ایجاد احساس‌های عاطفی و عشق و علاقه‌های پنهانی یا به اصطلاح امروزی کراش زن روی فردی می‌تواند به مرور در نوجوانان بحران‌هایی ایجاد کند.

باشگاه خبرنگاران جوان_ هوای سرد زمستانی است و آفتابی که بر شاخه درختان نشسته به ملایمی راه خود را سوی مغرب در پیش می‌گیرد. سنگ فرش‌ها از نم بارانی که ساعتی پیش باریده هنوز خیس هستند وعطر برگ، خاک و تنه درختان با رایحه ملایمی در فضا می‌پیچد.

آرمان به پارک می‌رسد، او تقریبا هر روز در همین ساعت خلوت برای صحبت کردن با دوست خود به پارک می‌آید، طناز امروز کمی دیر‌تر از همیشه می‌رسد، آرمان از پله‌های شیری رنگی که حاشیه‌های صورتی دارند پایین می‌اید و در کنار حوضی که فواره هایش خاموش شده اند می‌نشیند و با دست برجستگی‌های سنگ فرش پله را لمس کرده و چیزی زیر لب تکرار می‌کند و وقتی سرش را بالا می‌اورد طناز را می‌بیند که لباسی چهار خانه پوشیده و لبخندی بر صورتش نقش بسته است.

هر دو به راه میفتند، راه عابر نسبتا باریکی را که بین فضای سبز ایجاد شده طی می‌کنند و آنقدر با هم صحبت می‌کنند که روشن شدن چراغ‌های زرد رنگ فانوسی شکل به آن‌ها یادآوری می‌کند وقت رفتن است.

آرمان از طناز خداحافظی می‌کند و به او می‌گوید فردا همین جایی که از هم خداحافظی کرده اند منتظرش خواهد بود و رفتن او را تماشا می‌کند که صدای مردی که از او آدرس می‌پرسید آرمان رشته تخلیات او را از هم گسست. آرمان با دست آدرسی که پیرمرد به دنبال آن بود را نشان می‌دهد و خودش نیز آهسته به طرف خانه به راه میفتد و با افکار از هم گسسته و پریشان بی توجه به هیاهویی که در خیابان جریان داشت بغض سنگینی را عقب می‌راند.

/////////////

آرمان نوجوانی حدودا ۱۶ ساله است که از طناز خوشش می آید و به اصطلاح خودش روی او کراش دارد. کراش داشتن یا کراش زدن به معنی داشتن علاقه پنهانی روی یک شخص است که شدت و ضعفش بسته به وضع روحی و شرایط افراد متفاوت است. گاهی این کراش یک خوش آمدن ساده است که بعد از ۲ یا ۳ روز به دست فراموشی سپرده می‌شود، اما گاهی شدت علاقه فرد چنان شدید می‌شود که او را به تخلیاتی عمیق و سنگین فرو می‌برد و زندگی اش را حاات نرمال خارج می‌کند.

کراش زنی یکی از آسیب‌های نوپدیدی است که بین جوانان و نوجوانان رواج زیادی پیدا کرده است، برخی از این افراد مدت‌های زیادی به صورت پنهانی شخص مورد علاقه خود را زیر نظر دارند و حتی علایقشان به علایق شخصی که رویش کراش دارند تغییر می‌کنند، اما به علت کم رویی یا عدم دسترسی هیچ گاه این دوست داشتن را ابراز نمی‌کنند.

کراش زنی هایی که منهی به خودکشی می شود/ خیابیان کراش زنی بن بست خودکشی/

مجید ابهری رفتار شناس و آسیب شناس اجتماعی درباره ایجاد عشق و علاقه های پنهانی در سنین نوجوانی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: گسترس فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی در کنار امیتازات و محاسن خود عوارضی را نیز وارد جامعه کرده است که بخش قابل توجهی از آن گرینبان گیر جوان و نوجوان می‌شود. یکی از آسیب‌های نوپدید در جامعه کراش زنی است.

