سایت گردشگری مجازی گناباد با هدف ترویج، معرفی و تسهیل فعالیت‌های فرهنگی، اقتصادی و هنری این شهر مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، سایت گردشگری مجازی گناباد با هدف ترویج، معرفی و تسهیل فعالیت‌های فرهنگی، اقتصادی و هنری در ایام همه‌گیری ویروس کرونا، به آدرس www.kelidoo.ir طی آیینی با حضور جمعی از متولیان امر، در اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

ناصر صادقی سرپرست دفتر مسئولیت‌های اجتماعی پارلمان بخش خصوصی خراسان رضوی به عنوان معین اقتصادی فرهنگی گناباد در مراسم افتتاحیه سایت گردشگری مجازی گناباد با اشاره به همزمانی گسترش شیوع کرونا، بروز بحران کم آبی در برخی نقاط کشور، گفت: در شرایطی که همه‌گیری کرونا کسب و کار‌ها را به ویژه در بخش‌های مرتبط با صنعت گردشگری به چالش کشیده است، ورود به فضای مجازی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های اقتصاد دیجیتال یک ضرورت برای جلوگیری از تعطیلی کسب و کار‌های مرتبط می‌باشد.

او افزود: گروهی از فعالان صنعت فرش و صنایع دستی شبکه‌ای در فضای مجازی راه اندازی کرده اند که پیوستن آنان به سامانه گردشگری مجازی گناباد می‌تواند به اثرگذاری این سامانه بیفزاید.


بیشتر بخوانید



 سرپرست دفتر مسئولیت‌های اجتماعی پارلمان بخش خصوصی خراسان رضوی استفاده از ارتباطات و اعتبار اتاق برای کمک به توسعه و معرفی سامانه گردشگری مجازی گناباد را ممکن دانست و ادامه داد: در این زمینه تاکنون شاهد همگرایی و همراهی خوب مسئولان شهرستان گناباد برای اجرای طرح مذکور بوده‌ایم.


اهمیت سامانه گردشگری مجازی گناباد


حامد قربانی فرماندار گناباد نیز در این آیین با اشاره به اهمیت سامانه گردشگری مجازی گناباد و ظرفیت‌های آن گفت: راه اندازی سایت گردشگری مجازی گناباد، نتیجه یک فعالیت گروهی در حوزه فرهنگی این شهرستان است که برگرفته از اندوخته‌های فرهنگی و سنتی آن می‌باشد.

او افزود: گناباد یکی از قدیمی‌ترین شهرستان‌های خراسان رضوی است که ۸۴ سال قدمت اداری و ۲۵۰۰ سال تمدن منطقه‌ای دارد و از این لحاظ در جایگاه بالاتری نسبت به سایر شهرستان‌های خراسان رضوی قرار می‌گیرد.

فرماندار گناباد با بیان اینکه راه اندازی سایت گردشگری مجازی گناباد می‌تواند نقش بسیار زیادی در شناساندن مجموعه تاریخی این شهرستان داشته باشد، ادامه داد: قنات قصبه گناباد در سال ۱۳۹۵ ثبت جهانی شد و استفاده از فضای مجازی می‌تواند فرصتی برای شناساندن این شهرستان تاریخی به علاقه‌مندان این حوزه باشد.

قربانی بیان کرد: مشاغل و صاحبان صنایع مختلفی در حوزه گردشگری فعالیت دارند که می‌توان در شرایط کنونی با بهره گیری از فضای مجازی و سایت گردشگری مجازی گناباد بستر جدیدی برای توسعه این مشاغل فراهم کرد و گناباد را الگوی مناسبی برای سایر شهرستان‌های توسعه محور قرار داد، این شهر از طریق سامانه گردشگری مجازی، جهانی‌تر شود و از این سامانه به عنوان یک فرصت برای کاهش تاثیر منفی کرونا بر حوزه گردشگری و مشاغل مرتبط با آن استفاده گردد.

او از وجود واسطه‌ها به عنوان آفت در تولید و عرضه صنایع دستی نام برد و تصریح کرد: فضای مجازی می‌تواند ارتباط مستقیم بین تولیدکننده و مصرف کننده صنایع دستی ایجاد کند و قیمت عرضه این محصولات را کاهش داده و رونق کسب و کار را به ویژه برای بافندگان فرش و گلیم گناباد، منجر شود.

استفاده از ظرفیت رسانه برای اطلاع رسانی

سید حمید موسوی مدیرکل دفتر اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست با اشاره به قدمت و اصالت فرهنگی گناباد گفت: امروز و بویژه در شرایط کرونایی و محدودیت‌های ناشی از آن، فضای مجازی برای کسب و کار‌ها در اولویت قرار گرفته است و لذا باید برای فعالیت‌های اقتصادی مرتبط با بخش گردشگری، فعالیت گسترده‌ای در این بستر انجام بگیرد.

