به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از الکوثر، پروفسور پل هاموند، ریاضی دان کاربردی از South Cambridgeshire، مدلی را برای بررسی نحوه عملکرد فیزیک در هنگام شستن دستها ایجاد کرده است.
این مدل اکتشافی به صورت دو بعدی تهیه شده است به طوری که دو دست در مقیاس میکروسکوپی ظاهر میشوند و زبری پوست به صورت یک جفت سطح موج دار، جدا شده توسط یک لایه نازک مایع، نشان داده میشود که هنگام تمیز شدن در اطراف یکدیگر حرکت میکنند.
به نظر میرسد ذراتی مانند باکتریها و ویروسها در نهایت بین این سطوح محبوس شده اند و در آنچه که محقق به عنوان "چاههای بالقوه" توصیف میشوند گیر کرده اند.
انرژی بالای آب
این آزمایش نشان داد که برای بیرون راندن ذراتی مانند باکتریها و ویروسها از دستها در حین شستشو، انرژی جریان آب باید به اندازهای بالا باشد که آنها را از سطوح دور کند؛ همچنین، این آزمایش نشان داد که قدرت جریان آب بستگی به قدرت و سرعت حرکت مالش دستها با یکدیگر دارد.
هاموند، که یک مشاور علمی است، میگوید اساساً بحث بررسی نیروی جریان روی ذرات است و سپس میتوانید نحوه حرکت ذرات را ببینید و ببینید آیا آنها برداشته میشوند یا خیر.
عملکرد سریعتر برای از بین بردن میکروبها
او توضیح داد که این فرآیند بسیار شبیه به تمیز کردن لکه روی تی شرت است، به این معنی که هرچه حرکت در هنگام مالش لباس سریع باشد، احتمال حذف موفقیت آمیز ویروسها و باکتریها بیشتر است.
او همچنین توضیح داد که مالش ملایم دستها به یکدیگر ضروری است، زیرا نیروی ایجاد شده توسط سیال جاری (آب از شیر) آنقدر بزرگ نیست که بر نیرویی که ذرات را نگه میدارد غلبه کند (ذرات نشان دهنده ویروسها و باکتریها).
اظهارات دکتر هاموند مطابق با دستورالعملهای شستشوی دست است که توسط سازمان بهداشت جهانی و مقامات بهداشتی منطقهای و محلی در کشورهای جهان منتشر میشود.
قابل ذکر است که هیچ مطالعه فیزیکی اساسی، مگر به ندرت، در مورد امکان شستن دستها به عنوان یک روش مؤثر برای مبارزه با گسترش بیماری و عفونت انجام نشده است.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/