به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از مجله فوربز، گروه طالبان در پیشرفتی سریع در کمتر از یک ماه توانست کنترل کل افغانستان را به دست گیرد. ارتش ۳۰۰ هزار نفری افغانستان هیچ کاری در این زمینه نتوانست انجام دهد و بسیاری از نیروهای آن بدون مقاومت خود را تسلیم نیروهای طالبان کردند.
تنها لحظاتی قبل از اعلام رسمی طالبان مبنی بر کنترل بر تمام مناطق کشور، اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان با هواپیما به تاجیکستان گریخت و در بیانیهای ضمن اعتراف به این نکته که طالبان پیروز شدند گفت: نیروهای طالبان با قدرت خود توانستند تمام افغانستان را در اختیار بگیرند و اکنون مسئول عزت، اموال و حفظ جان هموطنان هستند.
اما دستاورد این اشغال ۲۰ ساله برای نیروهای آمریکایی چه بوده است؟ امروز هزاران مترجم و خبرنگار همراه با خانواده هایشان که در این مدت با آمریکاییها همکاری داشتند در انتظار ویزای خود برای ورود به آمریکا هستند. این در حالی است که تانکها و هواپیماهای هومویی که آمریکاییها در این مدت هزینه زیادی برای ورود آنها به افغانستان برایش صرف کرده بودند امروز در اختیار نیروهای طالبان است و با آن پیروزمندانه در خیابانها رژه میروند.
آمریکا در بیست سال حضور نظامی خود در خاک افغانستان، از ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ تا به امروز بیش از ۲ هزار میلیارد دلار هزینه کرده است. این هزینه یعنی این جنگ حدوداً روزی ۳۰۰ میلیون دلار خرج روی دست آنها گذاشته است. این امر بدان معناست مقامات آمریکا تا به حال بیش از داراییهای ثروتمندترین افراد در جهان تنها برای این حضورشان به بهانه مبارزه با تروریسم هزینه کرده اند.
آمریکاییها بیش از ۸۰۰ میلیارد دلار برای جنگ افغانستان به طور مستقیم هزینه کرده اند و حدود ۸۵ میلیارد دلار هم برای آموزش ارتش افغانستان که حتی چند هفته هم نتوانست پس از خروج نیروهای آمریکایی از این کشور مقابل پیشروی نیروهای طالبان ایستادگی کند خرج کردند. به طور کلی و در مجموع به گفته بخش هزینههای جنگ دانشگاه براون، آمریکاییها در این ۲۰ سال اشغالگری خود در افغانستان بیش از ۲ هزار و ۲۶ میلیارد دلار هزینه کردند.
این هزینهها را باید در کنار تلفات جانی افرادی در نظر گرفتند که در این جنگ ۲۰ ساله کشته شدند. در این مدت بیش از ۶۹ هزار پلیس، ۴۷ هزار غیرنظامی و ۵۱ هزار نیروی نظامی افغانستانی کشته شدند. این آمار در کنار دهها هزار غیرنظامی شامل زنان و کودکان افغانستانی است که در این مدت جان خود را از دست دادند.
مقامات آمریکایی معتقدند حتی پس از خروج از خاک افغانستان به دستور جو بایدن هم باید برای مدتها هزینههای زیادی بابت این جنگ پرداخت کنند. محققان دانشگاه براون میگویند حقوق سربازان آمریکایی که در این مدت به افغانستان اعزام شده بودند به تعویق افتاده، وعدههای مالی که دولت آمریکا به آنها قول داده بود هنوز پرداخت نشده و پیش بینی میشود تا سال ۲۰۵۰ دولتها در آمریکا باید هزینه حضور ۲۰ ساله خود در افغانستان را پرداخت کنند.
انتهای پیام/
بدت نمیاد مگه نه؟
50 برابر این دو تریلیون دلار هزینه ایی را که آمریکایهای اشغالگر و همپیمانانشون در افغانستان طی این بیست سال کردند از تمامی معادن افغانستان ثروتهای مختلف ملی افغانستان استخراج و غارت کردند این آمریکایهای دروغگوی قماربازان شامورتی بازان جنایتکاران آمریکایی امکان نداره برای اشغالگری و غارتگری ثروتهای ملی ملتی در کشوری وارد شوند و ضرر و زیان مالی کنند از صفر تا صد تمامی هزینهای جنگشون رو که در می آورند هیچ چندین برابر هزینهای جنگیش رو هم غارت و چپاول می کند می دزدند و می برند هیچ تمامی هزینه های این 20 سال ماندن ارتششون رو هم از ثروت ملی افغانستان پرداختند اگر آمریکایها در این 20 سال اشغالگریشون هزینه ایی هم برای افغانستانیهای بیچاره بینوا کرده از ثروت ملی خود افغانستانی ها بوده و منتش رو سر افغانستانی ها می گذشتند می گویند داریم براتون هزینه می کنم دروغ محض است شک نکنید از ثروت ملی آمریکا هرگز هزینه نمی کنند برای کشوری که اشغالش کرده اند حتی اگر به کشوری از کشورهای جهان اسلام وامی هم بدهند این پول وام را از یه کشور مسلمان دیگری در جهان اسلام ازشون باج گرفتن یا غارتشون کردند و دوشیدند و اون سود پول باجگیری و غارتگریشون است که به شما مسلمین وام می دهند و چندین برابرش رو نزولخوران پس می گیرند . افتاااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااد . والسلام و صلوات التماس دعا و التمناس تفکر خردمندانه .
افتااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااد . والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر .