به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج،زاهد حاجیمیرزایی مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان اظهار داشت: یکی از اقدامات شاخص سازمان جهاد کشاورزی اصلاح و تبدیل باغات موجود و سنتی به مکانیزه و در اصطلاح درجه یک است.
او با اشاره به اینکه باغات مکانیزه بیشترین عملکرد و تولید را دارند، افزود: در این راستا یکی از طرحهایی که هر سال در کردستان به اجرا در میآید طرح سرشاخهکاری گردو است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان اضافه کرد: سالانه به طور متوسط ۲۰۰ تا ۲۵۰ هکتار ازباغات قدیمی گردو که بیشتر آنها هم پایه بذری بوده و فاقد کیفیت در مغز هستند توسط عملیات سرشاخه کاری و با ژنوتیپهای برتر منطقه و یا ارقام دیگر اصلاح میشوند.
حاجیمیرزایی با اشاره به اینکه در این روش تاج درختان قدیمی حذف و بر روی بازوی اصلی درختان عملیات پیوند انجام میشود، یادآور شد: بعد از طی سه سال درخت گردو سرشاخه کاری شده به باردهی و عملکرد مناسب یعنی به طور متوسط ۲ برابر افزایش پیدا میکند.
کردستان یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی دیم معادل ۸۸ درصد و ۱۲۱ هزار اراضی آبی معادل ۱۲ درصد دارد.
کردستان سه میلیون و ۱۹۹ هزار راس دام سبک و سنگین، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۲۵۷ هزار کندوی زنبور عسل دارد و جمعیت بهره بردار کشاورزی آن ۱۱۵ هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود سه میلیون تُن محصولات کشاورزی تولید میکنند که ۳۲۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.
عمده محصول زراعی این استان گندم است و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود ۶۰ هزار تن است.
انتهای پیام/ک