مدیرعامل صندوق پنبه گفت: اگر ۲۰۰ میلیون دلار ارز واردات پنبه به تولید داخل تخصیص داده شود، ظرف برنامه هفتم امکان دستیابی به خودکفایی پنبه وجود دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - محمدحسین کاویانی مدیرعامل صندوق پنبه گفت: با توجه به افزایش دمای هوا، کشت پنبه در برخی مناطق آغاز شده است به طوریکه کشاورزان در حال آماده سازی زمین‌ها هستند، اما قیمت تضمینی وش و پنبه محلوج مورد رضایت کشاورزان نیست چراکه امکان رقابت با دیگر محصولات وجود ندارد.

به گفته وی، پنبه محصولی است که پتانسیل تولید بالایی ندارد به طوریکه متوسط عملکرد تولید پنبه کشور ۳ تن در هکتار است و در هیج جای دنیا عملکرد از ۵ تن بالاتر نیست و در مقابل دیگر محصولات سبزی و صیفی پتانسیل تولید بالایی ندارد که براین اساس قابل مقایسه با دیگر زراعت‌ها نیست.

کاویانی ادامه داد: برداشت پنبه در فضای باز کارسخت و دشواری است، از این رو با افزایش سطح زیرکشت پنبه و عدم توسعه ماشین آلات محصول در زمان برداشت آسیب می‌بینند، براین اساس نیاز است که عملیات کاشت و داشت با ماشین آلات انجام شود.

مدیرعامل صندوق پنبه با بیان اینکه تعداد ماشین آلات برداشت بسیارناچیز است، افزود: بنابر تجربه تولید سنوات قبل، پتانسیل تولید ۵۰۰ هزارتن پنبه در کشور وجود دارد و از طرفی دولت بدنبال خودکفایی پنبه در برنامه هفتم است که تحقق این امر مستلزم ایجاد زیرساخت‌های لازم است.

وی نیاز پنبه مورد نیاز صنعت نساجی را ۱۸۰ هزارتن اعلام کرد و گفت: امسال پیش بینی می‌شود که تولید پنبه از ۷۰ هزارتن فراتر نرود که براین اساس ۲۰۰ میلیون دلار ارز به واردات باید تخصیص یابد، از این رو برنامه ریزی وزارت جهاد باید به شکلی باشد که حداقل بتوانیم نیاز صنعت نساجی را تولید کنیم و برای تحقق این امر اقتصادی بودن تولید امری ضروری است.

این مقام مسئول ادامه داد: اکثر کشور‌های تولیدکننده پنبه به کشاورزان پنبه کار یارانه می‌دهند، لذا برای رقابت پنبه با دیگر کشور‌ها باید یارانه پرداخت شود تا کشاورزان نسبت به سرمایه گذاری به امر تولید پنبه ترغیب شوند.

مدیرعامل صندوق پنبه گفت: اگر ۲۰۰ میلیون دلار ارز واردات پنبه به تولید داخل تخصیص داده شود، ظرف برنامه هفتم امکان دستیابی به خودکفایی پنبه وجود دارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار