به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، بورل تاکید کرد جلوگیری از این سناریوری بسیار بد مستلزم آن است که طالبان به شرایطی که امکان کمک رسانی بین المللی بیشتر را فراهم میکند، متعهد باشد.
وی افزود: افغانستان یک بحران انسانی جدی را تجربه میکند و یک فروپاشی اجتماعی – اقتصادی در راه است که برای افغان ها، منطقه و امنیت بین المللی خطرناک است.
از زمان به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان در ماه اوت (مرداد)، قیمت مواد غذایی در این کشور بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته است با توجه به اینکه مسدود شدن ۹ میلیارد دلار سرمایههای افغانستان در ذخایر بانک مرکزی خارجی و خروج درآمدهای خارجی باعث تورم میشود.
بورل یادآور شد که سیستم بانکی افغانستان تا حد زیادی فلج شده است و مردم قادر به برداشت پول نیستند، ضمن اینکه سیستم سلامت و بهداشت این کشور نیز که به شدت به کمکهای خارجی وابسته است، در آستانه فروپاشی است.
وی با اشاره به احتمال مهاجرت گسترده افغانها به کشورهای همسایه ادامه داد: اگر این اوضاع ادامه یابد و با نزدیک شدن زمستان، این خطرات به فاجعهای انسانی تبدیل میشود.
گفتنی است: اتحادیه اروپا کمکهای بشردوستانه را به افغانستان افزایش داده، اما کمک توسعه را که از طرف کشورهای دیگر و بانک جهانی نیز انجام میشود، متوقف کرده است.
بورل گفت پاسخ اتحادیه اروپا به این بحران، به رفتار مقامهای جدید افغانستان بستگی دارد و از سرگیری مناسبات مستلزم برآوردن شرایط از جمله حقوق بشر در این کشور است.
وی افزود: این مساله بالاتر از همه مستلزم آن است که طالبان گامهایی بردارد که جامعه جهانی را قادر به کمک به مردم افغانستان کند. بورل همچنین گفت کارمندان زن نهادهای بین المللی نیز باید امکان کار داشته باشند.
براساس این گزارش، اخبار منتشر شده مبنی بر موارد نقض حقوق بشر و محرومیت دختران از ادامه تحصیل در افغانستان، خوش بینی درمورد تغییر رویکرد طالبان از زمان اولین دوره حکمرانی اش بر افغانستان در سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ را تضعیف کرده است.
بورل هفته گذشته با مقامهای قطری در دوحه پایتخت قطر دیدار کرد، جایی که طالبان نیز در آن نماینده دارد.
وی با اعلام اینکه هدف از تماسهای قطر با طالبان، متعادل کردن رفتار این گروه است، از دوحه خواست از ارتباطش با طالبان استفاده کند تا اطمینان یابد که از وقوع بدترین سناریو برای افغانستان جلوگیری میشود.
انتهای پیام/ز