کارشناس مسئول هنر‌های تجسمی حوزه هنری انقلاب اسلامی فارس، کارگاه عملی نشان هیئت را تجربه‌ای نو و تازه برای هنرمندان گرافیست شیرازی از حضور هنر در فضای مذهبی توصیف کرد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، امیرحسین عبادیان دهکردی در حاشیه برگزاری کارگاه طراحی نشان هیئت، گفت: این کارگاه تلاشی جدی برای استفاده از ظرفیت هنر در تعظیم شعائر و تکریم ارزش‌های والای دینی بود.

او افزود: مجمع طراحان انقلاب اسلامی استان فارس «بیت» و حوزه هنری انقلاب اسلامی استان فارس در ماه‌های اخیر تجربه‌های مشترک خوبی رقم زده اند که این حرکت از جمله آنان است.

کارشناس مسئول هنر‌های تجسمی حوزه هنری انقلاب اسلامی استان فارس ادامه داد: حسین چمن خواه هنرمندی که از شیراز برخاسته و اکنون از جمله نام آوران عرصه گرافیک در کشور است برای حضور در این کارگاه به زادگاه خود بازگشت تا تجربه‌ای متفاوت را برای هنرمندان شیراز رقم زند.

او گفت: این کارگاه به طراحی نشانه و لوگو برای هیئت‌های مذهبی استان فارس اختصاص داشت بدین منظور با همکاری مجموعه‌های ذیربط، هیئت‌ها بررسی و تعدادی از آنان انتخاب شدند تا کار طراحی نشانه به صورت کارگاهی انجام شود.

عبادیان دهکردی افزود: خوشبختانه در انتخاب هیئت‌ها به همه استان توجه شده بود و علاوه بر شیراز برخی از هیئت‌های فعال شهرستانی نیز انتخاب شده و برای آنان نیز نشانه طراحی شد تا کار از گستره بیشتری برخوردار باشد.

این فعال هنری افزود: در پایان دو روز کار کارگاهی آثار بررسی شدند و قرار بر این است پس از فرصت کوتاهی برای نهایی کردن آثار، هم نمایشگاهی از مجموعه نشانه‌ها برپا شود و هم آثار در اختیار هیئت‌ها قرار گیرد.

کارگاه‌های کوتاه مدت تلاشی برای آغاز تولید اثر هنری است

حسین چمن خواه یکی از هنرمندان گرافیست کشور نیز گفت: به شیراز دلبستگی دارم و معمولا از حضور در فضای هنری شیراز استقبال می‌کنم.

او با اشاره به برگزاری این کارگاه اظهار داشت: کارگاه نشان هیئت تجربه‌ای خوب است که امیدواریم به نتیجه خوب نیز منتهی شود.

چمن خواه افزود: پیش از این نیز گفته ام که معمولا فرصت یک یا دو روزه کارگاه برای اجرای کامل اثر هنری کافی نیست و کارگاه‌ها بیشتر آغازی برای تولید اثر هنری هستند

این هنرمند گرافیست ادامه داد: اینجا نیز زمان کوتاه است، اما امیدواریم در این همین زمان کوتاه نیز اتفاق شایسته‌ای که دنبال آن هستیم رخ دهد.

چمن خواه گفت: امیدواریم نتیجه تلاش هنرمندان خوب شیرازی رضایت بخش باشد و بتواند اثری مثبت در ارتقای سطح بصری هیئت‌ها و فضا‌های مذهبی بر جای گذارد.

مسئول مجمع طراحان انقلاب اسلامی استان فارس «بیت» نیز در این ارتباط گفت: برگزاری این کارگاه برآمده از یک نیاز بوده و با فکر سراغ این کار آمده ایم.

سعید کریمی اضافه کرد: احساس ما این بود هم فضای مذهبی به ارتباط با جامعه هنری نیاز دارد و هم ما بایستی سراغ ایجاد ارتباط هنری ا مجامع مذهبی برویم.

او افزود: هیئت‌های مذهبی از گذشته تا امروز یک نقش کلیدی در هدایت و راهبری مذهبی اجتماعی و فرهنگی جامعه و مردم داشته اند که این نقش تاکنون نیز ادامه دارد.

مسئول مجمع طراحان انقلاب اسلامی استان فارس بیت اضافه کرد: ما به عنوان مجمع طراحان انقلاب اسلامی، وظیفه داریم که از این هیئت‌های مذهبی در حد امکان حمایت کنیم و البته حمایت ما از سنخ هنر و گرافیک است

او ادامه داد: به همین دلیل به این نتیجه رسیدیم که در بحث طراحی نشان یا لوگو برای هیئت‌های شاخص استان فارس فعالیت کنیم.

کریمی با اشاره به اینکه اینکه بحمدالله تمام هیئت‌ها فعالیت‌های خوبی دارند، گفت: مطابق آمار و پژوهش میدانی که انجام دادیم و بر اساس شاخص‌های مختلف مثل فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی مذهبی فعالیت‌های جهادی هیئت‌ها را انتخاب کردیم.

او ادامه داد: بر این اساس ۱۲ هیئت را در استان فارس شناسایی کردیم که ۵ هیئت مذهبی متعلق به شهرستان‌های استان فارس هستند و مابقی از شهر شیراز انتخاب شده اند.

کریمی گفت: استفاده‌ای که هیئت‌ها می‌توانند از این کارگاه داشته باشند در بحث ایجاد یک هویت بصری برای ایشان است و با استفاده از تبلیغات برند سازی و مسائلی از این قبیل نیز به این کار شتاب می‌بخشیم.

او گفت: تلاش کردیم گامی به سمت نزدیک ساختن هیئت‌ها و هنر برداریم و از فضای هیئت به عنوان یک کارخانه بزرگ انسان سازی که همیشه در رخداد‌های بزرگ اجتماعی و فرهنگی نقش ایفاء کرده به سهم خویش و از این طریق حمایت کنیم.

کریمی ضمن ابراز امیدواری نسبت به تداوم پیوند متقابل هیئت‌ها و جامعه هنری، گفت: قبل از اینکه کارگاه راه اندازی کنیم با مسئولین هیات مذهبی شیراز در مورد نیازشان شاخص‌ها و مولفه‌هایی که در طراحی لوگو مد نظر داشتند گفتگو کردیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار