به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، فرامرز نوعی مدیرجهاد کشاورزی فراشبند بیان کرد:کشت کدو در شهرستان در دو فصل کشت میشود، کشت اول یا کشت پاییزه از نیمه اول شهریورماه در بخش مرکزی شروع شده و برداشت این مجصول در آبان ماه است. کشت بعدی این محصول در آبان ماه از بخش دهرم شروع میشود و برداشت آن تا اسفند ماه ادامه دارد.
نوعی تصریح کرد: در کشت اول بذرکاری بصورت مستقیم وبدون خاکورزی در پشتههای باقیمانده از صیفی سال قبل صورت میگیرد و تمام کشت بصورت آبیاری نواری است
او افزود: پیش بینی میشود سطحی معادل ۶۰۰ هکتار کدو در شهرستان کشت شود که به میزان ۱۵۰۰۰ تن محصول کدو از مزارع این شهرستان برداشت شود.
مدیر جهاد کشاورزی فسا با اشاره به آغاز طرح نسخه نویسی گیاه پزشکی در سطح فارس، گفت: طرح نسخه نویسی در دو کلینیک گیاه پزشکی این شهرستان همزمان با هفته دولت آغاز و اجرایی شده است.
ناصر انصاری با بیان اینکه این طرح برای نخستین بار در این شهرستان با حضور قائم مقام سازمان جهاد کشاورزی استان فارس اجرایی شده است، عنوان کرد: چهار کلینیک گیاه پزشکی دیگر نیز به این طرح خواهند پیوست.
این مقام مسئول با بیان اینکه در راستای اجرای طرح نسخه نویسی کلینیکهای گیاه پزشکی، فروشگاههای سموم کشاورزی نیز پس از گذراندن مراحل قانونی به داروخانه گیاه پزشکی تغییر مییابند، افزود: دو واحد داروخانه گیاه پزشکی نیز در شهرستان فسا گشایش و کار خود را آغاز کردهاند.
به گفته او، طرح نسخه نویسی در کلینیکهای گیاه پزشکی به منظور ساماندهی فروشندگیهای سموم دفع آفات نباتی، کاهش و بهینه سازی مصرف این سموم، ردیابی نوع، میزان و محل مصرف سمها، بهره گیری از دانش و ایجاد اشتغال برای فارغالتحصیلان بخش کشاورزی انجام میشود.
انصاری عنوان کرد: در طرح موصوف از سه برگ نسخه استفاده میشود که یک برگ نسخه نزد گیاه پزشک میماند و دو نسخه دیگر به داروخانه میرود و مسئول فنی داروخانه باید آنها را تأیید کند که در نهایت یک برگ آن نزد داروخانه و یک نسخه نزد بهره بردار باقی خواهد ماند.
او تاکید کرد: تلاش داریم که هیچ سمی بدون نسخه به فروش نرسد و از آنجا که محصولات کشاورزی مستقیم با خود انسانها ارتباط دارند این موضوع بسیار ضروری است.
انصاری ضمن اشاره به اینکه لطمات مصرف غیراصولی کودهای شیمیایی نیز بر روی مزارع وباغات بسیارزیاد و جبران ناپذیراست و قیمت کودهای ریزمغذی نیزبسیار بالا وبعضا نامتعارف است و همچنین از کیفیت لازم متناسب باقیمت فروش برخوردار نیستند و زمینه سوء استفاده دراین بخش فراهم است، گفت: در صورتی که همین روش برای ساماندهی فروشگاههای کود خصوصا کودهای ریزمغذی ومخصوص محلول پاشی نیز انجام شود کمک بزرگی به ساماندهی فروش کود میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فراشبند از افتتاح طرح گلخانهای ۳۰۰ متر مربعی تولید سبزی و صیفی در منطقه خانیک شهرستان فراشبند خبر داد.
فرامرز نوعی با بیان اینکه همزمان با هفته دولت افتتاح طرح گلخانه کوچک مقیاس ۳۰۰ متر مربعی رحیم دهقان در منطقه خانیک افتتاح شد.
او تصریح کرد: این طرح با سرمایه گذاری ۹۲۰ میلیون ریال که ۷۲۰ میلیون ریال به صورت تسهیلات و مابقی به صورت سرمایه شخصی و با اشتغالزایی مستقیم یک نفر افتتاح شد.
کارشناس مسئول واحد باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کوار از برداشت محصول زیتون کنسروی در این شهرستان از سطح ۲۷۰ هکتار باغات زیتون خبرداد.
لیلا جعفری گفت: برداشت زیتون کنسروی از اوایل شهریور تا اوایل مهرماه و برداشت روغنی از نیمه دوم آبانماه لغایت اواسط اذرماه انجام میشود.
او بیان کرد: پیش بینی میشود امسال میزان ۴۵۰ تن محصول کنسروی و، ۱۰۰ تن محصول روغنی از این باغات برداشت و جهت تهیه کنسرو و روغن به کارخانجات فرآوری موجود در استان و استانهای شمالی حمل شود.
جعفری افزود: مهمترین ارقام زیتون این شهرستان شامل فیشومی تخم کبکی، کنسروالیا، دزفول و زرد زیتون است.
همه ساله عملیات احیا و اصلاح باغات زیتون شامل توسعه، اصلاح رقم، تغذیه بهینه و هرس با تخصیص اعتبار دولتی و باهدف افزایش کمیت و کیفیت محصول دربخشی از باغات انجام میشود.
او عنوان کرد، زیتون محصول ارزشمندی است که کاربرد غذایی و دارویی داشته و در بهبود سبک زندگی و تغذیه سالم نقش ارزندهای دارد.
انتهای پیام/