یک متخصص عفونی گفت: با تزریق واکسن کرونا، ناقل ویروس نمی‌شوید بنابراین نیازی به قرنطینه ندارید.

جمال میرزایی، متخصص عفونی و فلوشیپ فوق تخصصی نقص ایمنی، سرطان و پیوند در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: واکسن‌های موجود در کل دنیا بر علیه انواع بیماری‌های مختلف به دو دسته اصلی تقسیم می‌شوند. دسته اول با استفاده از ویروس زنده ضعیف شده، تهیه می‌شوند و دسته دوم از ویروس کشته شده و یا قطعاتی از ویروس کشته شده و پروتئین هایش، برای تولید واکسن، استفاده می‌شود.

میرزایی ادامه داد: در واکسن‌هایی که در ترکیباتشان ویروس‌های زنده ضعیف شده وجود دارد، احتمال انتقال بیماری و ویروس وجود دارد.

او افزود: در تمام واکسن‌هایی که تا کنون بر علیه ویروس کرونا در جهان ساخته شده، از ویروس زنده ضعیف شده استفاده نشده است بلکه یا از خود ویروس کشته شده در تولید آن‌ها استفاده شده و یا از قطعاتی از بدن ویروس.

این متخصص عفونی گفت: در نتیجه هیچ کدام از واکسن‌های تولید شده در تمام دنیا ویروس زنده را وارد بدن انسان نمی‌کنند و افراد به هیچ وجه پس از واکسیناسیون، ناقل ویروس به اطرافیان خود نیستند.

او افزود: این نکته که افراد پس از واکسیناسیون از دیگران فاصله می‌گیرند و نگران انتقال ویروس به سایر افراد هستند یک تصور غلط است، اما بُعد دیگری وجود دارد و آن ابتلای فرد واکسینه شده به ویروس کروناست.

این متخصص عفونی تصریح کرد: اگر فردی هر کدام از انواع واکسن را دریافت کرده باشد، احتمال دارد به کرونا مبتلا شود زیرا تا مدت مشخصی ایمنی قابل توجهی در برابر ویروس در بدنش وجود ندارد. به همین منظور به افراد توصیه می‌شود پس از انجام واکسیناسیون به هیچ وجه رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی را ترک نکنند و به ویژه در استفاده از ماسک مداومت کنند.

او بیان کرد: اگر فرد واکسینه شده به کرونا مبتلا شود، علائم بیماری در او به‌صورت بسیار ضعیف بروز پیدا می‌کند، به شکلی که حتی ممکن است خود فرد نیز متوجه ابتلایش نشود، این فرد به دلیل ابتلا می‌تواند، ویروس را به اطرافیانش منتقل کند.

میرزایی تاکید کرد: این مسئله مطلقاً ارتباطی با واکسیناسیون ندارد. به دلیل ابتلا به ویروس گاهی این تصور غلط در افراد ایجاد می‌شود که به دلیل تزریق واکسن به کرونا مبتلا شده است؛ بلکه این طور نیست و به دلیل عدم رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی این ابتلا صورت گرفته است.

او گفت: فردی که واکسن را دریافت کرده به دلیل ایمنی ایجاد شده در بدنش، دچار علائم خفیف بیماری می‌شود اما اگر ویروس را به دیگری منتقل کند، فرد دچار بیماری با علائم حاد خواهد شد و بسیار در معرض خطر خواهد بود.

میرزایی تاکید کرد: افراد به هیچ وجه با تزریق واکسن، ناقل ویروس کرونا نمی‌شوند، بنابراین نیازی به قرنطینه فرد واکسینه  شده نیست.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام / 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۷ ۲۶ مرداد ۱۴۰۰
ننگ بر مافیای وزارت بهداشت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۲ ۲۵ مرداد ۱۴۰۰
ادرس غلط ندین سینوفارم زدم دخترم پرید بغلم تبریک گفت شب تب کرد بعدش خانمم ۱۰ درصد درگیر شد خودم هم که بیمار قلبی ۱۵ درصد درگیر شدم تست ها هم منفی بود الکی پول تست ندین فقط اسکن نشون میده
Canada
ناشناس
۱۷:۲۱ ۲۵ مرداد ۱۴۰۰
تیتر درست بزن
از سرخی خبر
یعنی فردی که واکسن زده دیگه کرونا نمی گیره و اگه گرفت انتقال نمیده که غلط است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۰ ۲۵ مرداد ۱۴۰۰
محاکمه_نمکی
Canada
ناشناس
۱۷:۱۸ ۲۵ مرداد ۱۴۰۰
آقا این مزخرفات چی است تمام پزشکها دنیا میگن ناقل است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۶ ۲۵ مرداد ۱۴۰۰
از کسی که واکسن فایزر زده باید مانند کسی که ناقل کرونا هست پرهیز کنید
مثلا اگر همکار شما فایزر زده و شما در همان فضا تنفس میکنید ممکن است شما کرونا نگیرید ولی همسر شما از طریق شما کرونا بگیرد
این مستندات وجود دارد...

به کسی که در حد دیپلم تجربی درس خوانده باید گفت ساختار واکسن ها با هم متفاوتند و درمورد همه واکسن ها یک چیز یکسان نمیتوان گفت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۱ ۲۵ مرداد ۱۴۰۰
الان آخر منقل میکنه یا نمیکنه؟ انگار دو جا نوشته میکنه دو جا نموشته نمیکنه!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۲ ۲۵ مرداد ۱۴۰۰
تو كتاب علوم سوم نوشته ويروس موجود زنده نيست بعد اي منتخصص هنوز از لفظ ويروس كشته شده استفاده كرده؟
Iran (Islamic Republic of)
برات
۱۸:۰۸ ۲۵ مرداد ۱۴۰۰
گُل، این یه اصطلاحه. برای این که اونایی که اطلاع خاصی ندارن راحت تر متوجه بشن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۱ ۲۵ مرداد ۱۴۰۰
دقیفاً درسته اینو هرکسی رشتش تجربی بوده باشه توی دبیرستان یادگرفته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۹ ۲۵ مرداد ۱۴۰۰
خیلی ممنون ابن سوال من بود