به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، رزمایش پنج روزه مشترک روسیه و چین روز دوشنبه آغاز شد و تا جمعه ادامه داشت. بیش از ۱۰ هزار نیروی زمینی و هوایی در این رزمایش شرکت کردند. این رزمایش که در پایگاه آموزش تاکتیکهای ترکیبی در استان نینگشیا در شمال غرب چین انجام شد، نخستین عملیات نظامی مشترک چین پس از همه گیری کرونا است که به پیامدهای وخامت اوضاع امنیتی در افغانستان نیز توجه دارد. در این رزمایش، ارتش روسیه چندین جنگنده سوخو-۳۰ (Su-۳۰SM) و یک واحد پیاده موتوری را به کار گرفت که همراه با نیروهای چینی به اهداف زمینی یورش بردند. این نخستین بار است که نیروهای روسی از خودروهای زرهی تهاجمی، خودروهای جنگی پیاده نظام (IFV) و دیگر تجهیزات اصلی جنگی که توسط ارتش چین ارائه شده، استفاده میکنند. هرچند این دو کشور از سال ۲۰۰۵ تمرینات مشترکی را انجام داده اند، اما برای نخستین بار است که ارتش دو کشور، از یک سیستم فرماندهی و کنترل واحد استفاده کردند.
خبرگزاری رسمی چین، شینهوا به نقل از مقامات چینی و روسی گزارش داد: این رزمایشها با هدف "عملیات مشترک ضد تروریسم" و "نشان دادن عزم راسخ و قدرت دو کشور برای حفاظت مشترک از امنیت و ثبات بین المللی و منطقه ای" انجام میشود. این امر نشان دهنده تقویت همکاریهای استراتژیک چین و روسیه برای یک دوره جدید، تقویت اعتماد متقابل استراتژیک، افزایش مبادلات عملگرا و تقویت هماهنگی بین دو کشور است. سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه در نشان دادن پایبندی سیاسی بالا به این رزمایشها به چین رفت تا ریاست مراسم اختتامیه روز جمعه را با وی فنگه، همتای چینی خود برعهده گیرد. ژنرال لی زوا چنگ، رئیس ستاد مشترک کمیسیون نظامی مرکزی چین نیز، روز دوشنبه در مراسم آغاز حضور یافت و به عنوان رهبر اصلی تمرینات عمل کرد.
این رزمایش نظامی بخشی از ابتکار دو جانبه چین و روسیه برای مبارزه با تروریسم است. پکن این رزمایش را تعمیق همکاری عملی بین دو ارتش توصیف کرده است. وزیر دفاع روسیه نیز، از این رزمایش به عنوان نشانهای از همکاری نظامی نزدیکتر که باید بیشتر گسترش یابد، استقبال کرده است. وزیر دفاع روسیه خاطرنشان کرد: "ما به سطح بالایی از همکاری بین نظامیان خود در زمین، هوا و دریا دست یافتهایم و گسترش آن، بخش مهمی از فعالیتهای آینده ما است." شویگو با اشاره به اینکه برای اولین بار است که نیروهای روسی در رزمایشهای مشترک در خاک چین شرکت میکنند، افزود: این "سطح جدیدی" از همکاریهای نظامی را به نفع ثبات منطقهای و جهانی نشان میدهد. وزارت دفاع روسیه در بیانیهای در مورد این رزمایش گفت که هدف آن افزایش توانایی "پاسخگویی مشترک به خطرات و چالش ها" بوده و علیه هیچ کشور ثالثی صورت نگرفته است. به گفته وزارت دفاع چین، این رزمایش بر ضد تروریسم و گسترش امنیت متمرکز است، همچنین شامل ایجاد یک مرکز فرماندهی مشترک و آموزش برای بهبود شناسایی مشترک هشدارهای اولیه، حملات الکترونیکی و اطلاعاتی میشود.
