معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: ۹۰ درصد بیماران خاص را افراد کم‌بضاعت و اقشار آسیب‌پذیر تشکیل می‌دهند که لازم است با تجمیع منابع و ظرفیت‌های موجود، برای حمایت از آنان به صورت هماهنگ و موثر اقدام شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، اعضای کمیته بیماران خاص چهارمحال و بختیاری روز دوشنبه در نخستین نشست خود در سال ۱۴۰۰ با بیان برخی از مشکلات پیش آمده برای بیماران خاص، سرطانی و صعب‌العلاج در مدت ۱۹ ماه شیوع ویروس کرونا، بر ساماندهی و جمع‌بندی حمایت‌ها و امکان برخورداری تعداد بیشتری از بیماران از کمک‌های درمانی و دارویی تاکید کردند.

جعفر مردانی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری با تاکید بر تسهیل روند درمان بیماران خاص در استان گفت: بیش از ۹۰ درصد این بیماران را افراد کم‌بضاعت و اقشار آسیب‌پذیر تشکیل می‌دهند که لازم است با تجمیع منابع و ظرفیت‌های موجود، برای حمایت از آنان به صورت هماهنگ و موثر اقدام شود.


بیشتر بخوانید


او افزود: اگر چه آمار‌های دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان از وجود بیش از هفت هزار بیمار خاص و سرطانی حکایت دارد، اما در صورت بررسی دقیق شهرستان‌ها و به ویژه مناطق روستایی و کمتر برخوردار این آمار‌ها به بیش از تعداد کنونی خواهد رسید که این موضوع، توزیع عادلانه حمایت‌ها را پررنگ‌تر می‌کند.

مردانی طولانی شدن روند ایجاد سامانه اطلاعاتی بیماران خاص استان را یادآور شد و گفت: این سامانه باید هر چه زودتر با امکان تفکیک شهرستانی و برخی تغییرات ضروری آماده بهره‌برداری شود چرا که نبود بانک اطلاعاتی و آماری، امکان برنامه‌ریزی صحیح و چگونگی اجرای برنامه‌های حمایتی را با مشکل مواجه کرده است.

او با اشاره به اینکه دستگاه‌های اجرایی و نهاد‌های خیری استان در کمک به بیماران خاص و سرطانی به صورت جزیره‌ای عمل می‌کنند، تصریح کرد: این امر موجب شده است تا افرادی که شناخت و دسترسی بیشتری به منابع دارند به دفعات از این حمایت‌ها و خدمات استفاده کنند و عده‌ای دیگر به دلایل مختلف و با وجود نیاز بیشتر از این کمک‌ها بی‌بهره بمانند.

مردانی سازمان‌دهی و طبقه‌بندی نیاز‌های هر یک از گروه‌های بیماران خاص را ضروری دانست و اظهار داشت: منابع و ظرفیت‌های موجود در دستگاه‌های اجرایی و همچنین بانک‌ها نیز باید مشخص و شفاف شود تا بتوان راهکار‌های مؤثرتری را برای برخورداری تعداد بیشتری از بیماران نیازمند از حمایت‌ها در پیش گرفت.

او در ادامه از تمامی دستگاه‌های حمایتی همچون بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی (ره)، هلال‌احمر، دانشگاه علوم پزشکی و انجمن خیرین سلامت و دیگر نهاد‌های مرتبط خواست تا ظرفیت‌ها و امکانات خود را در راستای کمک به بیماران خاص و سرطانی هر چه زودتر جمع‌بندی کنند و در نشستی مشترک برای تقسیم‌بندی و پرداخت آن‌ها در همراهی با یکدیگر، برنامه‌ای هدفمند را در پیش بگیرند.

مردانی همچنین به نبود یک مرکز واحد و متمرکز برای راهنمایی و ارائه خدمات به گروه‌های مختلف بیماران خاص در استان اشاره کرد و گفت: انجمن‌های بیماران خاص می‌توانند با همکاری دانشگاه علوم پزشکی برخی از کمک‌های خیری را به منظور تسریع در تکمیل ساختمان الحاقی مرکز آموزشی درمانی هاجر شهرکرد هدایت کنند.

او محدود شدن برخی امکانات و خدمات درمانی در مرکز استان را به عنوان یکی دیگر از مشکلات پیش روی بیماران خاص و سرطانی دانست و افزود: در شرایط شیوع کرونا، رفت‌وآمد این افراد به مرکز استان علاوه بر تحمیل هزینه‌های اضافه، آنان را در معرض خطر بیشتری قرار می‌دهد که باید برای استقرار موقت پزشکان متخصص در شهرستان‌ها نیز برنامه‌ریزی انجام شود.

مردانی تامین به موقع دارو‌ها در استان را نیز مورد تاکید قرار داد و از هلال‌احمر خواست با هماهنگی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی به این موضوع ورود کند و بخشی از تامین و توزیع داروی بیماران خاص و سرطانی را انجام دهد.

انتهای پیام/ف

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.