خانواده‌ای سالم و قوی است که روابط بین اعضا پایدار و مستحکم باشد.


به گزارش خبرنگار  حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در خانواده همه‌ی اعضای خانواده نیازمند حمایت هستند. برخی از افراد شخصیتشان، شخصیت حامی است. حمایت اعضای خانواده از یکدیگر یکپارچگی آن‌ها را حفظ می‌کند و رویکردی دلسوزانه به دور از سرزنش، تحقیر و جستجوی مقصر نقش مؤثری در تقویت پایداری و ثبات خانواده دارد.

هر یک از اعضای یک خانواده نیازها، دغدغه‌ها و نگرانی‌های منحصربه‌فرد خود را دارد و درک این موضوعات توسط سایر اعضا بدون قضاوت کردن و دریافت حمایت از سوی آن‌ها، علاوه‌بر کمک به رفع مشکلات، برای بهبود شرایط روحی فرد بسیار مفید است و منجر به تقویت روابط خانوادگی می‌شود.

از اینرو در سطح شهر رفتم و از عده‌ای پرسیدم که خانواده تا چه حد باید پشتیبان یکدیگر باشند؟

آقای تقریبا مسنی گفت: تنها کسی که می‌تواند پشت همدیگر باشند فقط اعضای خانواده است. حتی اگر اعضای خانواده نتوانند پشت همدیگر باشند، خانواده‌ای وجود ندارد.

آقای دیگری چنین گفت: من خودم از خانوادم حتی اگر حق با آن‌ها هم نباشد پشتیبانی می‌کنم.

خانم جوانی نیز در جواب به پاسخ اینگونه گفت: من سعی می‌کنم اگر حق با خانوادم نباشد سکوت کنم. مثلا برادرم کاری می‌کند که از دیدگاه خانواده مشکل دارد و، چون می‌دانیم کار اشتباه از طرف برادرم بوده است زیاد پشتش را نمی‌گیریم تا متوجه شود و کار اشتباهش را تکرار نکند.

خانم دیگری گفت: حتی اگر یکی از اعضای خانواده کار اشتباهی انجام داده باشد من حمایتش می‌کنم، چون عضوی از خانوادم است.

جوان دیگری گفت: اگر فردی در خانواده مرتکب اشتباهی می‌شود باید شرایط را سنجید و کاری کرد که نه سیخ بسوزد نه کباب. من خودم جانب حق را می‌گیرم. به عنوان سرپرست خانواده باید عدالت را برقرار کنم. جایی که حق است باید به آن سمت رفت حتی اگر به ضرر فرد باشد. ولی طوری نباشد که پشت خانواده را خالی کرد.

مینا پور فرخ روانشناس و استاد دانشگاه درباره حمایت خانوادگی گفت: همه‌ی افراد نیاز به احساس حمایت دارند. در روانشناسی حمایت در سه بعد همدلی، امنیت و محبت تعریف می‌شود. اگر افراد بتوانند این سه بعد را پوشش دهند نیاز به امنیت یک فرد نیز برآورده می‌شود.

وی بیان کرد: اگر نیاز به امنیت فرد برآورده نشود، شاید نتواند به دیگران اعتمادی کند و دچار محرومیت هیجانی شود و حس ارزشمندی در او شکل نگیرد و سببب احساس نقص و نا امیدی در زندگی داشته باشد. در یک جایی به شاغولی نیاز است که برای حمایت حد و مرز گذاشته شود.

پور فرخ ادامه داد: اگر والدین فقط عشق و عاطفه نثار فرزندانشان کنند و اقتدار لازم را نداشته باشند احتمال این که فرزندان سر بخورند و از آن سر بوم بیفتند وجود دارد. به خاطر همین در کنار نیاز به امنیت لازم، نیاز به خود مختاری وجود دارد. والدین باید طوری فرزندان را تربیت کنند، با وجود امنیتی که دریافت می‌کنند بتوانند مستقلانه بیاندیشند.

بهترین کمک اغلب از ناحیه کسانی است که در زندگی، نزدیک‌ترین رابطه را با شما دارد. دریافت کمک از افرادی که به شما نزدیک هستند در مقایسه با افرادی که به خوبی آن‌ها را نمی‌شناسید، فایده بیشتری برای سلامت احساسی و جسمانی شما دارد.

وی درباره تعریف خانواده حامی گفت: در ابتدا خانواده‌هایی که بسیار پشت هم هستند و از یکدیگر پشتیبانی می‌کنند به احتمال زیاد مهارت گفتگو را بلد هستند. زمانی که خانواده دچار یک چالش می‌شود با یکدیگر صحبت می‌کنند و این صحبت زمانی امتداد دارد و در دفعات بعدی تکرار می‌شود که قضاوتی وجود نداشته باشد. زمانی که اعتماد خدشه دار شود، خانواده نمی‌تواند این زنجیره را حفظ کنند. رازداری و اعتماد مهم‌ترین شرط یک همدلی بین اعضای خانواده است.

این روانشناس تصریح کرد: خانواده‌های حامی، خانواده‌هایی هستند که عشق و محبت را بی قید و شرط ابراز می‌کنند و حالت مبادله ایی ندارد. زمانی که افراد دچار اضطراب می‌شوند و با یک چالشی همراه می‌شوند اگر امنیت خانواده و جامعه وجود نداشته باشد به سرعت از پا در می‌آیند. همه افراد به حمایت خانواده و اجتماع نیاز دارند تا بتوانند از بحران‌های زندگی، مقاوم پیش روند.

