به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، عنایت الله کلیج مدیرگروه تغذیه و بهبود جامعه مرکزبهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: یکی از وعدههای مهم غذایی که معمولا بین وعده اصلی مصرف میشود میان وعده نام دارد؛ باور بر این است که برای رفع گرسنگی به کار میرود و اهمیت تغذیهای ندارد و افراد از تنقلات ناسالم برای این وعده استفاده میکنند.
او افزود: یکی از وعدههای غذایی بسیار مهم که نقش به سزایی در تامین سلامتی بدن و به خصوص گروه آسیب پذیر کودکان، نوجوانان، زنان باردار دارد، میان وعده است.
بیشتر بخوانید
کلیج اضافه کرد: میان وعده برای تمامی افراد لازم است، اما برای بعضی از گروههای سنی و بیماریهایی مثل دیابت و چاقی اهمیت بیشتری دارد.
او اظهار داشت: یک میان وعده خوب باید حاوی مواد مغذی باشد و علاوه بر رفع گرسنگی، انرژی و مواد مغذی مورد نیاز به بدن را نیز تامین نماید به عنوان مثال میشود برای جبران کمبود فیبر و یا بالا بردن کلسیم بدن، انتخاب مواد غذایی برای مصرف میان وعده از این نوع مثل میوه، سبزیجات و یا شیر باشد.
کلیج تصریح کرد: میان وعدههایی که دارای غلات کامل و غنی از فیبر و کربوهیدرات پیچیده هستند علاوه بر تامین انرژی بدن از گرسنگی زود هنگام تا قبل از صرف غذای اصلی جلوگیری میکند و بهترین آن شامل بیسکوئیتها و کراکرهای سبوس دار است.
او گفت: دانهها و مغزها حاوی پروتئین هستند و سیری طولانی مدت در بدن ایجاد میکند و میزان چربی آنها نیز بالا است، ولی از نوع چربی غیر اشباع محسوب میشود که برای سلامتی بسیار مفید است، ولی باید توجه داشته باشیم که کالری مغزیها بالاست و نباید در مصرفشان زیاده روی کنیم.
کلیج بیان کرد: لبنیات کم چرب، شیر، ماست و پنیر منبع غنی از کلسیم، ویتامین و مواد مغذی هستند ضمن این که مصرف کلسیم در لاغری و کاهش وزن بسیار موثر است.
او اظهار داشت: وقتی گرسنه هستید، وقتی قند خون پایین است، وقتی هیچ انرژی ندارید، بین ساعت ۱۰ تا ۱۱ صبح و ۴ تا ۶ بعد از ظهر بهترین زمان صرف میان وعده است.
کلیج ادامه داد: مصرف آجیل، لبنیات پرچرب، کراکر، نان، شیرینی، شیر کاکائو، ذرت پخته، میوه خشک و بستنی از انواع میان وعدهها در افزایش وزن بدن هستند و میوه، تخم مرغ آب پز، سالاد سبزیجات، جو دو سر و شکلات تلخ نیز از انواع میان وعدهها در کاهش وزن بدن محسوب میشوند.
انتهای پیام/ع