او افزود: آنچه در مورد سایت گردشگری مجازی گناباد اهمیت ویژه‌ای دارد، گسترش اطلاع رسانی در مورد آن با استفاده از ظرفیت‌های رسانه‌ای است تا بتوان موج خبری را در این زمینه ایجاد و شهرستان‌های دیگر خراسان رضوی را نیز وارد این بستر کرد.

مدیرکل دفتر اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان رضوی ادامه داد: گناباد، یک شهرستان فرهنگی با برخورداری از انسان‌های فرهیخته و صاحب دانشی است که می‌توان از وجود آنان در جهت بارور کردن سامانه گردشگری مجازی گناباد و به نفع توسعه این شهرستان بهره گرفت.

ضرورت تقسیم بندی گونه‌های مختلف گردشگری

نرگس شالچیان معاون گردشگری و زیارت سازمان اجتماعی فرهنگی شهرداری مشهد نیز در این نشست گفت: این سامانه شاید نخستین نوع گردشگری مجازی در کشور باشد که ترکیبی از انواع تور‌های مجازی، جاذبه‌های گردشگری، صنایع دستی محلی و ... را گردآورده و برای مخاطب عرضه کرده است.

او افزود: بعد از راه اندازی سامانه گردشگری مجازی گناباد، بستر ورود شهرستان‌ها و استانداری به این سایت فراهم می‌شود تا بتوان نمای کلی از جاذبه‌های گردشگری کل خراسان رضوی و حتی استان‌های دیگر را به نام افراد متولی روی سایت قرار داد.

 معاون گردشگری و زیارت سازمان اجتماعی فرهنگی شهرداری مشهد با تاکید بر اینکه باید به سمت تقسیم بندی گونه‌های مختلف گردشگری پیش رویم، ادامه داد: سایت گردشگری مجازی گناباد گونه‌های مختلف گردشگری را برای افراد ترسیم کرده است و هر فرد می‌تواند با ساخت یک کلیپ و صرف هزینه‌ای اندک، هر آنچه در مورد ظرفیت گردشگری و کالای مورد نظر خود لازم می‌داند را به صورت دیداری و کمی روی سایت قرار دهد.

سایت گردشگری مجازی گناباد؛ مجالی برای ورود به اقتصاد دیجیتال

محمدحسین ودیعی رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه گذاری و مشارکت‌های شورای شهر مشهد نیز در این نشست گفت: گردشگری از بستر‌های مهم اقتصادی عصر کنونی است و در آینده نزدیک گردشگری به یک موضوع اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی اجتناب ناپذیر برای هر کشور یا جامعه‌ای تبدیل می‌شود، سرمایه گذاری در زمینه گردشگری یک اقدام زیربنایی و زیرساختی است که آثارش در آینده برای شهر و کشورمان مشخص می‌شود. شهرستان گناباد نیز از جنبه گردشگری، ظرفیت‌های بی نظیری دارد.

او افزود: به جز صنایع دستی که عمدتا یکی از جاذبه‌های گردشگری عمومی برای هر منطقه و شهری به شمار می‌رود، قنات قصبه گناباد، جاذبه گردشگری منحصر به فرد این شهرستان است که هیچ مشابهی ندارد و در دنیا بی نظیر است.

این عضو شورای شهر مشهد با تاکید بر اینکه باید قنات قصبه را به جهان معرفی کرد، ادامه داد: همان طور که گناباد ثبت جهانی شده است، قنات قصبه را نیز می‌توان در دنیا مشهور کرد منوط به اینکه زیرساخت‌های دیگری برای توسعه بخش گردشگری گناباد فراهم شود.

ودیعی استفاده از اقتصاد دیجیتال و تامین کالا و خدمات از شبکه‌ها و حوزه‌های آی تی را مورد تاکید قرار داد و بیان کرد: چند سالی است، اقتصاد دیجیتال در دنیا مورد توجه قرار گرفته و ضرورت بهره گیری و سرعت استفاده از آن در ایام شیوع کرونا بیشتر نیز شده است، این بخش در آینده نزدیک، بخش عمده‌ای از مبادلات اقتصادی را به خود اختصاص می‌دهد تا مردم فقط برای انجام امور اداری، از خانه بیرون بروند و خرید خود را از منزل انجام دهند؛ لذا ناگزیر از رفتن به سمت اقتصاد دیجیتال در بخش‌های عرضه و خدمات هستیم.

او تصریح کرد: سایت گردشگری مجازی گناباد فضای زمینه خوبی برای توسعه اقتصاد گردشگری از طریق فضای مجازی است که امیدواریم با انجام تبلیغات مناسب، جلب همکاری نهاد‌های مختلف به ویژه شهرداری و فرمانداری این شهرستان و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بتوان بازدیدکنندگان آن را توسعه داد.

فضای مجازی فرصتی برای بازگشت گناباد به عظمت گذشته

حمید زارع حسینی شهردار گناباد نیز در این نشست گفت: با توجه به وجود حدود ۱۰۸ هزار نفر از اهالی گناباد مقیم شهر مشهد، سازمان مردم نهاد "سرای گناباد" با هدف هماهنگی بین این جمعیت و انجام فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی حدود ۱۰ سال قبل در مشهد راه اندازی شد.

او افزود: سازمان مردم نهاد "سرای گناباد" با همکاری شهرداری و معاونت فرهنگی اجتماعی شورای شهر مشهد برنامه‌های فرهنگی مختلفی از جمله "شب فرهنگی" در شب یلدا برگزار می‌کند که چهار تا پنج هزار نفر مدعو دارد و تاکنون برای پنج سال متوالی هر شب یلدا برگزار شده است.

شهردار گناباد ادامه داد: به دنبال راه اندازی سایت گردشگری مجازی گناباد بودیم که پس از برگزاری چندین نشست در مشهد و گناباد با مسئولان مختلف دستگاه‌های اجرایی، بستر راه اندازی آن فراهم شد و امروز شاهد رونمایی از آن هستیم.

زارع حسینی بیان کرد: گناباد که در سال ۱۳۱۶ ششمین شهرستان بزرگ خراسان بزرگ به شمار می‌رفت و بعد‌ها شهرستان‌های کاشمر و طبس از آن جدا شدند و بخش قابل توجهی از جمعیت آن به مشهد کوچ کردند، می‌تواند از طریق فضای مجازی به عظمت سال‌های گذشته خود دست یابد.

او تصریح کرد: تولید زعفران مبتنی بر قنات قصبه و شهر گناباد دو مولفه‌ای است که ثبت جهانی شده و کمتر شهرستانی در کشور است که دو مورد از جاذبه‌های آن ثبت جهانی شده باشد، این یک مزیت بزرگی است که باید از آن بهره کافی گرفت.

لزوم بهره گیری از ظرفیت فضای مجازی

حمید رضا مهدوی مقدم رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گناباد نیز در این نشست گفت: پیش از این یک نمایشگاه عکس بسیار زیبا از جاذبه‌های گردشگری، مراکز فرهنگی و صنایع دستی و زندگی هنرمندان و مشاهیر گناباد برگزار شد که نتیجه فعالیت چند ساله یک گروه هشت نفره بود، آنچه در سایت گردشگری مجازی گناباد ارایه شده فقط ۳۰ درصد از آن چیزی است که باید انجام شود.

او افزود: سامانه گردشگری مجازی گناباد به مرور به لحاظ ظاهری و محتوایی غنی خواهد شد و درصدد تداوم این فعالیت هستیم تا فروشگاه‌های مجازی در آن راه اندازی و بخش‌های صنعتی، کشاورزی و تجاری وارد این سامانه شوند.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گناباد ادامه داد: در این سامانه جاذبه‌های گردشگری، مشاهیر، هنرمندان صنایع دستی، تور‌های مجازی از مراکز زیارتی و فرهنگی و هنری، کلیپ‌های زیبا از بخش‌های مختلف گناباد و... گنجانده شده است، یکی از بخش‌های منحصر به فرد این سامانه، فروشگاه اینترنتی آن است که اصناف، بازاریان و تولیدکنندگان در بستر مذکور می‌توانند محصولات خود را معرفی کرده و به فروش برسانند.

مهدوی مقدم بیان کرد: هر یک از صاحبان مشاغل در حوزه گردشگری می‌توانند غرفه مخصوص عرضه کالا و خدمات خود را در سایت گردشگری مجازی داشته باشند و به صورت مجازی به کسب و کار خود ادامه دهند، بویژه صنایع دستی شناخته شده شهرستان گناباد از طریق این سایت بازشناسانده می‌شوند و می‌توان از تأثیر منفی واسطه‌ها در این بخش کاست.

او تصریح کرد: در مرحله نخست تلاش خواهد شد تا طرح سایت گردشگری مجازی به سایر نقاط خراسان رضوی نیز تسری یابد و به صورت یک وکیپدیا گردشگری درآید که برای تحقق این مهم نیازمند یاری مسوولان هستیم.


انتهای پیام//ف.ح




 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.