به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، در مرکز مثلث شیراز، نورآباد و سپیدان، منطقه بسیار خوش آب و هوا و زیبای دشمن زیاری، با طبیعت بکر و باغات میوه خودنمایی میکند و اهالی آن، لُر زبان هستند با فرهنگی غنی و مردمانی با محبت و پر تلاش.
طبیعت شگفت انگیز این منطقه و باغات میوه و گلههای گوسفند در حال چرا، نشان از آن است که شغل بیشتر ساکنین این منطقه، کشاورزی و باغداری و دامپروری است. در یکی از روستاهای این منطقه به نام هجرت، با جوان کارآفرینی آشنا شدیم و با او به صحبت نشستیم.
او در معرفی خود گفت: احمد کشاورزی هستم، متولد ۱۳۶۱ و کارشناسی ارشد در رشته علوم سیاسی که متاهل و دارای دو فرزند ۵ و ۱۱ ساله هستم.
از کار و بار پرسیدیم، با کمی تفکر تعریف کرد: چند سال در بازار فعالیت داشتم و در حوزه لوازم خانگی کار میکردم، اما با تورم و به هم خوردن اوضاع اقتصادی جامعه، عملا کارم به تعطیلی کشیده شد و مدتی به دنبال یک فعالیت اقتصادی بودم که بتوانم خرج خانواده ام را تامین کنم. از میراث پدری یک باغ میوه کوچک داشتیم که عواید چندانی نداشت، اما انگیزه خوبی بود تا با توجه به اقلیم منطقه، وارد کار کشاورزی و باغداری شوم.
کشاورزی گفت: همان موقع بود که متوجه شدم کمیته امداد امام خمینی (ره) وامهایی را جهت اشتغال زایی پرداخت میکند، به دوستان کمیته امداد منطقه مراجعه کردم و تقاضای وام دادم، خوشبختانه با برخورد خوب و دلسوزانه آنها روبرو شدم و توانستم وام را البته با طی زمان نسبتا زیاد و روال بانکی سخت، دریافت کنم، که مشکلترین قسمت آن پیدا کردن سه نفر ضامن برای بانک بود که بالاخره فراهم شد.
او ادامه داد: با ۵۰ میلیون وامی که در سال ۹۸ گرفتم توانستم تعداد ۱۰۰ اصله درخت انگور و تکهای زمین خریداری کنم و به باغداری مشغول شوم و زمینه اشتغال برای ۵ نفر دیگر به صورت فصلی هم فراهم شد.
این جوان کارافرین ادامه داد: عمده فعالیت من در تولید بادام و انجیر و انگور و محصولات جنبی انگور، مثل غوره، مویز و شیره انگور است.
او افزود: وامهای خود اشتغالی کمیته امداد خصوصا در روستاها، در بحث خودکفایی و اشتغالزایی جوانان بسیار م یتواند موثر و مفید باشد، اما به شرطی که مدت زمان زیادی به طول نیانجامد و همچنین قانون سختگیرانه بانکی اعمال نشود.
او گفت: پیدا کردن سه ضمان کارمند بسیار مشکل است که باید تجدید نظر شود و به یک ضامن کاهش پیدا کند و ضمانت با سفته را نیز قبول کنند که تهیه آن در دسترس همه باشد.
احمد کشاورزی همچنین از توقعات خود از ارگانهای دولتی گفت: من و همه جوانانی که مثل من، آستین بالا زده و وارد گود شده اند توقع داریم دولت با حمایتهای مالی، آموزشی و فرهنگی خود، ادامه راه را برای پیشرفت ما، هموارتر کند.
او ادامه داد: اگر نهادهای کشاورزی، آموزشهای منسجم و فراگیر و مستمری را در بحث کاشت و نگهداری و فراوری محصولات، برنامه ریزی و اجرا کنند که ما بتوانیم از همه پتانسیلهای منطقه و خاک حاصلخیزی که خدا در اختیارمان قرار داده، بهترین و بیشترین بهره وری را داشته باشیم و همچنین نهادهای دولتی و رسانه ها، میتوانند در مراحل برداشت محصول و فروش آن به عنوان محصولات ارگانیک و سالم، با تبلیغ و اطلاع رسانی مناسب، باعث افزایش تقاضای مردم شوند و دست دلالان بی انصاف در این زمینه کوتاه شود.
او گفت: در دو سال اخیر به علت فشار اقتصادی بر آحاد مردم، خیلی از محصولات کشاورزی از سبد غذایی خانواده ها، حذف یا کم شده و همین موضوع، هم باعث خسارت به کشاورز و باغدار میشود و هم در بلند مدت، سلامت جامعه را با مشکل روبرو میکند.
این جوان همچنین، بزرگترین مشکل بخش کشاورزی را خشکسالی معرفی کرد و افزود: استفاده از علم روز در زمینههای آبیاری و آبخیزداری، میتواند کمک کننده باشد.
احمد کشاورزی، جوان تحصیلکرده و کارآفرین بخش کشاورزی، ضمن تشکر ویژه از کمیته امداد امام خمینی منطقه خواستار نگاه ویژه دولت به بخش تولید و حمایت از آن شد و بیان کرد که همیشه سعی کرده و میکنم که رضایت خداوند را کسب کنم و شهروند خوبی برای جامعه خود باشم.
او همچنین به جوانان جویای کار توصیه نمود که در صورت علاقه مندی به کشاورزی و باغداری، در این رشته مشغول شوند و بیان کرد که خداوند برکت خاصی در کار کشاورزی قرار داده و علاوه بر سود اقتصادی، در رابطه با گل و گیاه و و درخت پاداش معنوی و آرامش روانی خاصی نصیب کشاورز میشود که با هیچ سودی قابل قیاس نیست.
در پایان به همت بلند و پشتکار این جوان هم استانی، درود فرستادیم و با خاطرهای شیرین از مردمان مهربان منطقه دشمن زیاری، خداحافظی کردیم، به امید روزی که به مدد الهی و کمکهای نهادهای کمک رسانی مثل کمیته امداد امام خمینی ره، هیچ جوانی در استان ما، بیکار نباشد!
انتهای پیام/