به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، عنایت الله رحیمی استاندار فارس در جلسه کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه گذاری استان، با اشاره به آمارهای رسمی که نشان دهنده کاهش نرخ بیکاری در استان است، این موضوع را امری نوید بخش دانست و عنوان کرد: بی تردید این آمار با آنچه در ذهن عموم مردم وجود دارد همخوان نیست، اما این شاخص در کل دنیا با چنین روشی سنجیده میشود.
او افزود: نرخ بیکاری در استان فارس از سال ۹۲ تاکنون همواره روندی رو به کاهش داشته است.
موضوع دیگری که دکتر رحیمی در این جلسه به آن پرداخت میزان مشارکت اقتصادی مردم بود. به اعتقاد استاندار فارس دلایل قابل قبول نبودن مشارکت مردمی در حوزه اقتصادی و فاکتورهای اثرگذار بر میزان این مشارکت باید از سوی دستگاهها و سازمانهای متولی مورد بررسی قرار گیرد و اگر نیاز است برای برخی دستگاهها تکالیف و پیشنهادات و راهکارهایی جهت بهبود شرایط مشخص شود.
او از مجموعه اقتصاد و دارایی و امور مالیاتی که اقدامات پر تلاشی برای کسب درآمدها انجام داده اند تقدیر کرد و گفت: این درآمدها در مقایسه با سایر نقاط کشور نرمال بوده و از طرفی وضعیت بنگاههای اقتصادی رعایت شده است.
رحیمی با تاکید بر اینکه تحقق این درآمدها بر اساس الزمات قانونی بابت تامین هزینههای جاری و عمرانی کشور ضروری است، اظهار کرد: در روند تحقق این درآمدها در استان فارس، رعایت شرایط بنگاههای اقتصادی در نظر گرفته شده است.
او محقق نشدن بعضی ازاین درآمدها را ناشی از عدم ثبت یا تغییر روشهای ثبت دانست و همچنین درباره کاهش درآمدها در حوزه گردشگری نیز گفت: در این حوزه کاهش درآمدها با توجه به کاهش گردشگران داخلی و خارجی در اثر شیوع کرونا چندان غیر طبیعی نیست که امیدواریم با اجرای طرح واکسیناسیون عمومی بهبود یابد.
استاندار فارس در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: چند تکلیف برای کاهش نرخ بیکاری و افزایش مشارکت اقتصادی باید در دستور کار قرار گیرد.
به اعتقاد رحیمی دستگاههایی همچون سازمان صنعت، معدن و تجارت، گردشگری و جهاد کشاورزی باید به دنبال جذب سرمایه گذار بوده و منتظر نباشند که سرمایه گذار به سراغ آنها بیاید؛ بنابراین باید جذب تعداد مشخصی از سرمایه گذاران به عنوان هدف در دستور کار مدیران این دستگاهها قرار گیرد.
استاندار فارس فرایندهای زمان بر و پیچیده استعلام و بروکراسی اداری را عاملی بازدارنده در جذب سرمایه گذار دانست و بر لزوم کاهش زمان این فرایندها در دستگاههای اجرایی تاکید کرد.
او در ادامه عنوان کرد: تاخیر در زمان پاسخگویی به استعلامها باید به منزله جواب مثبت تلقی شود و دستگاه مربوطه نیز مسئول همه جوانب این موضوع باشد.
رحیمی از مدیران دستگاههای اجرایی خواست در موضوع جذب سرمایه گذار به ایجاد و تکمیل زنجیرههای تولید توجه داشته باشند.
او، صنایع پایین دستی و بالا دستی آلومنیوم، فولاد و کربنات سدیم، صنایع معدنی و مواد غذایی را از جمله مواردی دانست که استان فارس پتانسیل ایجاد زنجیرههای تولید آنها را دارد.
استاندار فارس که پیش از این فرماندارن شهرستانها را مکلف به اجرای طرحی با عنوان هر فرماندار، ۲۰۰ فرصت شغلی کرده بود، با اشاره به موفقیت آمیز بودن این طرح از فرمانداران خواست با در نظر گرفتن بازه زمانی یک ساله پروژههایی با ایجاد حداقل ۱۰۰ فرصت شغلی را دنبال کنند.
او همچنین خاطرنشان کرد: سازمان صمت، گردشگری و جهاد کشاورزی نیز باید مشاورههای لازم برای تحقق این طرح را به فرمانداران ارائه دهند.
رحیمی با بیان اینکه از ۸۴ واحد تولیدی تملک شده تعطیل توسط بانکها تاکنون ۳۹ واحد به چرخه تولید بازگشته اند خواهان برنامه ریزی برای فعال سازی سایر واحدهای در تملک مانده شد و تاکید کرد این اقدام مشروط به تعطیلی واحدهای تولیدی است چرا که برای خارج شدن واحدهای تملک شده فعال از تملک بانک روند قانونی متفاوتی وجوددارد.
استاندار فارس با تاکید بر اینکه ایجاد صنایع خرد و کوچک در اشتغال زایی تاثیر بسزایی دارد، گفت: ایجاد این صنایع با سرمایه کم امکان پذیر بوده و زود بازده است.
او بار دیگر خواستار پیگیری موضوع شرکت ها، پیمانکاریها و سایر فعالیتهایی شد که محل کسب درآمد آنها استان فارس بوده، اما دفاتر آنها در تهران است و درآمدهای ناشی از این فعالیتها از استان خارج میشود.
انتهای پیام/