روابط روسیه و چین در سال ۲۰۱۴ تقویت شد، زیرا روابط سیاسی مسکو با غرب سقوط کرد و در پی الحاق کریمه به اوکراین به پایینترین سطح خود در دوران جنگ سرد رسید. چین بزرگترین شریک تجاری روسیه است. روسیه و چین در سالهای اخیر چندین رزمایش مشترک انجام داده اند، از جمله رزمایش ماه دسامبر که بمب افکنهای دوربرد روسیه و چین در ماموریت گشت مشترک خود بر فراز دریای ژاپن و دریای چین شرقی پرواز کردند.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و شی جین پینگ، رهبر چین، روابطی مستحکم برای تقویت "مشارکت استراتژیک" ایجاد کرده اند، زیرا مسکو و پکن با تنشهای فزایندهای با غرب روبرو هستند. با وجود اینکه روسیه و چین در گذشته امکان ایجاد یک ائتلاف نظامی را رد میکردند، پوتین، پاییز گذشته گفت که چنین چشم اندازی را نمیتوان به طور کامل منتفی دانست. پوتین همچنین در ماه اکتبر خاطرنشان کرد که روسیه فناوریهای نظامی بسیار حساسی را با چین به اشتراک گذاشته است که به تقویت قابل ملاحظه توان دفاعی این کشور کمک کرده است.
واسیلی کاشین، متخصص نظامی در مدرسه عالی اقتصاد مسکو، گفت که به اشتراک گذاری سلاح و تجهیزات به درک بهتر تواناییهای نظامی هر دو کشور کمک میکند و یک تمرین استاندارد ناتو است. وی گفت: "تمرینات کنونی، با شروع رزمایش استراتژیک مشترک وستوک -۲۰۱۸، بیشتر با هدف جنگ شدید با یک قدرت بزرگ انجام میشود. "
یو گانگ، سرهنگ بازنشسته و مفسر نظامی چینی نیز اشاره کرد: چین تا به حال این سطح دسترسی را به ارتش خارجی نداده بود. یو گفت: "معاهده چین با کره شمالی فقط روی کاغذ است و نیز تمریناتی که ما با پاکستان داشتیم در مقیاسی بسیار کوچکتر بود. چین و روسیه هنگام رویارویی با آمریکا باید با هم بمانند. ما متحد نیستیم، اما به اندازه متحدان خوب هستیم. "
بیشتر بخوانید:
سفر وزیر دفاع روسیه به چین برای بازدید از رزمایش نظامی مشترک دو کشور
رزمایش مشترک چین و روسیه همزمان با تشدید تحرکات آمریکا
دلایل همکاری نظامی چین و روسیه پس از خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان چیست؟
ارتش چین که از دهه ۱۹۸۰ در هیچ گونه درگیری مسلحانه واقعی شرکت نکرده است، مدت هاست به دنبال کسب تجربه از همتای روسی خود است. یو گفت: "تجربه میدان نبرد روسیه در سوریه، کریمه و چچن برای ما بسیار ارزشمند است، به ویژه در مورد نحوه تنظیم استراتژی نظامی خود در طول زمان. "
مسکو و پکن مدت هاست ابهام خود را در مورد احتمال تشکیل ائتلاف یا انجام عملیات مشترک حفظ کرده اند. اما کارشناسان میگویند تمرینات این رزمایش، واشنگتن را وادار میکند تا بدترین سناریو را برای مبارزه با چین و روسیه در صورت درگیری منطقهای در نظر بگیرد.
علائمی وجود دارد که نشان میدهد فعالیتهای نظامی مشترک بین چین و روسیه نه تنها مکرر، بلکه پیچیدهتر و دورتر از مرزهای آنها برگزار شده است. در سال ۲۰۱۵، دو طرف اولین رزمایش دریایی مشترک خود را در دریای مدیترانه، حیاط خلوت دریایی ناتو، انجام دادند و دو سال بعد مانورهای دریایی مشترک مشابهی در دریای چین جنوبی و دریای بالتیک که هر دو منطقه از نقاط ژئوپلیتیک محسوب میشود، برگزار شد.
جیمز براون، دانشیار دانشگاه تمپل در توکیو گفت: کشورهایی مانند ژاپن که با چین و روسیه اختلافات ارضی داشتند، عمیقا نگران روند تعمیق همکاری نظامی بین پکن و مسکو بودند. وی افزود: تعمیق همکاری نظامی چین و روسیه در دریا و خشکی و با توجه به اعلان موشکهای بالستیک، از نگرانیهای ژاپن است. بدترین سناریو برای توکیو این است که چین و روسیه یک ائتلاف نظامی ایجاد کرده و در رابطه با اختلافات ارضی مشترکشان با ژاپن، از یکدیگر حمایت کنند.
تمرینات دوجانبه مسکو و پکن، "سیگنال قدرتمندی" در مورد توانایی آنها در همکاری با یکدیگر ارسال میکند. بر اساس اعلامیههای ناظران، پکن و مسکو در حال افزایش تلاشهای خود برای یادگیری از یکدیگر در مواجهه با آمریکا هستند.
استان نینگشیا، منطقهای استراتژیک برای برگزاری رزمایش مشترک روسیه و چین
آمریکا تاکنون بارها در اظهارنظرهایی مداخله جویانه، چین را به نقض حقوق بشر در منطقه سین کیانگ حوالی محل برگزاری رزمایش متهم کرده، اما پکن در بیانیههایی رسمی و غیررسمی این ادعاها را رد کرده و خواستار احترام هرچه بیشتر واشنگتن به تمامیت ارضی خود شده است. به اعتقاد کارشناسان برگزاری رزمایشی در چنین سطح، پیام روشنی مبنی بر برخورد قاطعانه با هرگونه دست اندازی خارجی به سرزمینهای ملی را به همراه دارد.
سین کیانگ مرز باریکی با افغانستان دارد و پکن نگران گسترش خشونت در مرزهای خود با افغانستان است. با اعلام خروج نیروهای آمریکایی تا پایان تابستان، پکن نگران قدرت گرفتن نیرویهای افراطی در این منطقه است که این امر تهدیدی برای سرزمینهای ملی چین محسوب میشود.
به طور جداگانه، روسیه روز سه شنبه رزمایش مشترک خود را در تاجیکستان با نیروهای ازبک و تاجیک در نزدیکی مرز افغانستان تکمیل کرد. مسکو همچنین گفته است که پایگاه نظامی خود در تاجیکستان را با تفنگهای تهاجمی و سلاحهای دیگر تقویت میکند. وزارت دفاع چین پیشتر اعلام کرد که اواخر این ماه زمان آن فرا میرسد که منطقه شمال غربی سین کیانگ میزبان سه مسابقه تحت عنوان بازیهای بین المللی ارتش، تحت رهبری روسیه باشد. انتظار میرود ارتش چین با همتایان خود از روسیه، بلاروس، مصر، ایران، ونزوئلا و ویتنام در این بازیها همراه شود تا مهارتهای خود را در عملیات خودروهای جنگی، پرتاب موشکهای ضد هوایی قابل حمل و شناسایی هسته ای، بیولوژیکی و شیمیایی تقویت کند.
منابع:
⦁ https://www.defensenews.com/training-sim/۲۰۲۱/۰۸/۱۳/see-russia-and-china-launch-joint-military-drills/
⦁ https://news.abs-cbn.com/overseas/۰۸/۱۴/۲۱/china-russia-military-drill-combines-force-vs-us
⦁ https://www.aljazeera.com/news/۲۰۲۱/۸/۱۰/china-and-russia-hold-large-scale-joint-military-drills
⦁ https://www.wsj.com/articles/china-russia-hold-military-drills-amid-security-concerns-in-afghanistan-central-asia-۱۱۶۲۸۶۹۲۰۰۳
⦁ https://www.reuters.com/world/russia-china-hold-large-scale-joint-military-drills-۲۰۲۱-۰۸-۱۰/
⦁ https://www.foreignbrief.com/daily-news/joint-china-russia-military-exercises-to-conclude/
⦁ https://www.scmp.com/news/china/diplomacy/article/۳۱۴۴۰۹۲/ready-set-fire-china-and-russia-get-back-testing-each-others
