باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی - حسینعلی امیری شامگاه امشب در شورای اداری استان فارس، ضمن گرامیداشت فرا رسیدن سالروز شهادت شهید قاسم سلیمانی گفت: مسئله ناترازی انرژی مسئله اول کشور است و رئیس جمهور شخصاً موضوع ناترازی انرژی را مدیریت میکند.
او اظهار کرد: گروه مدیران انرژی در فارس با همدلی و همراهی مدیریت مصرف انرژی را با تقسیم کار کنترل کرده و نتیجه مدیریت این شد که فارس جزو استانهای پر مصرف نشود.
امیری تصریح کرد: سرمایهگذاری برای حل مشکلات ناترازی انرژی با ایجاد پنلهای خورشیدی ممکن است هزینهبر باشد اما طی مدت کوتاهتری میتواند مشکل کمبود انرژی را حل کند.
او افزود: انرژی خورشیدی ظرفیت خوبی دارد و بسترهای خوبی از ناحیه سرمایهگذاران در فارس اعلام شده است.
استاندار فارس از مسئولان تقاضا کرد که مدیریت مصرف انرژی را در دستور کار خود قرار داده و پویش ۲ درجه را رعایت کنند و افزود: نمیشود به مردم گفت، لباس گرم بپوشند و برق کمتری مصرف کنند اما خودمان در ادارات رعایت نکنیم. اگر مسئولان به وعده و حرف خود عمل نکنند، باعث بیاعتمادی مردم به مسئولان میشود بنابراین احساس ارزشمندی در مردم از طریق رفتار و عمل درست کارگزاران اتفاق میافتد.
امیری بیان کرد: در راستای مصرف بهینه انرژی، چک لیستی تهیه خواهد شد و به مدیران ابلاغ میشود تا شاخص مدیریت مصرف انرژی مشخص شود و همه دستگاهها موظف به رعایت آن هستند.
او در ادامه سخنان خود با بیان اینکه بدون برنامهریزی نمیتوان چیزی را اداره کرد، گفت: بدون برنامه حتی یک خانواده را نمیتوان اداره کرد چه برسد به یک سیستم و اداره؛ لذا برنامهریزی در همه قسمتها باید مدنظر قرار بگیرد.
نماینده عالی دولت در فارس اظهار کرد: معیار و ملاک ارزیابی عملکرد مدیران شاخصهای عملکرد است، ارزش آمار اساساً به تحلیل و شاخص است که با برنامهمحوری مدون میتوان به نتیجه مطلوب رسید.
او با اشاره به اینکه اولین برنامه مدون، برنامه توسعه گردشگری استان فارس است که تا چند روز آینده ارائه میشود، گفت: به دلیل غفلت از برنامههای مدون، میزبانی گردشگری توریسم از استان به حوزه خلیج فارس و کشورهای دیگر در حال انتقال است. این موضوع را آمار و ارقام نشان میدهد و باعث نگرانی شده است.
امیری با بیان اینکه علوم پزشکی شیراز، قطب پزشکی کشور است اما این میزبانی در حال انتقال است، افزود: فارس پزشکان و پرستاران خبره تربیت میکند اما به دلیل عدم برنامهریزی این ظرفیت در حال انتقال است و این موضوع باید مورد بررسی قرار بگیرد.
استاندار فارس در بخش دیگری از سخنان خود، مفصل بودن مکاتبات و ادبیات نوشتاری را مورد توجه قرار داد و گفت: مکاتبات اداری باید به زبان فاخر و به صورت خلاصه نوشته شود و این موضوع باید مورد نظر همه مدیران باشد.
امیری با تأکید براینکه در فارس جلسات با برنامهریزی انجام نمیشود، اظهار کرد: جلسات اداری به جز موارد ضروری باید به بعد از نماز ظهر و عصر موکول شود و نباید مانع مراجعه مردم شد؛ مشکلات مردم باید در ساعت اداری رسیدگی شود.
نماینده عالی دولت وفاق در استان فارس با اشاره به اهمیت نظرات کارشناسی مسئولان در موضوعات مختلف بیان کرد: در روند کار پروژهها، وقتی موضوع حقوقی است از مسئول و کارشناس مربوطه کمک گرفته شده و تمام پروژهها پیوست حقوقی و شناسنامه داشته باشد تا اطلاعات کامل مشخص شده و صاحبان پروژهها که مردم هستند بتوانند نظارت کنند و بدانند مالیات و عوارضی که پرداخت میکنند، به چه طریقی خرج و مصرف میشود.
نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید برای اعتلا و پیشرفت کشور دولت را حمایت کنیم به موضوع ناترازی انرژی پرداخت و گفت: فصل گرم سال و قطعی برق باعث مشکلات زیرساخت به صنایع شد و امروز در بحث گاز مشکلاتی وجود دارد.
حسنعلی محمدی فرآیند توسعه را یک فرایند تدریجی دانست و گفت: نیاز است که یک استراتژی صنعتی در فارس تنظیم شده و در همان راستا حرکت کنیم.
