به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج، کمتر کسی را پیدا میکنید که به میوههای پاییزی علاقه نداشته باشد، اما سالمترین و مغذیترین انواع سبزیجات پاییزی معمولا گزینههای محبوبی نیستند و بیشتر افراد در طول ماههای سرد پاییزی و زمستانی از آنها استفاده نمیکنند.
در ادامه این مطلب، با سالمترین سبزیجات پاییزی که کمتر مورد توجه قرار میگیرند و فواید مهم آنها آشنا خواهیم شد.
چغندر
چغندر سرشار از نیترات طبیعی است که در تعداد کمی از محصولات طبیعی (مانند کلمپیچ و تربچه) یافت میشود.نیترات طبیعی میتواند به تقویت جریان خون ضعیف کمک کند، درحالی که چنین مزیتی به پیشگیری از ابتلا به زوال شناختی ناشی از پیری کمک میرساند.
مواد غذایی سرشار از نیترات طبیعی میتوانند رگهای خونی افراد مبتلا به بیماری فشار خون بالا را هم بازتر کنند و درنتیجه نقش مثبتی در زندگی آنها داشته باشند.
کلمپیچ
کلمپیچ یکی از سالمترین سبزیجات پاییزی است که مقادیر بالایی از ویتامین C و K دارد و همچنین مقادیری از فیبر و گوگرد را هم وارد بدن میکند. کلمپیچ قرمز یا بنفش هم حاوی آنتیاکسیدان مهمی بهنام آنتوسیانین است که هم به حفظ سلامتی قلب کمک میکند و هم برای مغز مفید است.
تره فرنگی
ترهفرنگی یکی از بهترین و سالمترین سبزیجات پاییزی است که کمتر کسی از آن استفاده میکند، درحالی که این خوراکی میتواند جایگزین مناسبی برای پیاز در فصل پاییز باشد.
یک شاخه ترهفرنگی حاوی ۱۰ گرم فروکتان است که نوعی فیبر غذایی مهم بهشمار میرود و دریافت منظم و روزانه آن به بهبودی در سلامت رودهها کمک میکند.
شلغم
شلغم مانند بروکلی و کلمپیچ میتواند نقش مثبتی در کاهش خطر ابتلا به بعضی از سرطانها داشته باشد.
شلغم سرشار از ویتامین A است که ماده مغذی مهمی برای رشد استخوانی محسوب میشود، درحالی که مقادیر مناسبی از ویتامین K را هم درون خودش گنجانده است که برای لخته شدن خون اهمیت زیادی دارد. اگر با طعم و بوی شلغم مشکل دارید، میتوانید شلغم را همراه با آب قلم و مقدار کمی کره بپزید تا طعم متفاوت و دلپذیری به آن بدهید.
کدو حلوایی
کدو حلوایی یا کدو تنبل سرشار از فیبر غذایی هستند، درحالی که مقادیر بالایی از ویتامین A و C هم دارند. مقادیری هم از ویتامین B۶، فولات، پتاسیم و ویتامین K در این محصولات یافت میشود. شما میتوانید از کدو حلوایی همراه با سبزیجات دیگر یا همراه با غذاهایی مانند ماکارونی استفاده کنید.
منبع: بهداشت نیوز
انتهای پیام/ک