عدم اختصاص خوابگاه به دانشجویان در سال تحصیلی جدید، موضوعی است که این روز‌ها سبب دل نگرانی تعدادی از آن‌ها شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، تحصیلات دانشگاهی این روز‌ها برای بیشتر جوانان جامعه اهمیت زیادی دارد و امروزه دانشگاه‌ها نقش کلیدی در رشد و شکوفایی جامعه ایفا کرده اند؛ بنابراین در این مسیر تامین رفاه حال دانشجویان اهمیت زیادی دارد و یکی از مسائل برای توسعه این رفاه مهم؛ ارائه خوابگاه به دانشجویان است.

با توجه به شرایط دوره تحصیلی، خوابگاه‌های دانشجویی مکانی هستند که دانشجویان مدت زمان زیادی را در آن ساکن میشوند. از این رو بحث رضایتمندی آن‌ها از محیط موقت زندگیشان حائز اهمیت است.

سال تحصیلی جدید به زودی آغاز می‌شود و همچنین افرادی که در سال جاری آزمون سراسری دادند، راهی دانشگاه‌ها می‌شوند، اما امسال نیز همچون سال‌های گذشته وجود ویروس منحوس کرونا، آموزش‌ها را تغییر داده و دانشجویان مدت زمان زیادی است که تجربه حضور در کلاس‌های دانشگاهی را ندارند.

یکی از دغدغه‌هایی که دانشجویان هر ساله با آن مواجه می‌شوند، تامین خوابگاه دانشجویی بر اساس رتبه است، به عنوان مثال برای دانشگاه علامه طباطبایی اگر رتبه زیر هزار نباشد، نمی‌توانید خوابگاه دریافت کنید.

علاوه بر تمام این مشکلات، در روز‌های گذشته غلامرضا غفاری سرپرست سازمان امور دانشجویان اعلام کرد که در سال تحصیلی جدید به دانشجویان خوابگاه داده نمی‌شود.

او درباره اسکان خوابگاه به دانشجویان در سال تحصیلی جدید، گفت: خوابگاه‌ها در سال تحصیلی جدید به میزانی که دانشجویان در ۲ مرحله واکسن دریافت کرده باشند، مشکلی برای اسکان ندارند.


بیشتر بخوانید: اجرای طرح صیانت می تواند به آموزش های مجازی آسیب بزند


وی در پاسخ به این سوال که اگر دانشجویی فقط یک دُز واکسن دریافت کرده باشند امکان حضور در خوابگاه دارد یا نه، تاکید کرد: مجموعه وزارت بهداشت باید اعلام کند میزان ایمنی بدن بعد از دریافت دُز نخست واکسن چقدر است.

سرپرست سازمان امور دانشجویان درباره اینکه برخی دانشگاه‌ها از جمله خواجه نصیرالدین طوسی اعلام کرده اند در ترم جدید به دانشجویان به دلیل ویروس کرونا خوابگاه نمی‌دهند، گفت: ارائه خوابگاه خدمتی است که در اختیار دانشجویان قرار می‌گیرد و شرایط همه دانشگاه‌ها در اختصاص خوابگاه یکسان نیست. برخی دانشگاه‌ها محدودیت بیشتر دارند و به همین خاطر قبل از شروع سال تحصیلی، شرایط خود را به دانشجو اعلام می‌کنند.

این مسئول سازمان امور دانشجویان ادامه داد: با توجه به اینکه دانشجویان ورودی جدید در دانشگاه حضور نمی‌یابند، خوابگاه هم به آن‌ها تعلق نمی‌گیرد.

 غفاری افزود: سازمان امور دانشجویان به دانشگاه‌ها اعلام کرده است بر اساس امکاناتی که در اختیار دارند خوابگاه‌های مورد نیاز دانشجویان را تامین کنند. حضور دانشجویان در دانشگاه‌ها با رعایت نکات‌ بهداشتی است و پیش بینیِ پایین آمدن ظرفیت خوابگاه‌ها با توجه به کاهش تعداد دانشجویان در هر اتاق خوابگاه وجود دارد.

