مدیرعامل اتحادیه مرغداران مرغ تخم‌گذار خراسان رضوی گفت: امسال به دلیل گرانی نرخ دان، تولید تخم مرغ در خراسان رضوی ۳۰ درصد کاهش داشته است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، سید حسین موسوی‌نژاد مدیرعامل اتحادیه مرغداران مرغ تخم‌گذار خراسان رضوی در خصوص وضعیت تولید تخم‌مرغ در استان گفت: آخرین باری که دولت نرخ تخم‌مرغ را تعیین کرد، در دی ماه سال ۹۹ و به قیمت ۱۴ هزار تومان درب مرغداری بوده است که متاسفانه یک نرخ‌گذاری غیرکارشناسی، دستوری و سیاسی بود.

او افزود: این اتفاق موجب کاهش انگیزه برای مرغداران شد و تعداد زیادی از آن‌ها به کشتار مرغ‌ پرداختند. سپس آمار میزان مرغ‌تخم‌گذار  به شدت کاهش پیدا کرد.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مرغ تخم‌گذار خراسان رضوی با بیان عوامل موثر در افزایش قیمت تخم‌مرغ ادامه داد: از ابتدای امسال نرخ حقوق و دستمزد افزایش پیدا کرده، همچنین دولت قیمت نهاده‌های مرغداران را ۲۰ الی ۲۵ درصد افزایش داد، قیمت داروها و واکسن‌ها نیز روند صعودی را طی کرده و از طرفی نرخ حمل و نقل جاده‌ای نیز افزایش چشمگیری داشته است. این عوامل تاثیر مستقیم و به‌سزایی در قیمت تمام شده تخم‌مرغ دارند.


بیشتر بخوانید


موسوی نژاد بیان کرد: اما متاسفانه دولت گذشته کماکان بر عدم‌ افزایش نرخ تخم‌مرغ مقاومت می‌کرد و در نهایت، در خرداد ماه یا تیر ماه امسال وزارت جهاد کشاورزی پس از برگزاری جلسات متعدد افزایش قیمت تخم‌مرغ را برای فروش از درب مرغداری به ۱۷ هزار و ۳۰۰ تومان پذیرفت و به سازمان صنعت‌، معدن و تجارت و ستاد تنظیم بازار کشور اعلام کرد.

او تصریح کرد: مسئولان مرتبط به این موضوع در دولت قبلی زیر بار افزایش قیمت‌ها نرفتند، دولت جدید باید هرچه زودتر درمورد نرخ تخم‌مرغ تصمیم‌گیری کند تا تکلیف نهاده‌های نظارتی و مرغداران روشن شود.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مرغ تخم‌گذار خراسان رضوی تاکید کرد: اگر هزینه‌ها بیش‌ از اینکه تا کنون رقم خورده است افزایش پیدا نکند، تا پایان امسال هزینه تمام شده ثابتی را برای تولید تخم مرغ خواهیم داشت. در ۶ ماه دوم سال و به علت کاهش دمای هوا، مصرف تخم‌مرغ افزایش پیدا می‌کند و متاسفانه تولید تخم‌مرغ در سطح استان نسبت به سال‌های گذشته کاهش چشمگیری داشته است. تولید تخم‌مرغ در خراسان رضوی، در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸، ۲۵ درصد کاهش پیدا کرده است و در سال ۱۴۰۰ نسبت به دوره مشابه در سال ۹۹، شاهد کاهش ۲۵ الی ۳۰ درصدی تولید تخم‌مرغ بوده‌ایم.

موسوی‌نژاد اظهار کرد: درحال حاضر از ۱۲ میلیون ظرفیت مرغداری‌های استان، ۷.۵ میلیون فعال است و باقی مانده ظرفیت به دلیل گرانی نرخ دان و نگرانی مرغدار بابت تامین خوراک مرغ به‌کار گرفته نمی‌شود. تمام این موارد موجب آن شد که تولید در سطح استان روند کاهشی را طی کند.

او افزود: اکنون تامین نهاده به ثبات رسیده است، اما تنها نکته این است که با ایجاد سامانه بازارگاه و متصل شدن این سامانه به بانک کشاورزی، انتظار می‌رفت که حمایت اجرایی این سامانه نیز بیش از پیش باشد، اما متاسفانه تعداد محدود کارشناسانی که در این سامانه فعالیت می‌کنند، نمی‌توانند پاسخگوی جمعیت زیادی از تولید کننده،دام‌دار،مرغدار باشند.

انتهای پیام//ف.ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.