کارشناس مسئول واحد هنرهای تجسمی حوزه هنری فارس از برگزاری کارگاه نشان هیات خبر داد و گفت: برپایی این کارگاه همزمان با عید غدیر و در آستانه ماه محرم در دستور اجرا قرار گرفته است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، میرحسین عبادیان دهکردی کارشناس مسئول واحد هنرهای تجسمی حوزه هنری فارس گفت: برپایی کارگاه طراحی نشان هیئت همزمان با عید غدیر و در آستانه ماه محرم در دستور اجرا قرار گرفته است.

او بیان کرد: برگزاری کارگاه طراحی نشان هیئت با همراهی مشترک حوزه هنری و خانه طراحان انقلاب اسلامی فارس بیت برگزار می‌شود.

عبادیان دهکردی تصریح کرد: هنرمندان شیرازی به مدت دو روز برای هیئت‌های مذهبی در شیراز نشان طراحی می‌کنند که انتظار می رود این حرکت گامی به سوی ارتقای سطح بصری و زیباشناختی فضای مراسم عزاداری باشد. 

کارشناس مسئول واحد هنرهای تجسمی حوزه هنری فارس ادامه داد: این رویداد هنری معنوی به مدت دو روز در روزهای ۷ و ۸ مردادماه امسال در فضای معنوی آستان مقدس حضرات احمدی و محمدی(ع) برگزار می‌شود.

شیراز یکی از قطب‌های ادبی ایران است

مصطفی محدثی خراسانی شاعر آیینی نیز در این نشست با اشاره به اینکه برگزاری جشنواره‌های شعر آیینی در شیراز فراهم است، افزود: به نظر می‌رسد تقدیر بسیاری از نقاط تاریخی که به سرنوشت جهان و مسلمان و ادیان توحیدی ارتباط دارد در فاصله دو عید قربان و غدیر، رقم خورده است.

او اضافه کرد: عید قربان در واقع آماده شدن برای پذیرفتن مسیر ولایت بوده  و لازمه گام برداشتن در مسیر ولایت و تداوم نبوت این است که انسان با تمام وجود آماده باشد  در این راه خود را قربانی کند.

در شعر حافظ انوار ولایت امیرالمومنین موج می‌زند 

همچنین احمد علوی، دیگر شاعر و برنامه ساز آیینی اظهار کرد: اکنون بعد از گذشت یک هزار و چند صد سال، پیام پیامبر (ص) رساترین، قوی ترین و بلندترین فریاد برای شناساندن غدیر بوده که در واقع غدیر ابزار شعر و ذوالفقار شعر است و اگر غافل باشیم غدیر بیش از پیش مهجور و غریب باقی می ماند.

او تاکید کرد: در باب انتخاب شیراز باید گفت که چه در شعر سعدی و چه در شعر حافظ رندانه رد پای محبت امیرالمومنین را می‌توانیم ببینیم و تمام پژوهشگران، حافظ پژوهان و سعدی شناسان بر این امر مهم اتفاق نظر دارند.

این شاعر آیینی بیان کرد:  بزرگترین اتفاقی که باید در حوزه شعر آیینی رقم بخورد، شعر ولایی بوده که گلدسته این شعر هم غدیر است اما چرا شعر غدیر؟ چون پیامبر(ص) این پیام را به رساترین شکل ممکن به بشریت رساند.

علوی تصریح کرد: برگزاری این رویداد در شهری که به شعر و شعور و جایگاه شعر معروف است، اقدامی زیبا و ارزشمند است.

ولایت، فرهنگی غنی و محور تفکر شیعی است 

عبدالرضا مروتی اردکانی دبیر اجرایی هشتمین جشنواره بین‌المللی شعر غدیر نیز ادامه داد: همزمان با عید سعید غدیر خم، شیراز، سومین حرم اهل بیت (ع) در ایران اسلامی میزبان شاعران برجسته آیینی سرای ملی و بین‌المللی است تا بار دیگر نوای شعر آیینی در شهر  شیراز طنین انداز شود.

او  افزود: انتظار می رود  این رویداد فرصتی باشد که شاعران و هنرمندان در این حوزه به عرض ارادت خود به امام متقین با زبان شعر و هنر بپردازند.

مروتی اردکانی اضافه کرد: در ساختار تشکیلاتی کنگره دبیرخانه در ۲ شاخه سامان یافته که بخش علمی و ادبی و  بخش اجرایی  به صورت تمام وقت مشغول فعالیت هستند.

دبیر اجرایی هشتمین جشنواره بین‌المللی شعر غدیر تاکید کرد: این کنگره با مساعدت نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز و بنیاد غدیر در استان فارس سامان یافته و هدایت و مدیریت آن بر عهده حوزه هنری انقلاب اسلامی استان فارس به عنوان نهاد تخصصی و مرجع ادب و هنر آیینی استان است.

او گفت: سازمان فرهنگی هنری شهرداری شیرازو پتروشیمی شیراز، بسیج هنرمندان فارس و دبیرخانه فعالیت‌های فرهنگی هنری طلاب فارس دیگر  دستگاه‌هایی هستند که به برگزاری شایسته این رویداد کمک می‌کنند.

مروتی اردکانی بیان کرد: از جمله نکات مهم برگزاری جشنواره امسال چند بعدی بودن آن است یعنی تنها به شعر اکتفا نشده و مجموعه ای از آثار ادبی و هنری در قالب‌های سرود نقالی و پرده خوانی نغمه خوانی و غیره تدارک دیده شده تا همزمان با برنامه در حرم مطهر و سایر نقاط شهر اجرا شود.

دبیر اجرایی هشتمین جشنواره بین‌المللی شعر غدیر تصریح کرد: انتظار می رود این رویداد ادبی نیز مانند شب شعر عاشورا که آبرویی برای جامعه ادبی هنری به ویژه شاعران آیینی سرای سومین حرم است  به رویدادی بزرگ و سالانه تبدیل شود.

انتهای پیام/ت

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.