///

همچنین محمدتقی نظرپور معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم با اشاره به پیگیری ۱۳ دانشگاه کشور برای استفاده از ظرفیت بند (الف) تبصره ۹ قانون بودجۀ سال ۱۳۹۹ کشور برای کمک به خرید، احداث یا تکمیل خوابگاه‌های دانشجویی گفت: همه دانشگاه‌های کشور می‌توانند از این تسهیلات با اولویت خوابگاه متأهلین استفاده کنند.

نظرپور با اعلام این خبر گفت: بر اساس بند پ ماده ۱۰۳ قانون برنامه ششم توسعه کشور، دولت مکلف است بخشی از اعتبارات عمرانی خود را در قالب بودجه سنواتی به تأمین خوابگاه‌های مناسب و با اولویت برای دانشجویان متأهل اختصاص دهد.

وی افزود: با توجه به اینکه در حال حاضر نزدیک به ۵۰ هزار نفر دانشجوی متأهل در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مشغول به تحصیل هستند و تأمین محل سکونت خوابگاهی برای ۳۵ هزار نفر دانشجوی متأهل غیربومی نیز امری ضروری است، لذا برای تحقق موضوع فوق، بندی در تبصره‌های قانون بودجه سنواتی کل کشور با مضمون دریافت تسهیلات بانکی برای تکمیل طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای خود با اولویت ساخت، خرید و تکمیل خوابگاه‌های متأهلین و بازپرداخت یارانه سود و کارمزد توسط صندوق رفاه دانشجویان درج شده است.

نظرپور اظهار کرد: برای استفاده از ظرفیت بند (الف) تبصره ۹ قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور، تاکنون ۱۳ دانشگاه وابسته به وزارت علوم پیگیر اخذ تسهیلات، در مجموع به مبلغ تقریبی ۷۵ میلیارد تومان از بانک‌ها شده‌اند.

///

معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم یادآور شد: صندوق رفاه دانشجویان در سال ۱۳۹۹ در خصوص مفاد بند فوق در قانون بودجه، مبلغ ۶۸ میلیارد تومان اعتبار بابت پرداخت یارانه سود و کارمزد برای احداث، تکمیل و خرید خوابگاه‌های دانشجویی در بودجه تفصیلی سالیانه پیش بینی کرده که به عنوان نمونه، از این میزان مبلغ ۴۷۷ میلیون تومان برای پرداخت یارانه سود وام دریافتی دانشگاه سمنان بابت احداث خوابگاه دانشجویی پرداخت شده است.

اگر قرار است آموزش‌ها به صورت مجازی باشد دانشجویان نیاز کمتری به خوابگاه‌ها دارند، اما اگر مبنا به آموزش حضوری باشد، دانشجوی ۱۸ ساله‌ای که از خانواده اش دور شده با احساس سرگردانی برای نداشتن خوابگاه و امکانات اولیه بیشتر به استرس و حس عدم امنیت می‌رسد. دانشجویی که در شهر‌های اطراف تهران ساکن است. مثلا دختری که ساکن قرچک است و هرروز از قرچک ورامین تا دانشگاه شهید بهشتی باید بیاید نیاز به خوابگاه دارد، بنابراین بهتر است تا برای رفاه حال دانشجویان کشور و کاهش میزان استرس آنان در کنار ویروس کرونا، مسئولان مربوط برای این مشکل چاره‌ای بیندیشند.


بیشتر بخوانید: مصوبه‌ ممنوعیت پذیرش دانشجوی ارشد از رشته‌های غیرمرتبط لغو نشده است


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۶ ۲۵ مرداد ۱۴۰۰
ما نخبه در داخل نداریم فقط در نیروهای مسلح یافت می شود چون خروجی دارد با ساخت موشک ها به روز
کدام صنعت ما به روز است هیچی پس نخبه نداریم دانشجو های محترم بهتره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۶ ۲۵ مرداد ۱۴۰۰
من شنيدم تو خارج دكترا خوندن يك شغل حساب ميشه بهشون كلي حقوق ميدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۴ ۲۵ مرداد ۱۴۰۰
اول اینکه کدوم خارج؟ چه کشوری؟ در چند کشوری که مطرح هستند و حداقل من اطلاع دارم اینطور نیست.
مگه اینه بورس باشی یا اینکه رتبه درسیتA باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۰ ۲۵ مرداد ۱۴۰۰
محاکمه_نمکی
آخرین اخبار