معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: دامداران استان اصفهان اقدام به هویت گذاری دام های خود کنند تا ضمن حفظ توازن، زمینه خرید نهاده‌های مورد نیازشان تسهیل شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، حسین ایراندوست معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: بر اساس دستورالعمل اجرایی، پلاک کوبی دام‌های سبک و سنگین الزامیست و هرگونه خدمات و تخصیص نهاده‌های دامی به دامداران بر این اساس صورت می‌گیرد.

به گفته اوبر اساس قانون نظام جامع دامپروری، هویت دار کردن دام‌ها با هدف ایجاد بانک یکپارچه اطلاعات دام و دامدار، برآورد تولیدات دامی، جابه جایی کنترل شده دام، بهبود سیستم‌های پرورش و اصلاح نژاد، کنترل بهداشت دام، اختصاص فرآورده‌های دامی و مبارزه با قاچاق دام زنده انجام می‌شود.

ایراندوست با بیان اینکه خرید نهاده خام و خوراک دام اکنون در سامانه "رهتاب" با کد ملی دامدار ثبت می‌شود، افزود: هویت گذاری و تعیین آمار دقیق دام برای توزیع بهتر خوراک و نهاده‌های دامی ضروریست.

او افزود: با توجه به اینکه سرشماری همه دام‌ها امکانپذیر نیست، بهترین مجری و ناظر برای اینکار دامداران هستند تا دچار کمبود و نبود توازن علوفه و خوراک دام نشوند.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی اصفهان با بیان اینکه پیامد‌های خشکسالی، امسال با شدت بیشتری بر روی خوراک دام سبک و سنگین تاثیر گذاشته است، افزود: سال‌های قبل مشکلات در این بخش مربوط به دام سنگین بود، اما امسال تامین خوراک دام سبک و حتی شتر که تا پیش از این نیازی به نهاده دامی نداشت نیز با کمبود مواجه شده است.

قیمت شیر اصلاح و مصوب شده است

او افزود: قیمت شیر، آبان سال گذشته تعیین و مصوب شده بود و از همان زمان نیز همه هزینه‌های تولید شیر مانند حمل و نقل و کارگر افزایش پیدا کرد و از طرفی تورم و خشکسالی سبب افزایش قیمت علوفه و نهاده‌ها شد.

ایراندوست گفت: در حالی که شیر محصول خروجی است و نباید قیمت آن ثابت باشد دامداران منتظر اصلاح قیمت آن بودند، اما در نهایت تصمیم گرفته شد که زمان اعلام قیمت شیر که به ۶ هزار و ۴۰۰ تومان رسید به بعد از انتخابات موکول شود که تاخیر در اینکار موجب نگرانی و عصبانیت دامداران شد.

ایراندوست اضافه کرد: سازمان جهاد کشاورزی، وقتی متوجه شد مسیر اصلاح قیمت شیر از طریق ستاد تنظیم بازار و دولت زمانبر است، با توجه به شرایط فعلی، به مساله ورود کرد و مقرر شد نرخ محصولات اصلی کشاورزی از سوی شورای قیمت گذاری مشخص و مازاد شیر تولیدی از کشاورزان خریداری شود که این تصمیم به دامداران آرامش بخشید و آن‌ها هم اکنون منتظر عملی شدن این مصوبه هستند.

او با بیان اینکه اکنون قیمت هر کیلوگرم شیرخام ۶ هزارو ۴۰۰ تومان بین وزارت‌های جهاد کشاورزی و صمت مصوب شده است، افزود: قیمت شیرخام افزایش نمی‌یابد، بلکه بدنبال هزینه‌هایی که مربوط به آن است مانند علوفه، کرایه حمل و نقل و دستمزد کارگران اصلاح می‌شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان به مخالفت صنایع لبنی با اصلاح قیمت شیر اشاره و بیان کرد: پیش بینی می‌شود قیمت محصولات لبنی نوسان پیدا کند، چرا که صنایع لبنی می‌کوشد شیرخام را به همان قیمت قبل یعنی هر کیلوگرم چهار هزارو۵۰۰ تومان بخرد که این موضوع با ورود سازمان حمایت از تولید کنندگان و مصرف کنندگان قابل حل است.

