پذیرش دانشجویان بین المللی در برخی کشور‌ها منافع اقتصادی بالایی به همراه دارد و بر همین اساس کشور‌ها به این سمت حرکت کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، رشد مداوم دانشجویان بین المللی که برای تحصیلات عالی به کشور‌های مختلف می‌آیند، تأثیر اقتصادی قابل توجهی بر بسیاری از کشور‌ها خصوصا کشور‌های برتر دانشجو پذیر دارد.

دانشجویان بین المللی در سال ۲۰۱۶ میلادی ۳۰۰ میلیارد دلار به اقتصاد جهانی کمک کرده اند  و  این برآورد ۳۰۰ میلیارد دلاری منعکس کننده تأثیر اقتصادی مستقیم و غیرمستقیم ۱/۵ میلیون دانشجویی است که در سال ۲۰۱۶ در خارج از کشور خود مشغول به تحصیل بوده اند.

حضور دانشجویان بین المللی در کشور‌های مقصد علاوه بر تاثیری که بر ایجاد شغل، درآمد‌های مالیاتی و درآمد خانوار دارد، به تقویت ابعاد آکادمیک، پژوهشی، تجربی و فرهنگی که به یک جامعه جهانی فراگیر، نوآورانه و بهم پیوسته منجر می‌شود کمک می‌کند.

آمریکا با ۳/۵۷ میلیارد دلار پیشتاز کشور‌هایی است که از منافع اقتصادی دانشجویان بین المللی بهره می‌برد.

جابه جایی دانشجویان بین المللی در مناطق مختلف

با توجه به اینکه مهمترین کشور‌های میزبان دانشجویان بین المللی (از جمله ایاالت متحده آمریکا، بریتانیا، کانادا و...) در آمریکای شمالی و اروپای غربی قرار دارند، بنابراین آمریکای شمالی و اروپای غربی، همواره مناطق اصلی جذب دانشجویان بین المللی هستند. با نظر به استراتژی‌های جذب در کشور‌های میزبان و ظهور قطب‌های منطقه‌ای جذب دانشجویان بین المللی در مناطق مختلف، تعداد دانشجویان بین المللی ورودی به اکثر مناطق افزایش یافته است؛ بنابراین جمعیت دانشجویان بین المللی که در سال ۲۰۱۷ به مناطق مختلف وارد شده اند، ۱۰۲ درصد در جنوب و غرب آسیا، ۷۱ درصد در اروپای شرقی و مرکزی، ۵۶ درصد در کشور‌های عربی، ۴۰ درصد درآمریکای لاتین و کارائیب، ۲۸ درصد در آسیای مرکزی، ۲۶ درصد در آمریکای شمالی و اروپای غربی و ۱۷ درصد در آسیای شرقی و اقیانوسیه نسبت به سال ۲۰۱۱ رشد داشته است.

در عین حال، به دلیل عدم اتخاذ سیاست‌های مناسب در راستای جذب دانشجویان بین المللی در آفریقا، تعداد دانشجویان بین المللی ورودی به منطقه‌ی جنوب صحرای آفریقا در این بازه‌ی زمانی حدود ۱۵ درصد افت کرده است.

با توجه به اینکه مهمترین کشور‌های دانشجو فرست جهان (چین و هند) در شرق آسیا قرار دارند می‌توان نتیجه گرفت که ۳۰ درصد از کل جمعیت کشور‌های شرق آسیا و اقیانوسیه تأمین می‌شوند البته افزایش میل به گذراندن بخشی از دوران تحصیلی در خارج از کشور، موجب افزایش جمعیت دانشجویان خروجی از همه مناطق شده است.

طی سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۷ میزان دانشجو فرستی در آسیای مرکزی ۸۲ درصد، کشور‌های عربی ۶۳ درصد، جنوب و غرب آسیا ۶۲ درصد، آمریکای لاتین و کارائیب ۳۲ درصد و آسیای شرقی و اقیانوسیه ۱۷ درصد رشد داشته است این روند فزاینده در سایر مناطق آهسته‌تر بوده است.

در همان دوره‌ی زمانی، میزان دانشجو فرستی در آمریکای شمالی و اروپای غربی ۲۲ درصد، جنوب صحرای آفریقا ۱۷ درصد و اروپای شرقی و مرکزی ۹ درصد افزایش یافته است اما موضوع مشخص این است که جریان خروجی دانشجویان از اقصی نقاط جهان افزایش یافته است و این به معنای افزایش بازار دانشجویان بین المللی است؛ لذا کشور‌ها با اتخاذ استراتژی‌های مناسب قادر خواهند بود که سهمی در این بازار رو به رشد داشته باشند و از مزایای اقتصادی و غیر اقتصادی جذب این دانشجویان بهره‌مند شوند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار