تبلت و گوشی هوشمند وسایلی هستند که می‌توان از آن‌ها برای ساکت و سرگرم کردن کودکان استفاده کرد، اما این وسایل الکترونیکی چه مضراتی دارند؟

سمیه پورزلکیان، کارشناس ارشد علوم تربیتی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: تبلت‌ها و تلفن‌های هوشمند چه بخواهیم و چه نخواهیم در دنیای امروزی ابزار‌های خوبی برای ساکت کردن بچه‌ها هستند، به ویژه برای والدینی که مشغله‌های کاری فراوان دارند و فرصت سرگرم کردن و گذراندن وقت را با کودکانشان ندارند، این وسایل الکترونیکی به ظاهر بهترین گزینه هستند.

او این وسایل الکترونیکی را یک ابزار عالی برای پاداش به کودکان عنوان کرد و افزود: به طوری که والدین از آن‌ها برای تربیت کودکان، ساکت نشستن در اتومبیل، سوار شدن در کالسکه یا حتی هنگام مهمانی استفاده می‌کنند، ضمن اینکه راهکاری آسان برای حواس پرتی یا مشغول نگه داشتن آن‌ها به شمار می‌روند.

پورزلکیان با بیان اینکه صرف زمان زیاد بازی کودکان با گوشی و تبلت می‌تواند ساختار و عملکرد مغز را مختل کند، اظهار داشت: همچنین می‌تواند باعث چاقی، بیخوابی، نوسانات خلقی و حتی مشکلاتی در مدرسه شوند، از آنجا که مغز کودکان در طول سال‌های شکل گیری خود دچار تغییرات زیادی می‌شود، این مدت زمان اضافی برای بازی کودکان با گوشی و تبلت می‌تواند آسیب بیشتری به دنیال داشته باشد.

این کارشناس ارشد علوم تربیتی بیان کرد: موفقیت تحصیلی، مهارت‌های اجتماعی و حتی موفقیت شغلی همگی می‌توانند تحت تأثیر عوارض مخرب وسایل الکترونیکی قرار بگیرند، به همین دلیل، مهم است که زمان استفاده کودکتان از گوشی یا تبلت را محدود و کنترل کنید، همچنین استفاده بیش از حد از گوشی و تبلت باعث بی رغبتی در به دست گرفتن مداد و خودکار می‌شود و مشکلاتی را در زمان تحصیل برای دانش آموزان به دنبال دارد که در این هنگام باید اقداماتی برای تقویت عضلات انگشتان کودکان انجام داد.

چند راهکار ساده برای بهبود کنترل مهارت دست ورزی

پورزلکیان در تشریح راهکار‌های ساده برای تقویت عضلات انگشتان کودکان گفت: تسلط بر دست روشی مفید محسوب می‌شود، به گونه‌ای که دست غالب کودک از طریق استفاده مکرر در عملکرد دقیق کار و وظیفه تعیین شده تقویت می‌شود، همچنین چنگ زدن و دست ورزی نیز اقدامی است که با مشارکت کودک در فعالیت‌هایی که نیاز به درک و دست‌کاری اشیاء کوچک از قبیل؛ نقاشی، پازل، باز کردن ظروف و نخ دارد، سبب تقویت عضلات می‌شوند.

او ادامه داد: در بازی‌های انگشت، با کودک وظایفی را تمرین کنید که فقط از یک یا ۲ انگشت استفاده می‌کند (به عنوان مثال بازی‌های poking)، همچنین فعالیت‌های حرکتی ظریف نیز راهکاری مفید است، به این صورت که هنگامی که کودک مشغول انجام فعالیت‌های حرکتی ظریف است، او را تحسین و تشویق کنید، به خصوص اگر هنگام انجام فعالیت دشوار باشد، به کار خود ادامه می‌دهد.

سمیه پورزلکیان بیان داشت: در تمرین استحکام دست و انگشت باید فعالیت‌هایی را انجام دهید که باعث تقویت قدرت دست و انگشت می‌شوند، مثلاً: تمیز کردن کاغذ، استفاده از موچین، بازی doh و میله، همچنین با بازی حسی می‌توانید کودک را ترغیب کنید که در فعالیت‌های بازی حسی مانند بازی برنج و نقاشی انگشت مشارکت کرده تا به پیشرفت آگاهی لمسی کمک کند.

کارشناس ارشد علوم تربیتی هماهنگی دست و چشم را از دیگر فعالیت‌ها و راهکار‌های مفید برای تقویت دست ورزی دانست و تصریح کرد: در این روش، فعالیت‌هایی را انجام دهید که شامل هماهنگی دست و چشم مثل؛ پرتاب و صید و عبور از خط میانی مثل؛ رسیدن به قسمت بالای بدن برای چیدن وسایل است، البته قدرت اندام فوقانی نیز اثرگذار است و باید فعالیت‌های بازی مثل؛ صعود از نردبان و پیاده روی چرخ دستی را تقویت کنید که دارای قدرت اندام فوقانی هستند.

انتهای پیام/گ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۱ ۱۱ آذر ۱۴۰۱
عالییییییی بود
Iran (Islamic Republic of)
مرضیه
۱۶:۲۶ ۱۶ مهر ۱۴۰۰
بسیار عالی
آخرین اخبار