ابهری گفت: کراش زنی رفتاری است که در شبکه‌های مجازی نمود بیشتری پیدا می‌کند، برای مثال اگر کسی به یک سلبریتی علاقه داشته باشد ممکن است در پیج‌ها شخصی اش، عکس فتوشاپ شده خود و سلبریتی مورد علاقه اش را منتشر کند. البته کراش زدن فقط مختص به فضای مجازی نیست و ممکن است در محیط دانشگاه و هرجای دیگری نیز رخ دهد. برای مثال پسری به یک دختر علاقمند می‌شود، اما هیچ نام و نشانی از وی در اختیار ندارد و او را دختری که مانتوی سبز بر تن داشت می‌نامد.

به گفته این رفتار شناس این آسیب نوپدید به علت کمبود فضای نشاط و سرگرمی مورد استقبال قرار گرفته است، اما تا این جای موضوع آسیب چندانی متوجه رفتار یا اجتماع جوانان نیست، مشکل از جایی آغاز می شود که کراش زدن‌ها به روابط حضوری با کسی ختم می‌شود که فرد از او اطلاعات زیادی ندارد. این کراش زنی مقدمه‌ای برای ایجاد روابط حضوری و حتی جنسی است لذا نیاز است متولیان امر فرهنگ و خانواده‌ها در این زمینه آموزش‌های لازم را به جوانان بدهند.

به گفته ابهری بحران‌های روحی دوران بلوغ منجر به برخی رفتار‌هایی می‌شود که ممکن است آسیب و عوارض آن تا سالیان سال همراه فرد باقی بماند، در این دوران نوجوان رویا پرداز می‌شود، برای مثال با شخصیت مورد علاقه اش که ممکن است یک سلبریتی باشد ارتباط بر قرار می‌کند، با او گفتگو کرده و حتی همراه او به پارک می‌رود و تمام این اتفاقات در عالم خیال رخ می‌دهد.

/////////////

این رفتار شناس گفت: برخی از این نوجوانان در رابطه خیالی آن چنان به عمق رابطه فرو می‌روند که پایان دادن به این ارتباط برای آنان دشوار بوده و حتی در صورت خروج از این رابطه افراد دست به خود کشی می‌زنند. بنابر این این مسئله باید نزد روان درمانگر و در جلسات متعدد بررسی و درمان شود همچنین یک جایگزین برای کراش زنی به نوجوان ارائه شود تا بتوانند وی را از رفتار‌های پر خطر بازدارند.

به گفته ابهری خیال پردازی در دوران کودکی تا ۱۰ سالگی همراه اکثر کودکان است، این کودکان همبازی‌های خیالی‌ای دارند که با آن صحبت کرده و به او علاقمند می‌شوند، از سنین ۱۰ تا ۱۵ سالگی نواجوان شریک عاطفی خود را در نظر گرفته و با او روابط عاطفی و ذهنی قوی‌ای بر قرار می‌کند و از آن جایی که این رفتار‌ها در اوج دوران بلوغ رخ می‌دهد والدین باید هوشمند بوده و با مراجعه به روان درمانگر جلوی آسیب‌های جدی را بگیرند.

/////////////


بیشتر بخوانید:


