی خود باز خواهد گشت و دیگر به اظهارات و وعده‌ها هم توجهی نخواهد داشت.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
افشین
۱۲:۲۴ ۱۳ آبان ۱۴۰۰
لایک داری داداش
Iran (Islamic Republic of)
افشین
۱۲:۱۰ ۱۳ آبان ۱۴۰۰
سلام
در مورد سهام هم خبر بذارید لطفا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۷ ۱۳ آبان ۱۴۰۰
بعد از عمری حاضر شدید حرف دل مردم رو انعکاس بدید؟چی شده؟والا قصه بورس نزدیک به دوساله حالا که همه چیز از دو سال پیش ده برابر شده و ما هم به حرف مسئولان اعتماد کردیم رفتیم تو بورس الان سرمایه ما نصف شده واصولا سرمایه ای نمونده تازه یادتون اومده؟هرچند میدونم کامنت من رو نمیگذارید خواستم حرف دلم رو به خودتون بزنم نه تو شبکه های اجتماعی
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۰:۰۲ ۱۳ آبان ۱۴۰۰
چه عجب، یکبار به عملکرد این دولت اعتراف کردید،..گفتار درمانی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۹ ۱۲ آبان ۱۴۰۰
بله احسنت بر این مدیریت!!
Iran (Islamic Republic of)
ایران
۱۴:۳۴ ۱۲ آبان ۱۴۰۰
با عرض سلام .از دولت و مجلس محترم تقاضا دارم واردات پوشاک خارجی که به تولید کننده داخل اسیب می زند و ارز کشور را نابود می کند را بشدت تمام بگیرد با تشکر از مدیر سایت .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۶ ۱۲ آبان ۱۴۰۰
بنظر من باید شرکت های کوچک راهم در بورس عرضه کنند.خیلی از استارت اپ هایی هستند که نیازمند سرمایگذاری هستند و یا خیلی شرکت های کوچک و بزرگ تولیدی هستند که به کمک سرمایه دیگران می توانند سودهای چندصددرصدی را برای خود و سرمایه گذاران فراهم بیاورند. ولی بورس محدود شده به چند شرکت که دلالان با سفته بازی هرکاری که دوست داشته باشند با سرمایه مردم می کنند
Iran (Islamic Republic of)
اعتراض به مدیران بورس و سجام
۲۲:۲۳ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
چرا پیگیر پرداخت سود سهامداران از سامانه سجام نیستید.حدود 300 شرکت سود سهام را از سجام واریز نمیکنند هیچکس هم یقه مدیران این شرکتها را نمیگیرد.
بعضی شرکتها از بانکهای خصوصی سود واریز میکنند.آخه برای ما شهرستانی ها که بانک اقتصاد نوین و پارسیان نداریم چگونه سود سهام را با مراجعه با شعبه بانک در یک شهر دیگر دریافت کنیم؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۷ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
سلام
فرهنگ بورس جانیافتاده .با شایعات وتیتر های ناهماهنگ وشاید مغرضانه که باعث ایجاد صف برای خرید یا برای فر وش
با حمله برای خرید و حمله برای فروش تعادل در روال عادی بازاربورس بهم میریزد.بورس نیاز به کار در فضای ارام و دور از شایعات دارد . گزارشات بی کنترل رسانه ها ی داخلی در باره بورس باعث تخریب این سرمایه ملی شده واین گزارشات دقیقا در جهت اهداف مجریان تحریمها ی اقتصادی علیه کشورمان کار میکند.دولت برای نجات بورس باید این گزارشات وشایعه سازیهای رسانه ای را قبل از هرچیز کنترل کند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۳ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
سلام و عرض ادب
چی شده باشگاه جوان یکبار هم از زبان این مردم بی پناه و مورد ظلم و ستم واقع شده سخن گفتی.
اسفند باید دود کنند!!!!!!!!!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۷ ۱۲ آبان ۱۴۰۰
خودشون هم ضرر دادند گویا
France
ناشناس
۱۲:۴۱ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
چقدر پارسال جلوی صف هایی مردم وایستاده بودن گفتم نکنید بذار سپرده بانک کمتر بخورید ولی امن. همه عینک دودی هاشون و زده بودن ارث پدری النگوهای مادری و... فروختن و دادن چقدر گفتم ب دوستام همه مسخرم کردن که تو نظر نده حالا بشینین نگاه کنین. حالا برین بگید پول. ببینم چی بهتون میدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۰ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
بورس یعنی چه بورس یعنی سیمان ودیگر اقلام که باید مستقیم از کارخانه بدست مردم بیچاره برسد میفرستند در بورس انجا قیمتش را بالا می برندکه یک عده سود پولشان را بخورن ومردم زرر ان رابدهند تو خود حدیث مفصل بخوان ازاین مجمل
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۶ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
دقیقا همینطوره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۵ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
قرار نیست که همیشه سود بده.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۲ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
خوب پولتونو نذارید تو بورس. غیر از اینه که دنبال یه شبه پولدار شدن بدون کار و زحمت هستید؟ انصافا!
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۱:۴۸ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
اخه اونایی که در صدر هستن چیزی جز حرف زدن و گفتار درمانی بلد نیست // قبول دارید ؟؟
Austria
ناشناس
۱۱:۳۹ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
سرمایه گذاری در بورس فقط و فقط برای سرمایه ای است که برای هیچ کازی دیگر در نظر نگرفته باشد.
در بازار بورس ها دنیا سقوط ناگهانی بورس از ۶۰ تا ۹۸ درصد بی سابقه نیست. سال ۲۰۰۸ و ۲۰۱۹ مثال هایی است که در دوران نه چندان دور افتادهاست.
اگر توان تحمل زیان نباشد و پول برای کار واجب لازم باشد طرف بورس رفتن در هر جای دنیا اشتباه است.
گول دوستان که لاف ثروتمند شدن از امروز به فردا میزنند نباید خورد.
نظر نمک بر زخم زدن نیست بلکه باید سنجیده و با مطالعه گسترده وارد بازار سرمایه شد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۶ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
ما گفتی پولو بذاریم تو بورس به چرخه اقتصاد کشور کمک کنیم - نمیدونستیم نابود میشیم
اشتباه کردیم
بهتر بود همون اول وارد ارز های دیجیتال میشدیم - نمیدونم چرا مسئولان میخوان همه مدله مارو از این کشور نا امید کنن.
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۱۱:۳۲ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
با سلام، چطور تا دیروز که روحانی میگفت ما از بورس حمایت میکنیم همه سهم ها سبز میشد الان که این دولت با وعده های سر و سامان دادن به بورس اومد تکونم نمیخوره، اون از برکت که اسمشو تریلی نمیکشه توی منفی ها افزایش سرمایه داد و سرمایه مردمو نصف کرد بعد از اونم منفی بوده و با دروغگویی سودآور بودن سهم رو نشون دادن بعد دزدی کردن و سرمایه خوری راه انداختن
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۱:۲۶ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
بورس گرداب هلاکیست که دولتمردان بجای بانکهای غیر مجاز برای سرمایه های مردم در نظر گرفتن
Iran (Islamic Republic of)
پیمان اشراقی
۱۱:۲۳ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
سلام ،

بله ،
جواب سمت راست .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۰ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
دولت باید کاری کنه پول به سمت تولید وکشاورزی بره نه تو بورس و ارز دیجیتال، با این تولید پول در ارزهای دیجیتال و بورس ها اگر چه اقتصاد فردی رشد میکنه اما اقتصاد جامعه و دنیا قطعا به مشکل خواهد خورد پول‌های که به بدون هیچ پشتوانه ای به چند برابر تبدیل میشه مطمئنا پشت این سودهای خارج از عرف در ارزهای دیجیتال فتنه هایی که خوابیده که در آینده اقتصاد جهان رو نابود خواهد کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۱ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
دوست عزيز سرمايه گذاري در بورس يعني كمك به توليد .. يكم تحقيق كنيد بعد كامنت بگذاريد
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۱:۱۹ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
45500 به هرنفرمیدهنددریک سال میشود546000تومن واقعایک فردمیتوانداین مبلغ راجمع کندماه به ماه ودربورس معادلش سهام بخرد؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۷ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
وقتی بعد از سالها هنوز پرداخت سود سهام سر و سامان نگرفته و هنوز برای گرفتن چندرغاز سود مجمع باید کلی پیگیری کرد و به بانکها رفت، دیگه امیدی برا مردم به بورس نمی مونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۳ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
80 درصد سرمایه م نابود شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۳ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
بدبخت شما ضرر دیدهای بورس نیستید بدبخت مردم هستن که به خاطر اینکه دولت ضررهای شما رو توبورس به سود تبدیل کنه که شما ضرر نکنید باید کالاها رو چندبرابر قیمت تو بازار یا شرکت‌ها خریداری کنن که به نفع شما دولت بیاد از حیب مردم دیگه که هیچ نفعی از بورس ندارن ضرر شما رو به سود تبدیل کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۸ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
خودم مخالف ارز دیجیتال بودم ولی الان که از بورس اومدم به این بازار فهمیدم چه اشتباهی کردم که سرمایه یه عمرمو تو بورس نابود کردم امیدی به بورس نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۵ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
دقیقا - همه همینیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۲ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
روزهایی که بورس سود ده بود بدون اینکه کشور هیچ تولیدی داشته باشه همه راضی بودید و میگفتید بورس عالیه... الان هم بورس ریزش داره و میگید ارز دیجیتال عالیه، چها روز دیگه اون هم افت میکنه و یه شبیه کل سرمایه ها به باد بره هم میگید فلان چیز خوبه و اشتباه کردیم. واقعیت اینه بدون زحمت پول در آوردن لذت بخشه و اکثر افرادی که وارد بورس شدن بخاطر سودش بود و هیچ تخصصی نداشتن و این شد که الان میبینم...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۸ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
همه چی رو گذاشتین تو بورس خون مردم رو تو شیشه کردین ،فقط بلدین گرون کنین همه چیز رو،بردارین این بورس رو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۱ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
ای کاش دکتر ریئسی باز بازدید کنه به اداره بورس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۰ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
جان دکتر هستن چه جالب جای امیرکبیر خالی واقعا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۶ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
بد بخت شدیم با این بازار
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۰ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
شما بورسی یا هیچ وقت بدبخت نمی شین ،بدبخت ملتین که باید چیزایی که تو بورس گرون شده رو با قیمت بالاتر بخرن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۹ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
دکتر مگه کالاها تو بورس گرون میشن!!!الان بورس 1ساله منفی وحشتناکه چرا چیزی ارزون نشد؟ والا که ما رازییم بورس بریزه همچی ارزون بشه - بد بختی ما اینه بورس میریزه همچیم گرون میشه - در ضمن هرکی تو بورسه حتما پولدار نیست شاید از شکم زن وبچش زده جم کرده برای درآمد بیشتر چون با یه حقوق کم نمیتونه زندگی کنه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۱ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
اصلا دیگه اعتماد به بورس از بین رفته دیگه هیچ کس پولشو وارد بورس نمیکنه من خودم به هر کسی از دوست و آشنا و فامیل میگم الان قیمتها برای خرید عالیه میگن اعتماد نداریم واقعا دست گل دولت درد نکنه با این اعتمادی که گفت بوجود میاریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۹ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
همون بهتر که نیان ، همین ها بودن که بدون دانش و تخصص وارد بورس شدن و الان وضعیت این شده !
آخرین اخبار