اینها هم فقط به فکر حفظ قدرت و منافع و توسعه قدرتها و ثروتهای خودشون هستند در جهان آمریکا و همپیمانانشم به همین ترتیب هستند و فکر خودشن هستند این میون فقط کشورهای ضعیف خورد و له و نادیده گرفته می شوند و هرگز به فکر بشریت مستضعفین مومنین مسلمین جهان اسلام نیستند فقط به فکر اشغالگرهاشون با هر روشی و چپاولگریهاشون و غارتگریهاشون در جهان اسلام ناب محمدی ص هستند و حقوق بشر اصلان براشون مهم نیست عدالت بدون تبعیضگریهای مختلف اصلا براشون مهم نیست این ابرقدرتهای شرقی غربی شمالی و جنوبی ما مسلمین جهان اسلام ناب محمدی ص اگر متحد نشویم و اتحادیه تشکیل ندهیم و برقدرتمندی و ثروتمندی و پیشرفتهای مختلفمان نی افزاییم همین ابرقدرتهای شرقی غربی شمالی و جنوبی دمار از روزگار همه کشورهای جهان اسلام در می آورند آمریکا با اشغالگریهای حضوریش داره چپاولگری و غارتگری و ویرانگری و آوارگری می کند با تجاوزهای مختلفش به سرزمینهای اسلامی این روسیه و چین هم با روشهای اشغالگرانه موذیانه نفوذ و اعمال قدرت دیگری دارن جهان اسلام رو به خاک سیاه می نشونند و چپاولگری و غارتگریهای سیستماتک راه انداخته اند خودشون خوب می دانند که که چه فراعنه برده داران ظالمین و ستمگران کافران لامذهبانی موذی هستند برای همین هم رزمایش مشترک گذاشتن از ترس ابرقدرتهای غربی ، این روسیه و چین تا جهان اسلام براشون از هر لحاظ منفعت دارد به ظاهر حمایت می کنند اگر نه اینها به خودشون هم رحمی ندارند در دو سال گذشته کشمکش و کناک و تنشهای شدید اقتصادی فی مابین چین و آمریکا رخ داد و نتیجه اش شد جنگ میکروبی انتشار ویروس وحشی کشنده انواع و اقسان کروناهای جهش یافته هوشمند و نه آمریکا و نه همپیمانانش و نه چین و نه روسیه و نه انگلیس زیر بار نمی روند که این ویروس منحوس را ما ساخته و انتشارش داده ایم این میان مردم بدبخت جهان دارن ضرر و زیانهای مختلف می بینند امام خمینی ره خوب فرمود فرمود شرق موذی ملعون و غرب کافر به هیچکدامشان نمی شود دلخوش داشت و اعتماد کرد فقط جهان اسلام ناب محمدی ص باید و تکلیف دینی قرآنی دارند که با هم هر چه سریعتر متحد شوند و یکپارچه شوند و اتحادیه تمدن نوین جهان اسلام ناب محمدی ص را تشکیل دهند و طبق قوانین و مقررات حقوق بشرانه عادلانه بدون تبعیضگریهای مختلف قرآنی اسلامی برخورد کنند و اجرا کنند و زندگی کنند برای حفظ و حراست از تمامیت ارزشهای دینی مذهبی و تمامی ارزشهای مادی و معنوی خودشان قبل از آنی که این ابرقدرتهای شرقی غربی شمالی جنوبی به خاک سیاه بنشوننتون هرگز نباید دنباله روی کنید و اعتماد کنید از شرق ملعون و غرب کافر که اگر پیروی و اعتمادکنید از اینها در باتلاق این ابرقدرتهای جهان خوار غرق و فروپاشی خواهید شد به قول خواجه حافظ شیرازی با دوستان مروت با دشمنان مدارا تا حدی که اسلام ناب محمدی ص اجازه فرموده است از حد که گذراندند دشمنان اسلام باید بسیار مجدانه و محکم و مقتدرانه و قدرتمندانه به وظیفه و تکلیف قرآن کریم رفتار کنید أَشدّاءُ عَلَى الكُفّار رُحَماءُ بَینَهُم و مابقیش با خداوند جل جلاله است و نصرت و پیروزی نهایی با جهان اسلام متحد یکپارچه ناب محمدی ص است به اذن الله خداوند جل جلاله . و من الله توفیق .
افتااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااد . والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر خردمندانه مومنانه قرآنی عادلانه خداپسندانه .