وی خاطر نشان کرد: زمانی که یکی از اعضای خانواده دچار اشتباهی می‌شود، اگر خانواده او را به علت اشتباه طرد کند و این در ذهنشان باشد که دیگر این اشتباه را نمی‌کند، روش صحیحی نیست. زمانی که فرد حمایت لازم در خانواده را از دست دهد در جامعه به دنبال حمایت می‌گردد و ممکن است وارد ارتباطات نامناسبی شود. در این جا است که خانواده با عدم قضاوت و اقدام‌های موثر در راستای ارزش‌ها به او می‌توانند کمک می‌کنند.

توجه به مسائل عاطفی و محبت به فرزند یکی از اساسی‌ترین وظایف پدر و مادر محسوب می‌شود. خانواده مهم‌ترین نهادی است که ارزش‌های اخلاقی را به فرزندان خود آموزش می‌دهند. خانواده می‌تواند با تربیت صحیح و مناسب از انحرافات و گمراهی‌های امروزه جلوگیری کنند و یک فضای سالم و شادی را به وجود آورد.

یک خانواده بدون وجود رهبری و مدیریت قدرتمند نمی‌تواند انسان‌هایی با ارزش و با اخلاق تربیت کند. پرورش و حمایت از دیگر اعضای خانواده در درجه اول نقش عاطفی دارد.

چگونه شبکه حمایت اجتماعی خود را می‌توان بهبود داد؟
۱- ارتباط برقرار کردن
۲- فرصت‌های جدید خلق کردن
۳- از روابط منفی دوری کردن
۴- صبور بودن
۵- برنامه ریزی کردن
۶- رها کردن وابستگی‌های ناسالم
۷- مراقب روابط بودن
حمایت اجتماعی عبارت اسـت از آرامش احساسـی و جسـمانی که خانواده، دوسـتان یا همکاران و بقیه به افراد می‌دهند. در حمایت اجتماعی افراد این نکته را به یاد داشته باشند که بخشی از جامعه‌ای هستند که دیگران او را دوست دارد و برای او ارزش قائل می‌شود.تحقیقـات نشـان می‌دهـد کـه حمایـت اجتماعـی، تاثیـرات مثبـت قابـل توجهـی در سلامت روانـی واحساسـی افراد دارد.


بیشتر بخوانید



انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
France
ناشناس
۰۱:۲۴ ۲۵ آذر ۱۴۰۰
باسلام.متأسفانه تو خانواده ما پدر فقط اسمش بود و هیچ احساس مسئولیتی هم نداشت و ما جدازندگی میکنیم بااینکه خودم درس خوندم و موقعیت تحصیلی خوبی دارم ولی برادرم هم درست مثل پدرم است باوجود اینکه ۳۴سال سن داره هنوز شغل مناسبی نداره ودائم از این شاخه به اون شاخه میره به شدت پرخاشگره و هرکاری که شروع میکنه سریع ول میکنه و الان هم که خواسته درس بخونه علی رغم حمایت وتشویق من و مادرم باز هم داره درسو ول میکنه و مارو دائم مقصرمیکنه وجود این آدم واقعا زندگی رو برامون سخت کرده.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۴ ۲۷ مهر ۱۴۰۰
این روابط مخفی پسر و دختر که از خانواده پنهان می کنند معضلی شده
اینکه خانواده رو قبول ندارند و خودشون رو عقل کل می دونند معضلی شده

زندگی کردن رو باید هم خانواده و هم مدرسه و هم دانشگاه یاد بده ولی متاسفانه فقط شدیم سیستم نمره و نوشتن پایان نامه و مقاله
نه مهارتی و نه یادگیری زندگی

این خیلی بده

من به عنوان یک نوجوان یا جوان باید از سیستم آموزشی ام هم مهارت یاد بگیرم که کار کنم و پول در بیارم و هم باید مهارت زندگی کردن رو بیاموزم

آموزش که فقط کسب نمره نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۳ ۲۷ مهر ۱۴۰۰
حتی اگه اعضای خانواده هم باشه باید به اندازه بهشون محبت کرد، چون زیاد ک دلسوزشون باشی هوا برشون میداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۱ ۲۷ مهر ۱۴۰۰
مگه با گذاشتن صیغه دیگه بنیان خانواده هم هست ؟!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۴ ۲۷ مهر ۱۴۰۰
والا الان به خاطز فقر و تورم و فساد سیستم خانواده ها از هم پاشیده شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۸ ۲۷ مهر ۱۴۰۰
اینه که اینقدر روی صله ی رحم تاکید شده واقعا حمایت اجتماعی یه نیاز غیرقابل انکاره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۰ ۲۷ مهر ۱۴۰۰
ما که از پدر شانس نیاوردیم خودش بچه بوده پدرش رو دراثر تصادف از دست داده اما پراز عقده هس نه اخلاقی داره نه خرجی میده یا داده ،تهمت زن هس و بی وجدان، ازش بدم میاد اون هیچ وقت پشتیبانم نبوده ،الان که زنده هس با مردش فرق نداره ولی اگه بمیره بهتره چون اینطوری به بقیه میگم پدر ندارم چون الانم که زده هس فقط اسمش تو شناسنامه کارایی داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۲ ۲۷ مهر ۱۴۰۰
با سلام ، دوست عزیز پدر هر چه باشه پدره و وقتی نداشته باشی مثل من می فهمی چه نعمت بزرگی رو از دست دادی فقط پدر و مادر هستند که بی هیچ چشم داشتی و صادقانه برای فرزند دلسوزی می کنند اگر چه در ظاهر چیز دیگری باشند شک نکن این را موقعی می فهمی که مثل من فرزند داشته باشی . دعای پدر و مادر معجزه میکنه امتحان کن ضرری نداره
آخرین اخبار