او با بیان اینکه زمینه صادرات شیر خشک و کره را نیز می‌توان ایجاد کرد، افزود: با توجه به شرایط بحرانی جاری، طرح خرید تضمینی شیرخام مطرح شد که یا اتحادیه دامداران به این مساله ورود می‌کند و شیرخام را با قیمت ۶ هزارو ۴۰۰ تومان از دامدار می‌خرد و در ادامه خشک می‌کند و یا سازمان تعاون روستایی بطور مستقیم شیر را از دامدار خریداری خواهد کرد.

ایراندوست با بیان اینکه از سوی اتحادیه دامداران استان، سهم قابل توجه یونجه و علوفه از کشور‌های شمالی وارد شد که به تعدیل قیمت‌ها کمک بسیار کرد، افزود: فراهم شدن زمینه بیشتر برای واردات علوفه با توجه به شرایط سخت خشکسالی و احتمال احتکار و گرانفروشی افراد سودجو پیشنهاد می‌شود.
اصفهان، نیازمند واردات علوفه دام
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان اصفهان افزود: اکنون تنها ۱۵ درصد از علوفه مورد نیاز در استان اصفهان تولید می‌شود و مابقی باید از طریق واردات تامین شود.

ایراندوست با بیان اینکه با وضعیت خشکسالی حاکم بر استان تامین علوفه ممکن نیست و اصفهان نیازمند ورود علوفه از استان‌های همدان، کرمانشاه، خوزستان، ایلام و فارس است، افزود: پنج هزار تن ذرت و پنج هزار تن نهاده‌های دامی بصورت محموله ریلی به اصفهان وارد می‌شود.

به گفته او، سهمیه گاوداری‌های صنعتی به ازای هر دام، ۲ کیلو و ۷۰۰ گرم ذرت و یک و کیلو ۴۰۰ گرم جو در روز است که بصورت ماهیانه توزیع می‌شود و سهیمه سایر واحد‌ها که خوراک دام استفاده می‌کنند برای هر دام سبک روزانه ۳۰۰ گرم و دام سنگین سه کیلوگرم در روز است.

ایراندوست به هم افزایی کارخانه‌های تولید خوراک دام استان در این زمینه اشاره و بیان کرد: این کارخانه‌ها با تولید محصول باکیفیت و بموقع در این شرایط سخت، مدیریت تنگنای موجود را تسهیل و تعاونی‌های دامداران نیز در دریافت سریع نهاده‌ها و خوراک‌های آماده و توزیع آن‌ها بسیار خوب عمل کردند.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی اصفهان، از آغاز خرید گوشت قرمز دام سبک عشایر با هدف کمک به بازار داخلی، تامین ذخایر راهبردی و کاهش نیاز کشور به علوفه خبر داد.

او افزود: شتر مرغ مشمول قیمت گذاری گوشت نیست بنابراین واحد‌های پرورش و تولید نباید از جهاد کشاورزی انتظار تامین نهاده دامی داشته باشند، چنانچه این واحد‌ها می‌خواهند از نهاده یارانه‌ای استفاده کنند باید مجوز‌های لازم را بگیرند.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه ماه گذشته همه واحد‌های مجوزدار، نهاده دامی گرفتند، افزود: واحد‌هایی که مسیر دریافت پروانه را اجرا کنند ساماندهی و مجوز دار می‌شوند تا قابل رصد و حمایت باشند.

ایراندوست در ادامه به ارائه راهکار‌ها برای عبور از مشکلات این حوزه اشاره و بیان کرد: از دامداران انتظار داریم ترکیب مناسبی از نوع و تعداد دام را رعایت کنند، رشد منطقی گله را در نظر بگیرند، نسبت دام مولد و دام‌های دیگر را حفظ کنند و دام‌هایی که تولید پایین دارند را حذف و از آن‌ها بهره برداری کنند.

ایراندوست افزود: از اتحادیه‌ها و تشکل‌های مربوطه نیز درخواست می‌کنیم در حوزه واردات نهاده‌ها و علوفه حتی با ارز آزاد وارد شوند، همچنین دولت وابستگی به ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی در حوزه دامپروری را کاهش بدهد تا نوسانات قیمتی به حداقل برسد.

در استان اصفهان، سه میلیون و ۴۶۰ راس دام سبک، ۵۹۶ هزار دام سنگین، ۱۰ هزار نفر شتر، هزار و ۹۷۳ باب دامداری صنعتی شیر و گوشت، ۲۲هزار دامداری روستایی و غیر صنعتی وجود دارد که ۷۱ هزار تن گوشت در سال و روزانه چهار هزار تن شیر تولید می‌کنند.

منبع:ایرنا

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.