او در ادامه سخنان خود به موضوع گردشگرپذیر بودن فارس اشاره کرد و گفت: باید در بحث ظرفیت گردشگری و پیشینه تاریخی فارس کار کنیم تا بتوان ظرفیتهای فارس را گسترش داد.
بخش قابل توجهی از پروندههای دادگستری فارس به بیمبادلاتی سازمانها برمیگردد
رئیس کل دادگستری استان فارس نیز در شورای اداری استان فارس با بیان اینکه پیشگیری از وقوع حوادث بهتر از درمان است و اگر پیشگیری صورت نگیرد، طبیعتاً مشکلاتی به وجود خواهد آمد، گفت: در دادگستری فارس بخش قابل توجهی از پروندهها به بیمبادلاتی ارگانها و سازمانها در بحث پیشگیری از وقوع جرم برمیگردد.
حجتالاسلام والمسلمین سید صدرالله رجایینسب در ادامه سخنان خود به موضوع قانون الزام ثبت اموال غیرمنقول اشاره کرد و گفت: اموال غیرمنقول باید سند داشته باشد؛ این قانون مصوب و ثبت شده و نیاز است که ادارات با اهتمام خاص اموال غیرمنقول را ثبت کنند.
او ادامه داد: در آینده گزارشی از روند بیمبالاتی ادارات به استاندار تحویل خواهیم داد تا از هدررفت بیتالمال جلوگیری شود.
رجایینسب در بخش دیگری از سخنان خود بحث حساسیت مدیران نسبت به زیر مجموعهها را مورد توجه قرار داد و افزود: مدیر باید یک مجموعه را مدیریت کرده و نسبت به سلامت مجموعه خود حساسیت به خرج دهد و عفاف و حجاب بخشی از سلامت یک سازمان است.
او تصریح کرد: اداره و ارگانهایی که زیرمجموعه دولت هستند، نباید با بیحجابی وارد اداره یا خیابان شوند. عفاف و حجاب مشترک بین زن و مرد است، لذا حتما ادارات و ارگانها به این مورد توجه کنند.
رئیس کل دادگستری استان فارس در پایان سخنان خود به برخورد صحیح با مردم نیز اشاره کرد و گفت: ادارات این موضوع مهم را در نظر بگیرند که باید با مردم و مراجعهکنندگان اصولی برخورد کرده و نحوه برخورد صحیح را مدنظر قرار دهند.
۱۰۸ مزرعه خورشیدی سهم فارس است
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس نیز در این جلسه با بیان اینکه باید کمبود انرژی را کنترل کرد، گفت: با مدیران شورای اداری مطالباتی داشتیم و بخشی از دانش فنی برای اجرای پنلهای خورشیدی وارد کشور شده است.
حسن شیخنیا ادامه داد: ۱۰۸ مزرعه خورشیدی در گام اول سهم فارس است و این یک فرصت است و باید به صورت ویژه پیگیری شود.
او با اشاره به اینکه در سالهای ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴، ۵۰۰ مگاوات در قالب ۵۰۰ ساختگاه به ظرفیت نیروگاههای خورشیدی افزوده خواهد شد، گفت: استان فارس به عنوان استان پیشرو، جزو نخستین استانهایی است که توانسته از این ظرفیت استفاده کند و تفاهمنامه آن نیز به امضا رسیده است.
برای کنترل ناترازی انرژی راهی جز مصرف بهینه وجود ندارد
مدیرعامل شرکت گاز فارس نیز در این نشست استخراج، پالایش و انتقال گاز را یک فرایند مستمر دانست که هرگونه اختلال در آن غیرقابل جبران است.
وحید بهفر بیان کرد: روزانه ۸۵۰ میلیون متر مکعب گاز در فارس تولید میشود و با شروع فصل سرما افزایش استفاده از وسایل گازسوز در مصارف خانگی و محل کار به ۶۰۰ تا ۶۵۰ میلیون متر مکعب در روز میرسد که تنها ۲۰۰ میلیون متر مکعب باقی میماند که باید بین صنایع توزیع شود.
او اظهار کرد: در قطع شدن گاز مشکلی نیست اما وصل شدن گاز مشکلات بیشماری به خصوص در قسمت خانگی به وجود میآورد، لذا برای قطع کردن گاز اول به سراغ صنایع میرویم.
بهفر با تأکید بر اینکه باید در مصرف برق و گاز صرفهجویی کرد، گفت: برای کنترل ناترازی راهی جز مصرف بهینه وجود ندارد.
او اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ مصرف گاز در سطح کشور ۲۴۹ میلیارد متر مکعب بوده که ۱۱۹ میلیارد متر مکعب آن در بخش خانگی تجاری و صنایع غیرعمده مصرف شده، ۵۱ میلیارد متر مکعب در بخش صنایع عمده و ۵۹ میلیارد متر مکعب در بخش نیروگاهی مصرف شده است که سهم استان فارس ۱۴.۶ میلیارد متر مکعب بوده که ۳ میلیارد متر مکعب آن در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده، ۵.۱ میلیارد متر مکعب آن در بخش صنایع عمده و ۶.۵ میلیارد متر مکعب در بخش نیروگاهی مصرف شده است.
