به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از نفوذ نانوفناوری در صنعت، با توسعه و بازارسازی ایدههای نوآورانه حمایت میکند. ستاد، این حمایتها را در مسیرهای مختلفی پیش میبرد که از مهمترین آنها میتوان به برگزاری رویدادهای ترویجی آشنایی با کاربردهای نانو در صنعت، حمایت از اجرای طرحهای پایلوت فناوری در صنایع و ایجاد مرکزی برای کاربردیسازی ایدهها اشاره کرد.
ارائه ۲۶۷ ایده نوآورانه نانو به صنعت
ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، برای کاربردی کردن ایدههای نوآورانه و استفاده صنعتگران ازایدههای نو در صنعت، مرکز کاربردیسازی صنعتی نانوفناوری را ایجاد کرد. این مرکز در حوزههای فناورانهای که بیشترین کارایی را در صنعت دارند فعال است و مسیر تبدل ایده به محصول را هموار میکند.
در مرکز کاربردیسازی صنعتی نانوفناوری بیش از ۲۶۷ ایده نوآورانه ارائه شده است و از میان آنها، ایدههایی که قابلیت صنعتیسازی داشتند داوری و انتخاب شد. ۳۰ ایده نوآورانه در مرحله توسعه فناوری قرار دارد و ۱۵ ایده نیز به مرحله صنعتیسازی رسیده است.
این مرکز، برای ۷ حوزه فناوری از پژوهشگران، دانشجویان، شرکتهای دانش بنیان و خلاق حمایت میکند تا بتوانند ایدهها و محصولات نوآورانه در حوزه فناوری نانو را به بازار و صنعت برسانند.
حوزههایی، چون نانوپوشش، مواد نانویی، پلاسمای سرد، همگنکنندههای نانویی ایرانساخت، تجهیزات آزمایشگاهی و ابزارهای همگن ساز التراسونیک و الیاف نانو، جزو اولویتهای این مرکز به شمار میرود. ایدههای ارائه شده در هریک از این اولویتها پس از ارزیابی فنی، قابلیت صنعتیسازی و تناسب و اطمینان از قابلیت ورود به بازار، مورد حمایت قرار گرفته و وارد فرآیند توسعه و تجاریسازی میشوند.
کاربردهای گسترده نانوفناوری در صنعت
بخش عمدهای از کاربردهای ایدههای توسعه یافته در حوزه صنعت ساختمان، تجهیزات آزمایشگاهی و محصولات نانوفناورانه ایرانساخت است. با حمایتهای ستاد توسعه فناوری نانو، سال گذشته رشد قابل توجهی را تجربه کردو این روند سال جاری نیز ادامه دارد.
در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد از حجم بازار کالاهای فناوری نانو، به حوزه صنعت ساختمان اختصاص دارد و ابزار و تجهیزات مورد استفاده در این صنعت مانند کف پوش، مصالح و پوششهای رنگی ساختمانی ۷۰ درصد از تولیدات صنعتی شده را به خود اختصاص دادهاند.
توسعه صنعتی محصولات کارآمد در پیشگیری از ابتلا به کرونا
علاوه بر صنعت، تاکنون در مرکز صنعتیسازی کاربردی فناوری نانو و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری محصولاتی با کاربرد در حوزه سلامت توسعه یافتهاند که مواد نانوالیاف پرکاربرد در ساخت فیلتر، از جمله این محصولات به شمار میرود. ماسک تنفسی ضد ویروس نانوالیاف یکی از محصولات فناورانهای است که با حمایت این مرکز توسعه یافت و زمینه تامین نیاز کشور به این محصول را در دوره شیوع کرونا فراهم کرد.
همچنین محصولات دیگری، چون فیلتر روغن نانو الیاف، نازل واتر جت نانومواد، محلول افزودنی بتن التراسونیک، منعقدکننده خون با استفاده از نانوالیاف، نانوکامپوزیتهای و نانوسلولز نیز از دیگر محصولاتی به شمار میروند که روند توسعه و تجاریسازی آنها با حمایت ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پشت سر گذاشته شده و وارد مسیر تجاریسازی شده است.
انتهای پیام/