به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج،محمد رحیمی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مریوان اظهار داشت: کار برداشت ذرت علوفهای در شهرستان مریوان آغاز شده و تا اواسط مهر ماه همچنان ادامه دارد.
رحیمی با بیان اینکه ۶۰۰ هکتار از اراضی این شهرستان زیر کشت ذرت علوفهای است گفت: متوسط برداشت در هر هکتار ۵۰ تن است و پیش بینی میشود امسال بیش از ۳۰ هزار تن ذرت علوفهای در اراضی این شهرستان برداشت شود.
او یادآور شد: کار کاشت و برداشت ذرت علوفهای برای ۲۰۰ کشاورز به صورت مستقیم ایجاد شغل کرده و برای بیش از ۵۰۰ نفر نیز به صورت غیر مستقیم اشتغالزایی کرده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مریوان با بیان اینکه سال گذشته ۴۰۰ هکتار از اراضی شهرستان مریوان به کشت ذرت علوفهای اختصاص یافته بود اضافه کرد: امسال کشت و برداشت ذرت علوفهای در این شهرستان نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد افزایش داشته است.
رحیمی افزود: باتوجه به اینکه کشت و برداشت ذرت علوفهای نیاز به آب فراوان دارد به کشاورزان پیشنهاد کرده ایم به جای کشت این نوع محصول از محصولات مشابه نظیر سورگم که به آب کمتری نیاز دارد و دقیقا به ذرت علوفهای شبیه است استفاده کنند.
به گفته او، زمان کشت و برداشت ذرت علوفهای ۱۰۰ روز به طول میانجامد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مریوان افزود: کشت و برداشت ذرت علوفهای در مزارع این شهرستان نماد بارز کشاورزی قراردادی و در راستای زنجیره تولید و ارزش غذایی است که جهت مصرف علوفه در واحدهای دامداری صنعتی و نیمه صنعتی انجام شده است.
رحیمی اضافه کرد: خوشبختانه امسال در شهرستان مریوان برای این محصول کشاورزی ساختاری شکل گرفت به این ترتیب که بین تولیدکننده و مصرف کننده یک رابطه شکل گرفت که براین اساس تمام محصول تولیدکنندگان ذرت علوفهای توسط دامداران خریداری میشود و همین امر موجب ایجاد انگیزه در بین تولیدکننده شده و استرس اینکه محصول وی به فروش نرسد از بین میرود.
او ظرفیت واحدهای صنعتی و نیمه صنعتی مریوان را ۲۰ هزار راس دام بیان کرد و افزود: سالانه بیش از چهار هزار تن گوشت قرمز و۲۰ هزار تن شیر در این واحدهای تولیدی، تولید و روانه بازار مصرف و واحدهای فرآوری و مراکز جمع آوری شیر میشود.
شهرستان مرزی مریوان با ۱۵۳ هزار نفر جمعیت در فاصله ۱۲۰ کیلومتری از سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.
انتهای پیام/م