مدیرعامل شرکت گاز فارس ادامه داد: در پتروشیمی فارس، در شرایط عادی مصرف گاز به صورت روزانه ۵ میلیارد و ۵۰۰ متر بوده که با توجه به اعمال محدودیت به ۲ میلیارد و ۲۰۰ متر مکعب در روز رسیده، یعنی کاهش ۶۰ درصدی داشته است. همچنین در صنایع فولادها در شرایط عادی ۳ میلیارد متر مکعب در روز مصرف داشتهاند که با توجه به اعمال محدودیتها به یک میلیارد و ۶۰۰ متر مکعب در روز رسیده، یعنی ۴۷ درصد کاهش مصرف گاز مشاهده شده است. در بخش سیمانها در شرایط عادی روزی ۲ میلیارد و ۵۰۰ متر مکعب مصرف گاز بوده که با توجه به اعمال محدودیتها به ۲۳۵ متر مکعب در روز رسیده است یعنی ۹۱ درصد کاهش مصرف گاز را داشتیم.
بهفر افزود: سایر مشترکین در شرایط عادی ۲۹ میلیارد و ۵۰۰ متر مکعب در روز مصرف گاز داشتند که با توجه به اعمال محدودیتها تا تاریخ ۱۲ دی ماه سال جاری به ۲۷ میلیارد و ۶۵۵ میلیون متر مکعب رسیده یعنی کاهش ۶ درصدی داشتیم.
هرگونه اختلال در فرکانس شبکه انرژی منجر به فروپاشی کامل شبکه خواهد شد
مدیرعامل شرکت برق منطقهای استان فارس نیز در ادامه این نشست با اشاره به چالشهای ناشی از ناترازی انرژی در کشور، به تشریح مشکلات موجود در تأمین برق و گاز پرداخت.
یدالله حقیقی با تأکید بر اهمیت شبکههای سراسری برق و گاز در پاسخگویی به نیازهای مصرفی کشور، بیان کرد: در حال حاضر، کشور دارای حدود یکهزار و ۱۰۰ نیروگاه بزرگ و کوچک است که در تأمین برق کشور نقشآفرینی میکنند. این نیروگاهها شامل نیروگاههای گازی، حرارتی، اتمی، تجدیدپذیر و مقیاس کوچک میشوند.
او افزود: در تابستان امسال، پیک مصرف برق کشور به ۸۰ هزار مگابایت رسید، در حالی که کل تولید تنها ۶۲ هزار مگابایت بود که منجر به کمبودی ۱۸ هزار مگابایتی شد. با این حال، با مدیریت دقیق، امنیت شبکه حفظ شد.
حقیقی افزود: به دلیل ناترازی گاز، بسیاری از نیروگاهها از اواخر مهرماه در حالت آمادهباش قرار گرفتند تا امکان تأمین برق فراهم باشد. محدودیتهای گازی به کمبود ۶ هزار مگابایت برق در سطح کشور منجر شده، هرچند استان فارس با مشکلی مواجه نشده است.
او در ادامه سخنان خود تصریح کرد: در شمال کشور به دلیل اولویت گازرسانی به مصارف خانگی، برخی نیروگاهها با کاهش تولید مواجه شدهاند.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای فارس بیان کرد: ۸۰ درصد گاز تولیدی کشور از منطقه پارس جنوبی تأمین میشود که برق مورد نیاز پالایشگاههای این منطقه نیز از نیروگاههای استان فارس تأمین میشود.
او افزود: شبکه برق فارس، با تولید حدود ۶ هزار مگابایت از نیروگاههایی چون نیروگاه اتمی بوشهر، نیروگاه عسلویه و ۴ نیروگاه فارس، نهتنها نیاز منطقه را تأمین میکند بلکه در تأمین برق شبکه سراسری نیز مشارکت دارد.
حقیقی با اشاره به حساسیت مدیریت شبکه برق، بیان کرد: هرگونه اختلال در فرکانس شبکه که در کشور عدد ثابت ۵۰ هرتز دارد، میتواند منجر به فروپاشی کامل شبکه و خاموشی یک هفتهای شود.
او از الزام دستگاههای دولتی به استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر بر اساس ماده ۵ قانون خدمات کشوری هم سخن گفت و افزود: تا سال آینده، ۳۲۵ مگابایت انرژی خورشیدی به شبکه اضافه خواهد شد.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای فارس در پایان سخنان خود پویش ۲ درجه کمتر برای کاهش مصرف گاز را مورد تاکید قرار داد و گفت: این اقدام میتواند تا ۵۰ میلیون متر مکعب گاز را صرفهجویی کند.