به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج،کشاورزی در شهرستان دنا پیشینه تاریخی بسیاری دارد و هماکنون نیز محل درآمد بسیاری از ساکنان این شهرستان محسوب میشود هرچند در این سالها به دلیل بی مهری متولیان و برنامه ریزان کشاورزی و جولان دلالان در زمان برداشت محصول حال و روز خوشی ندارند.
وجود باغاهای سیب، انگور و گردو در کنار سایر درختان باغی نظیر هلو، آلو، گلابی، انار، بادام و ... علاوه بر ایجاد زمینهای برای کسب و کار و امرار و معاش جذابیت مناطق مختلف این شهرستان را در بخش گردشگری دو چندان کرده است.
با شروع فصل پاییز برداشت محصولات باغی سیب و انگور در شهرستان دنا آغاز میشود، محصولاتی که علاوه بر بستهبندی و حمل به سوی بازاهای میوه و تره بار سوغات خوبی برای مسافران و گردشگردان این منطقه به شمار میرود.
نجفعلی آرسته مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دنا اظهار داشت: در این شهرستان انواع انگور عسکری، سیاه، ریش بابا، یاقوتی و رشه وجود دارد که ۱۱۰۰ هکتار از باغهای شهرستان را پوشش میدهد.
وی افزود: امسال از سطح زیر کشت ۱۱۰۰ هکتاری باغهای انگور شهرستان نزدیک به ۱۵ هزار محصول برداشت شده که ۸۰ درصد آن به خارج از استان و در شهرستان فروش و مصرف میشود و ۲۰ درصد آن به صورت فرآوری شده (کشمش، شیره انگور و سرکه) است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دنا گفت: دو هزار و ۳۴ هکتار از باغهای شهرستان زیر کشت محصول سیب در انواع رد، گلدن و گلاب بوده که در امسال ۴۰ هزا تن سیب از این باغها برداشت شده و به استانهای همجوار صادر شده است و بیش از ۱۰ هزار تن از محصول سیب این شهرستان از نوع درجه سوم بوده است.
نبود سردخانه در استان کهگیلویه و بویراحمد سبب شده تا سالانه نتیجه دسترنج کشاورزان بیش از آنکه به معیشت خانوادهها کمک کند به جیب دلالان سرازیر شود و اغلب محصولات تولیدی در این استان سر از دیگر استانها با قیمت پایین درآورد.
علاوه بر نبود سردخانه ضعف صنایع تبدیلی را نیز میتوان از عوامل عمده ضرر به اقتصاد در بخش کشاورزی در استان دانست، بیشک اگر صنایع تبدیلی در استان فعال بود جلوی حجم بسیاری از خروج محصولات باغی و زراعی گرفته میشد.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/س