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۰:۴۸ ۲۴ دی ۱۴۰۰
وقتی حس کنی هیچ چیزمان برای خودمان نیست و همه برمبنای وجودایزدگانه و بخشنده هست به هیچ چیزترین نافرمانی میرسی.حتی حس میکنی از مهمان بدت میادودلت نمیخوادعمرکنی چون جسم وروح جهنم وبهشت هم برای تیزبینانه ترین فرد بی اهمیت هست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۴ ۱۴ دی ۱۴۰۰
سلام.گرانی دههابرابری خودرو،احتکار با تکنولوژی مربوط به سی سال پیش در دولت تدبیروامید که کمی ادامه یافت،ظلم در حق مردم ایران است،واردات خودروهای معمولی باکیفیت بدون تعرفه گمرکی برای عموم مردم را باز کنید تا انحصار و دلالی شکسته شود و قیمت‌ها کاهش شدید یابد تا جان و مال مردم در امان باشد.با تشکر
Iran (Islamic Republic of)
Mobsen
۱۴:۱۹ ۱۴ دی ۱۴۰۰
دورنماهای تعریف شده میگن ازدواج بی فایده میباشد.مقابلشان هم قد علم کنیدمجوزبهداشت سلامت روان اولین هست.اجرای غیرمتعارف درخصوص بودجه علت هست و تنوع طلبی و روزمرگی.سازوکاردرهدفمندی بودجه نیست ملتزمین مسکن مجبوربه دادن مالیاتی هستند که پولش را ندار ند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۰ ۱۴ دی ۱۴۰۰
نوجوان یا جوانی وقتی خواست یک شام بیرون بخورد قیمت ها را که دید عشق و عاشقی از سرش می افتد تشکر از تمام دولت مردان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۹ ۱۴ دی ۱۴۰۰
خخخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۲ ۱۴ دی ۱۴۰۰
همین گرانی هاست که جلو خیلی از گناهان را گرفته
خدارو شکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۳ ۱۴ دی ۱۴۰۰
در جامعه ای که حیوانات بیشتر از انسان حق انتخاب جفت خود را دارند ولی انسان ها به دلایل مختلف از اقتصادی گرفته تا فرهنگی . این بحران ها (که خود من هم تجربیات بسیار تلخی از این نوع دارم ) همچنان وجود خواهند داشت.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۵ ۱۴ دی ۱۴۰۰
دوران بلوغ و اوایل جوانی دوران خیلی حساسی تو زندگی هر آدمیه.از یه طرف دوران طلایی درس خوندن و انتخاب رشته است.از طرف دیگه دوران تجربه حس و حالهای جدید و خاصه. داشتن ظاهر خوب و به چشم دیگران خوب و جذاب رسیدن از هر چیزی مهمتره تو اون دوران.کلا آدم تو یه دنیای خیالی و پرتلاطم از نظر روحی زندگی میکنه و معمولا بعد از چند سال همه چیز سر جاش برمیگرده و دیدگاه منطقی به دنیا جای اون احساسات عجیب و غریب و میگیره‌.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۹ ۱۴ دی ۱۴۰۰
چرت نگو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۵ ۱۴ دی ۱۴۰۰
موافقم تجربه اش کردم اوایل جوانیم عشق احمقانه رو تجربه کردم اما حالا در کنار شریک زندگیم عشق عاقلانه رو دارم تجربه میکنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۳ ۱۴ دی ۱۴۰۰
همه این مشکلات از روزی شروع شد که ازدواج سخت شد اونم به چندین علت که شاخص ترین علتش مشکلات اقتصادی هست
Iran (Islamic Republic of)
ali
۱۵:۱۳ ۱۴ دی ۱۴۰۰
ناشناس عزیز مشکلات اقتصادی مخصوصا در ایران بسیار بسیار زیاده.اما احتمالا در فامیل ،اشنا یا محلتون ادمهایی را میشناسی که از نظر اقتصادی در رفاهند اما مجردند وقتی علت را جویا میشی بازم اون میفرماید بابا با این همه مشکلات اقتصادی کی می تونه ازدواج کنه و همچنین افراد از نظر اقتصادی که ازدواج کرده و میگه ما خوشبختیم .البته بر عکس این دو تا هم هست.اما من مزاح شدم که بگم ناشناس عزیز کراش زنی همرا با افسردگی و نا امیدی بعدی در بین افراد ثروتمند و همچنین کشورهای لاک چری هم هست زیاد هم هست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۰ ۱۴ دی ۱۴۰۰
علتش بی ایمانی یا کم ایمانیه اگه سلام خاطر اقتصاد و امثالش ازدواج نکنی و بچه نیاری باید به ایمانی شک کنی بعدش دهه شصت هم قحطی بود ولی آمار زاد و ولد خیلی بالا بود پس مشکل از غرب زدگی و جهالت و راحت طلبی مردمه
آخرین اخبار