به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، مرتضی اشرفی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی در نشست ویدیوکنفرانسی معاونان اقتصادی استانداران با معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور، مشکلات اقتصادی خراسان رضوی و هفت استان شرق، شمال و شمال شرق کشور را به نمایندگی از آنها تشریح کرد و گفت: ضرورت دارد تا وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی، مسئله حمل نهادههای دامی به این استانها را تدبیر کند.
او با تاکید بر تامین به موقع نیاز هفت استان یزد، گلستان، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، گیلان، مازندران، گلستان و خراسان رضوی، افزود: تامین نیاز این استانها باید از طریق حمل و نقل ریلی یا از طریق بنادر شمال کشور در اولویت قرار گیرد و برای پدافند غیرعامل نیز تسهیلات ویژهای اختصاص داده شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی با اشاره به میزان جوجهریزی کافی در ماههای گذشته ادامه داد: خراسان رضوی از لحاظ تامین گوشت مرغ کمبودی ندارد و گوشت مرغ با قیمتی کمتر از نرخ مصوب در بازار عرضه میشود.
اشرفی بیان کرد: با این حال با توجه به مشکلات به وجود آمده در جوجهریزی، ممکن است شرایط تامین گوشت مرغ مورد نیاز خراسان رضوی در ماههای آینده دچار مشکل شود که باید در این زمینه تدابیر ویژهای از سوی مسئولان کشور اتخاذ شود.
او تصریح کرد: دوری استانهای شرق و شمالشرق کشور از جمله خراسان رضوی از بنادر جنوب، تامین بهموقع نهادههای دامی را دچار مشکل کرده که نیازمند تدبیر مسئولان در سطح کلان کشور و تغییر رویه حملونقل در این حوزه است.
بیشتر بخوانید
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی تاکید کرد: نبود زیرساختهای شهرکهای صنعتی در زمینه برق، آب و گاز از دیگر مشکلات مهم اقتصادی خراسان رضوی است و تامین زیرساختهای مورد نیاز هم برای واحدهای صنعتی جدید و هم برای اجرای طرح توسعه واحدهای تولیدی موجود در شهرکهای صنعتی با مشکل جدی مواجه است و باید متولی مشخصی برای این موضوع تعریف شود تا سردرگمی بین وزارت صمت و دیگر وزارتخانههای مرتبط در این باره برطرف شود.
اشرفی فعال نبودن مرز باجگیران به علت شیوع ویروس کرونا را از دیگر مشکلات اساسی حوزه اقتصادی خراسان رضوی ذکر و اظهار کرد: با وجود سرمایهگذاری عظیمی که در این مناطق انجام گرفته و پیگیریهای مکرر مسئولان از طریق ترکمنستان برای از سرگیری فعالیت مرز باجگیران، همچنان این مشکل پابرجا است.
او افزود: فرآیند جذب سرمایهگذاران خارجی افغانستان در خراسان رضوی نیز با توجه به تغییر و تحولات اخیری که در آن کشور اتفاق افتاده است، نیازمند بازنگری است که بتوان از ظرفیت موجود در افغانستان به نحو مطلوب بهره گرفت.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی ادامه داد: مشکل جدی تامین مالی بالاخص سرمایه در گردش حوزههای اقتصادی به ویژه دامداران را با توجه به خشکسالیها و سهم خراسان رضوی به عنوان قطب دام کشور، از دیگر مشکلات اقتصادی این خطه است
اشرفی بیان کرد: در بررسی مشکلات ۶ استان گلستان، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، گیلان، مازندران و یزد حدود ۲۷ مشکل اقتصادی احصاء شده است که مشکلات مربوط به حوزههای سرمایهگذاری، تامین مالی، نقدینگی و حوزه بانکی، تنظیم بازار و کالاهای اساسی، محدودیت منابع آبی و خشکسالی، تامین نهادههای دامی و تولیدات کشاورزی و دامداری از مشکلات مشترک بین این استانها بوده است.
در پایان این نشست، معاون هماهنگی امور اقتصادی وزیر کشور، فراهم کردن زمینه برگزاری یک نشست با مهمترین تجار افغانستانی مقیم یا سرمایهگذار در مشهد در هفته آینده، تهیه یک گزارش از مشکلات استانهای هم مرز با ترکمنستان همراه با ارایه پیشنهادها از سوی معاونان استانداران آن استانها را مورد تاکید قرار داد.
انتهای پیام//ف. ب