رئیس مرکز آموزشی درمانی شهید بهشتی کاشان از انجام نخستین عمل تعبیه پیس میکر (ضربان‌ساز) دوحفره‌ای برای کودک ۱۱ ساله در بخش فوق تخصصی آنژیوگرافی خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،  ابوالفضل شجاعی رئیس مرکز آموزشی درمانی شهید بهشتی کاشان با بیان اینکه برای نخستین بار عمل تعبیه پیس میکر دوحفره‌ای در کاشان انجام شد، اظهار کرد: این بیمار به علت مشکل مادرزادی در سیستم هدایتی قلب در سن ۵ سالگی عمل تعبیه پیس میکر (ضربان‌ساز) یک حفره‌ای را انجام داده بود، ولی به علت عدم کارایی دستگاه پیس میکر و ایجاد علائم قلبی به این مرکز مراجعه و با تشخیص پزشک معالج بیمار، عمل تعویض و تعبیه پیس میکر دو‌حفره‌ای انجام شد.

رئیس مرکز آموزشی درمانی شهید بهشتی کاشان با اشاره به اینکه عمل تعویض و تعبیه پیس میکر دوحفره‌ای شرایط زندگی بهتر و عملکرد بالاتر قلب را برای بیمار محیا می‌کند، تصریح کرد: این مرکز با داشتن تجهیزات و امکانات به‌روز، توانایی پذیرش و سرویس‌دهی به بیماران عزیز با مشکلات قلبی را دارد.

وی ضمن تشکر از منوچهر ضیافت متخصص قلب و عروق و فوق تخصص الکتروفیزیولوژی، ادامه داد: بیمارستان شهید بهشتی یک مرکز دولتی و آموزشی است و به علت فعالیت اساتید متخصص و فوق تخصص قلب و عروق اقدامات درمانی متنوع شامل آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی عروق قلبی اورژانسی و غیراورژانسی و همچنین درمان‌های الکترو فیزیولوژیک قلبی و انواع جراحی‌های قلب را به بیماران قلبی ارائه می‌کند.

منوچهر ضیافت، متخصص قلب و عروق و فوق تخصص الکتروفیزیولوژی و پیس میکر دانشگاه علوم پزشکی کاشان نیز در توضیح انجام این عمل گفت: برای انجام عمل این بیمار خاص، ضمن توجه به شرایط بیمار و اینکه با افزایش سن و فعالیت و نیاز‌های فیزیولوژیک بدن، نیاز به حداکثر کارکرد قلب وجود خواهد داشت، سعی شد تا با ارتقای سیستم ضربان‌ساز یک حفره‌ای به دوحفره‌ای و حفظ ارتباط متناسب بین حفرات قلبی، عملکرد و فعالیت‌های بیمار را تا حد امکان در شرایطی مشابه با قلب طبیعی حفظ کنیم.

وی در ادامه بیان کرد: باطری قلب یا همان پیس میکر که به آن ضربان‌ساز نیز گفته می‌شود، از قطعه‌های کوچک کامپیوتری موجود در یک باطری کوچک مولد ضربان یا همان ژنراتور با طول عمری نسبتاً بالا ساخته شده است که با ارسال جریان الکتریکی از طریق سیم‌های مخصوص که به آن‌ها لید گفته می‌شود می‌تواند ضربان قلب را تنظیم کند.

این متخصص قلب و عروق و فوق تخصص الکتروفیزیولوژی و پیس میکر دانشگاه علوم پزشکی کاشان ادامه داد: پیس میکر قلب قادر به تشخیص کند بودن ضربان قلب است و جریان الکتریکی را به قلب ارسال و باعث ایجاد ضربان منظم و طبیعی می‌شود که برخی از انواع ضربان‌ساز‌های قلب توانایی ایجاد شوک الکتریکی نیز دارند که به آن‌ها ICD نیز گفته می‌شود.

انتهای پیام/ی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.