گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج، زاهد حاجی میرزایی مدیر امور باغات جهاد کشاورزی استان کردستان سطح زیرکشت محصولات باغی استان شامل دانهدار و هستهدار، محصولات خشک، انگور، توتفرنگی، انار و انجیر) را ۵۲ هزار و ۵۰۰ هکتار ذکر کرد و افزود: میزان تولید محصولات باغی استان در سال جاری ۴۳۰ هزار تن پیشبینی شده است.
او بیشترین سطح زیرکشت محصولات باغی استان را ۱۶ هزار و ۴۰۰ هکتار با تولید ۱۲۶ هزار تن در انواع دیم و آبی مربوط به انگور دانست و اظهار کرد: انگور دیم شامل ارقامهای انگور رشه، خوش ناو و انگور آبی شامل ارقام عسکری، یاقوتی، کشمشی، سفید و قرمز است.
او سطح زیر کشت توتفرنگی استان را سه هزار و ۶۰۰ هکتار عنوان کرد و گفت: امسال ۶۰ هزار تن توتفرنگی تولید و برداشت شده است.
حاجیمیرزایی میزان تولید گیلاس امسال را ۱۰ هزار تن، آلبالو ۱۱ هزار تن و زردآلو ۱۴ هزار تن ذکر کرد و افزود: هماکنون برداشت آلبالو و گیلاس تمام شده، اما برداشت زردآلو در مناطق سردسیر بیجار و دیواندره باقی مانده است.
او یادآور شد: میزان برداشت هلو امسال ۴۶ هزار و ۵۰۰ تن و شلیل ۱۷هزار تن پیشبینی شده است.
حاجیمیرزایی با اشاره به اقدامات جایگزینی و اصلاحی در باغات گردو و پروژه سرشاخه کاری با استفاده از ژنوتیپهای برتر و ارقام دیر برگده گفت: پیشبینی میشود امسال ۱۸ تا ۲۰ هزار تن گردو در استان برداشت شود.
کردستان در زمینه تولید توت فرنگی مقام اول، تولید انگور دیم مقام دوم و تولید گردو مقام ششم کشور داراد.
انتهای پیام /ع