ویروس کرونا می‌تواند به مغز و سیستم عصبی مرکزی آسیب بزند و سبب التهاب عروق خونی شود.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از مدیکال اکسپرس، تحقیقات نشان دهنده آن است که آسیب و التهاب عروق خونی در مغز و سیستم عصبی مرکزی در بیماران مبتلا به کرونا مشاهده شده است.

اغلب این موارد در بیماران مسن مبتلا به کرونا شدید همراه بوده است، اما گزارش اخیر محققان دانشکده پزشکی دانشگاه کالیفرنیا اولین مورد شناخته شده از یک فرد بالغ جوان و سالم مبتلا به کروناویروس که واسکولیت لنفوسیتی را تجربه کرده است را نشان می‌دهد.

این زن ۲۶ ساله چهار روز پس از پرواز با هواپیما در اواسط مارس ۲۰۲۰ مبتلا به کرونا تشخیص داده شد. علائم او خفیف بود، اما دو تا سه هفته بعد پیشرفت کرد و در حرکت دادن پای چپ دچار مشکل شد. او هیچ سردردی نداشت و هیچ تغییری در وضعیت ذهنی یا شناختی خود تجربه نکرد.

با این حال، تصویربرداری از طریق MRI ضایعات متعددی را در ناحیه جلویی راست مغز نشان داد که در کنترل حرکت و احساس سمت چپ بدن نقش دارد. نمونه برداری واسکولیت لنفوسیتی، التهاب یا تورم عروق خونی در مغز و ستون فقرات، را نشان داد.

این زن تحت مجموعه‌ای از درمان‌های مبتنی بر کورتیکواستروئیدها، داروی سرکوب کننده سیستم ایمنی، قرار گرفت و پس از شش ماه، ضایعات به میزان قابل توجهی کاهش یافته و هیچ ضایعه جدیدی ایجاد نشده بود. او هنوز تحت درمان با دارو‌های سرکوب کننده سیستم ایمنی است.

این مورد به محققان و پزشکان خاطرنشان می‌کند که این عوارض احتمالی جدی مغز را حتی در بیماران جوان و کسانی که دارای عفونت‌های اولیه کرونا هستند، در نظر بگیرند.


بیشتر بخوانید

چربی‌های بدن ماده خاکستری مغز را کاهش می‌دهند


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار