رئیس سازمان نظام روانشناسی کشور گفت: خدمات مربوط به سلامت روان تبدیل به کالایی لوکس شده است و اقشار کم‌درآمد نمی‌توانند از آن استفاده کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد حاتمی، رئیس سازمان نظام روانشناسی کشور درباره آمار افرادی که به دلیل کرونا دچار مشکلات روانی شده اند، گفت: آماری که به طور رسمی نشان دهد که چقدر افراد را تحت تاثیر کرونا قرار داده است، وجود ندارد. اما براساس پیمایش‌های میدانی، داده‌های عینی و به خصوص مراجعه بیماران به مراکز روانشناسی و مشاوره، کرونا مردم را تحت تاثیر خود قرار داده است.

وی ادامه داد: افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای داشتند، کودکان و نوجوانان، سالمندان و کادر درمان جزو گروه‌هایی هستند که فشار ناشی از کرونا را تجربه کرده‌اند و قطعا سلامت روان آن‌ها نسبت به گذشته متاثر از بحران کرونا بوده است و باید برای سلامت آن‌ها تمهیداتی اندیشیده شود.

رئیس سازمان نظام روانشناسی کشور در پاسخ به این سوال که به دلیل مشکلات اقتصادی، مسائل زیست محیطی برای شهروندان به موضوعات حاشیه‌ای تبدیل شده است، بیان کرد: کرونا بر روی تمامی ارتباطات اجتماعی ما تاثیر خود را گذاشته و یکی از مولفه‌هایی که به سلامت روان آسیب می‌زند، مسائل اقتصادی موجود در جامعه است.

وی ادامه داد: علاوه‌بر مسائل اقتصادی، از دست دادن کسب‌و‌کار، قرنطینه و سایر موضوعات به مردم فشار می‌آورد و سلامت روان آن‌ها را تهدید می‌کند؛ بنابراین بحث سلامت روان موضوعی کلی است و شامل تمامی امور زندگی، سبک خود مراقبتی، آموزش مهارت‌ها و سلامت روان است.

حاتمی با بیان اینکه یکی از شعار‌های هفته سلامت روان، بحث سواد سلامت روان شهروندان است، تاکید کرد: واقعیتی که باید به آن توجه کرد، این است که سواد سلامت روان شهروندان پایین است و همین امر سبب بی‌تفاوتی بسیاری از مردم شده است؛ بنابراین باید با فرهنگسازی این موضوع را در مردم جا بیفتد که همانطور که به جسم‌شان توجه می‌کنند، به سلامت روان‌شان هم اهمیت بدهند.

رئیس سازمان نظام روانشناسی کشور درباره راهکار‌هایی که می‌تواند به افزایش سواد سلامت روان افراد کمک کند، افزود: دیروز نامه‌ای به رئیس جمهور ارسال کردم که در بحران کویید-۱۹ بحث بیمه‌های تکمیلی و پایه را ایجاد کنیم که مردم بتوانند از خدمات سلامت روان استفاده کنند. همانطور که قانون در بند ج قانون برنامه ششم این موضوع را تصویب کرده است.

حاتمی با اشاره به اینکه که خدمات مربوط به سلامت روان تبدیل به کالایی لوکس شده است، تصریح کرد: افراد کم‌درآمد و در معرض خطر سلامت روان، نمی‌توانند از این خدمات بهره‌مند شوند؛ بنابراین فقط باید از بیمه‌های تکمیلی و پایه در این زمینه استفاده کرد.


بیشتر بخوانید



انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار