بدافزار پگاسوس بلای جان بحرینی‌ها شد

شرکت NSO که در حوزه نرم افزار‌های جاسوسی فعالیت دارد ادعای حمله به بحرین را رد کرده و می‌گوید محصولاتش فقط برای مبارزه با تروریست‌ها استفاده می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از gizmodo، بر اساس گزارش جدید منتشر شده، گوشی آیفون ۹ فعال سیاسی بحرینی اخیراً با استفاده از نرم افزار جاسوسی Pegasus گروه NSO هک شده است. به گفته Citizen Lab، یک واحد تحقیقاتی در دانشگاه تورنتو، بین ماه‌های ژوئن ۲۰۲۰ تا فوریه ۲۰۲۱ تلفن افراد مرتبط با مرکز حقوق بشر بحرین و اعضای سازمان‌های سیاسی ممنوع در داخل این کشور مورد حمله قرار گرفته اند.

فعالان سیاسی بحرین

نحوه حمله نرم افزار جاسوسی Pegasus به ۹ فعال سیاسی بحرینی

در همه این موارد، هکر‌ها از iMessage و بدون کلیک NSO استفاده کردند. حمله‌ای قوی که نیازی به فیشینگ ندارد و فقط از ضعف‌های امنیتی در کد برنامه پیامرسان برای به خطر انداختن یک دستگاه استفاده می‌کند. بدافزار Pegasus، می‌تواند تلفن مورد نظر را به طور کامل به خطر بیاندازد و به هکر‌ها اجازه می‌دهد متن‌ها را بخوانند، به تماس‌ها گوش دهند و میکروفون و دوربین دستگاه را هک کنند.

واحد تحقیقاتی Citizen Lab حداقل چهار مورد از هک‌ها را به دولت بحرین نسبت می‌دهد که از آن به عنوان «سوء استفاده کننده مشهور نرم افزار‌های جاسوسی» یاد می‌شود و از سال ۲۰۱۷ از محصولات NSO استفاده می‌کند. بحرین سابقه سرکوب وحشیانه مخالفان را دارد و سال‌های زیادی است که گروه NSO متهم به کمک به دولت‌های فاسد است، زیرا آن‌ها از مخالفان سیاسی، روزنامه نگاران و فعالان حقوق بشر جاسوسی می‌کردند.

بدافزار گروه NSO

چنین ادعا‌هایی در اوایل سال جاری با انتشار پروژه پگاسوس مشروعیت بیشتری پیدا کرد که در خلال این پروژه فهرستی از ۵۰ هزار شماره تلفن همراه تعدادی از بزرگان جهان از جمله روسای جمهور، نخست وزیران سابق و یک پادشاه فاش شده که به گفته محققان اهداف احتمالی پگاسوس را نشان می‌دهد.

پاسخ شرکت NSO به ادعا‌های اخیر دولت بحرین

البته شرکت NSO به طور مداوم از خود در برابر اتهامات ناشایست دفاع و ادعا می‌کند که محصولات آن صرفاً برای مبارزه با تروریسم استفاده می‌شود. همچنین این کمپانی می‌گوید فقط به سازمان‌های نظامی و اطلاعاتی محصولاتش را می‌فروشد و در پاسخ به ادعا‌های اخیر دولت بحرین، این شرکت به گاردین گفت: "مثل همیشه، اگر NSO اطلاعات معتبری در رابطه با سوء استفاده از سیستم‌ها دریافت کند، با جدیت ادعا‌ها را بررسی کرده و بر اساس یافته‌ها با مجرمان برخورد خواهد شد."

هکرها

با این حال علی‌رغم نیم دهه دخالت در نقض حقوق بشر، گروه NSO مرتباً ادعا می‌کند که متعهد به حفاظت از حقوق بشر هستند که با افزایش شواهدی مبنی بر استفاده نرم افزار‌های جاسوسی توسط رژیم‌های اقتدارگرا علیه فعالان حقوق بشر، روزنامه نگاران و سایر اعضای جامعه مدنی مغایرت دارد.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار