محمدنژاد سیگارودی سخنگوی سازمان ساتبا در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به افزایش خرید تضمینی برق تجدیدپذیر گفت: امسال بالغ بر ۴۰ درصد افزایش خرید تضمینی برق تجدید پذیر در کشور داشته ایم. در سال ۹۸ حدود ۳۰ درصد افزایش خرید برق تجدید پذیر در کشور صورت گرفت، ولی متاسفانه سال گذشته به دلیل نوسانات ارز و عدم تولید افزایش خریدی نداشته ایم.
سخنگوی سازمان ساتبا در ادامه در خصوص صادرات برق تجدید پذیر تصریح کرد: صادرات برق گلوگاه بزرگی برای کشور است، ولی متاسفانه عدم توجه به سرمایه گذاری توسط بخشی از نهادها مانند توانیر غیر قابل توجیه است چرا که در وزارت نیرو با وجود توجه به افزایش خرید برق تجدید پذیر عدم ناهماهنگی زیادی میان دستگاه های زیربط وجود دارد.
سیگارودی افزود: متاسفانه این عدم ناهماهنگی نمیتواند کار را به جاهای بزرگی برساند چرا که وزیر نیرو ابلاغ میکند، ولی دستگاههای ذیربط انجام نمیدهند.
او گفت: صادرات برق تجدید پذیر در این شرایط میتواند کمک حال شبکه برق کشور بیاید اما توانیر گلوگاه بزرگ صادرات است و از صدور مجوز صادرات برق تجدیدپذیر سرباز می زند.
سخنگوی سازمان ساتبا اضافه کرد:سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق شاید در صنعت یکی از مجموعههایی بوده است که در مقایسه با سایر ارگانهای صنعت برق به مجموعه فعالان حوزه تجدیدپذیر دیرتر پیوسته است، اما همواره در تلاش بوده تا نقش خود را هرچه بهتر ایفا کند.
سیگارودی ادامه داد: مجموع ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر حدود ۳۳۲ مگاوات بوده است که این ظرفیت در تیرماه سال ۱۴۰۰ به ۹۰۳ مگاوات رسیده، یعنی رشدی معادل ۱۷۱ درصد را داشته است و البته این روند در حوزه انرژی خورشیدی سرعت بیشتری به خود گرفته و بیش از سایر اشکال انرژی تجدیدپذیر پیشرفت کرده است.
او بیشترین میزان نصبشده نیروگاههای تجدیدپذیر در سال ۱۳۹۵ را متعلق به نیروگاههای بادی با ظرفیت ۱۹۱ مگاوات دانست و افزود: این عدد اکنون به ۳۰۹ مگاوات رسیده است.
سخنگوی سازمان ساتبا از رشد ظرفیت نیروگاههای خورشیدی از ۳۰ مگاوات به ۳۸۴ مگاوات خبر داد و افزود: با توجه به شرایط کشور ما از پتانسیل انرژی خورشیدی بهتر از پتانسیل سایر منابع انرژی تجدیدپذیر استفاده کردهایم.
انتهای پیام/