به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، کیومرث اعظمی معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرمانشاه با اشاره به قدمت ۲۰۰ ساله بازار سنتی کرمانشاه، گفت : در بازار قدیمی کرمانشاه حدود ۱۸ راسته بازار داریم که در گذشته بصورت یک بازار به هم متصل بود، اما طی دهههای گذشته به دلیل خیابان سازی صورت گرفته به چند قسمت تبدیل شده است.
او گفت : از دهه ۷۰ به دلیل فرسودگی این بازار چهار فصل مرمت روی راسته بازارهای درطویله قشون، زرگرها، آهنگرها و چال حسن خان انجام شد.
معاون میراث فرهنگی افزود: در آخرین مرحله مرمت و بازسازی بازار که در راسته بازار چال حسن خان انجام گرفت، در قسمت انتهایی بازار منتهی به خیابان تازه تاسیس آیت الله زرندی اقدامات جدیدی را برای ایجاد یک پوسته (دیواره متناسب با بافت تاریخی بازار) در دستور کار قرار دادیم که نمای زیبایی داشته باشد.
او ادامه داد: سال ۱۳۹۷ برای این بخش از بازار حدود ۷۰۰ میلیون میلیون تومان اعتبار تخصیص داده شد که با آن بخشی از پوسته جدید بازار را ایجاد کردیم، اما برای تکمیل آن نیازمند اعتبارات جدیدی هستیم.
اعظمی افزود: با توجه به اقدامات خوبی که میراث فرهنگی برای بازسازی و احیاء و ایجاد پوسته جدید در قسمت انتهایی این بازار انجام داده، انتظار میرود شهرداری هم قرینه آن را در ضلع غربی خیابان ایجاد کند که طرح مورد نظر برای آن تائید شده و در صورت تامین اعتبار انجام میگیرد.
او با بیان اینکه در پشت بازار چال حسن خان در گذشتههای دور کاروانسرایی بوده که اکنون فقط مخروبهای از آن باقی مانده و به محل ریختن نخالههای ساختمانی و زبالهها تبدیل شده، ادامه داد: وراث این کاروانسرا که در گذشته به آن خندق میگفتند، اکنون درنظر دارند آن را احیا کنند.
معاون میراث فرهنگی استان گفت: مالکین این بنای تاریخی طرح و نقشه بازسازی آن را تدوین کرده اند که مورد تائید میراث فرهنگی هم قرار گرفته و قرار است به شکل یک بازار درون گرا دارای یک حیاط مرکزی ساخته شود .
انتهای پیام/د