زنگنه گفت: روزانه حدود ۲۰۰ میلیون لیتر فرآورده نفتی مایع در داخل کشور توزیع می‌شود که با استفاده از سامانه سدف، از قاچاق در این زمینه جلوگیری خواهد شد.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بیژن زنگنه وزیر نفت پس از پایان مراسم رونمایی از سامانه درخواست فرآورده‌های نفتی (سدف)، در جمع خبرنگاران گفت: این سامانه با همکاری تمام دستگاه‌های مرتبط برای درخواست فراورده‌های نفتی طراحی و اکنون عملیاتی شده که امروز رسما اعلام شد.

او افزود: در طراحی این سامانه، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، وزارت اطلاعات و دستگاه‌های دیگر نقش داشتند. در اجرا نیز، نیروی انتظامی، مجلس، سپاه و تقریبا ۵۰ دستگاه دیگر همراهی و همکاری داشتند.

زنگنه در مورد عملکرد سامانه سدف توضیح داد: فردی که درخواست فرآورده می‌کند، در این سامانه به صورت سیستمی تقاضای او بررسی می‌شود یعنی سامانه اطلاعاتی که از دستگاه‌های دیگر دارد را چک می‌کند و اگر مستعد بود، به او سهمیه داده می‌شود. هدف از این امر هم این است که فرآورده به جای درستش صادر و جلوی قاچاق آن گرفته شود.

زنگنه گفت: روزانه حدود ۲۰۰ میلیون لیتر فرآورده نفتی مایع در داخل کشور توزیع می‌کنیم. معلوم شد که در سال ۹۸ حدود ۸۰ میلیارد دلار در بخش حامل‌های انرژی، یارانه پنهان پرداخت کرده ایم که این عدد بزرگی است. ایجاد این سامانه ها راهی است که  فعلا بتوانیم جلوی قاچاق را بگیریم.


بیشتر بخوانید:


او تاکید کرد: ایجاد این سامانه حداکثر کاری است که می‌توانستیم انجام دهیم. یکی از پیشرفته‌ترین سامانه‌ها برای جلوگیری و کنترل قاچاق در کشور است که همه چیز آن دیده شده یعنی هم گاز مایع، هم نفت گاز برای نیروگاه‌ها،کارخانه‌ها و چاه‌های آب کشاورزی، پمپ‌های آب گلخانه‌ها و دامداری‌ها و هم نفت سفید و تمامی فرآورده های دیگر، در این سامانه دیده شده است.

زنگنه بیان کرد: البته کار‌های دیگری نیز باید صورت بگیرد. در این سال‌ها گازرسانی گسترده‌ای که صورت گرفت، بسیاری از میزان مصرف فرآورده‌های نفتی را کم کرد. اهمیت دیگر این سامانه این است که می توان جلوی میزان زیادی از آنچه که قاچاق می‌شود را گرفته و فرآورده ها را به صورت رسمی صادر کرد که درآمد آن به دولت و بیت‌المال می رسد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.