امکان کاهش سطح هوشیاری و ایجاد لخته‌های داخل مغز در بیماران مبتلا به کرونا وجود دارد اما در مورد تاًثیر کرونا بر زوال عقل چیزی ثابت نشده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، مهردخت مزده، متخصص مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: بیماری کرونا باعث اختلال در عصب چشایی و بویایی افراد می‌شود.

او با اشاره به بیماری آلزایمر که رایج‌ترین علامت این بیماری، اختلال در حافظه کوتاه مدت و به یاد آوردن اتفاقات اخیر است، افزود: در صورت پیشروی بیماری آلزایمر فرد با مشکلات زبانی، عدم آگاهی از موقعیت از جمله گم شدن، عدم وجود انگیزه همراه می‌شود.

مزده درادامه با بیان به اینکه بیماری آلزایمر با نشانه‌های همچون احساس لذت، بی‌قراری، افسردگی، کاهش اشتها و وزن، عدم وجود تمرکز و احساس گناه همراه است گفت: علائم روانی مانند توهم، هذیان گویی و سوء‌ظن از علائم آلزایمر محسوب می‌شود، همچنین رفتار‌هایی مانند خشونت، پرخاشگری و سرگردانی از جمله علائم این بیماری است.

این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سرعت پیشرفت آلزایمر در افراد مختلف متفاوت است، بیان کرد: با وخیم شدن این بیماری، فرد بیمار از خانواده و جامعه کناره‌گیری می‌کند و به تدریج فعالیت بدنی وی از دست می‌رود که در نهایت منجر به مرگ فرد مبتلا می‌شود.

مزده با اشاره به اینکه تمامی افراد در معرض ابتلا به این بیماری هستند و علت بروز این بیماری عامل مشخصی ندارد، تاکید کرد: عوامل ریسک محیطی از جمله ترومای سر، افسردگی بالینی، فشارخون بالا و عوامل ژنتیکی در بروز بیماری آلزایمر تاثیر دارد.

او اضافه کرد: ورزش‌های هوازی، پازل، مطالعه کردن، جورچین و تماشایی فیلم شاد و امید بخش می‌تواند از بروز بیماری آلزایمر پیشگیری کند.


انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار