یک پژوهشگر بیماری‌های سینه گفت: سرطان سینه نگاه جنسیتی ندارد و در آقایان نیز بروز می‌کند.

آسیه الفت بخش، مدیر گروه پژوهشی بیماری های سینه در پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی و جراح عمومی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره سرطان سینه و عوامل تاثیرگذار در بروز چنین بیماری اظهار کرد: سرطان از آن دسته از بیماری‌هایی است که اسم آن باعث ترس و وحشت بیمار می‌شود، اما باید توجه داشت که این بیماری قابل درمان است و می‌تواند به راحتی در اولین تشخیص‌ها درمان شود.

الفت بخش افزود: سرطان سینه در دنیا جزو مهمترین سرطان شایع است، اگر مراحل غربالگری، معاینه‌های ماهانه و یا سالانه به درستی انجام نشود، باعث مرگ و میر افراد می‌شود.

این پژوهشگر بیماری‌های سینه ادامه داد: بانوان باید آگاهی خود را از این بیماری بالا ببرند، زیرا ابتلای افراد به این بیماری سالانه رو به افزایش است و اگر این عدم ارتقا و آگاهی در بانوان نباشد، می‌تواند عوارض جبران ناپذیری را برای آن‌ها داشته باشد.

او افزود: ابتلا به این بیماری نگاه جنسیتی ندارد و حتی می‌تواند در آقایان نیز بروز کند، اما این بیماری اغلب در زنان بروز پیدا می‌کند. از عوامل اصلی این بیماری می‌توان به تغییر فرهنگ تغذیه، عدم تحرک، نداشتن یک برنامه بلند مدت بعد از سنین ۴۰ سالگی و یا وراثت نام برد.

این پژوهشگر تصریح کرد: مهمترین دلیل اصلی ابتلا به سرطان سینه تغییر فرهنگ در مصرف غذا‌های روزانه است، به طورکلی فست فود، غذا‌های فرآوری شده و نوشابه از مواد غذایی مضر و مشکل ساز هستند.

او ادامه داد: طبق آمار به طور میانگین از هر ۱۰۰ هزار نفر، ۳۰ نفر به این بیماری با نوع حاد مبتلا می‌شوند. متاسفانه سن این بیماری در ایران یک دهه پایین‌تر از سایر بانوان دنیاست.

الفت بخش یادآوری کرد: البته پیام کنترل و پیشگیری از بیماری سرطان سینه برای تمامی بانوان در سراسر جهان است، زیرا زمانی که شما از این مشکلات پیشگیری نکنید درمان آن‌ها هم پرهزینه‌تر و یا حتی لاعلاج‌تر خواهد بود.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار