مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت گفت: اقدامات دانشگاه علوم پزشکی شیراز در اجرای برنامه‌های کنترل و پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر، الگویی مناسب برای کشور است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، افشین استوار در نشست کمیته بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ضمن تقدیر از حمایت‌های بی دریغ رییس دانشگاه از برنامه‌های کنترل و پیشگیری بیماری‌های غیرواگیر، گفت: این حمایت‌ها در سایه تلاش، همکاری و تعامل بخش‌های مختلف دانشگاه، باعث پیشتازی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در اجرای برنامه‌های کنترل و پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر در کشور شده است.

او تاکید کرد: بی شک این اقدامات و کار گروهی موجود، می‌تواند الگویی مناسب برای کشور باشد و مردم استان فارس و کشور از نتایج این اقدامات ارزنده بهره مند می‌شوند.

استوار ادامه داد: یکی از بیماری‌های غیرواگیر نگران کننده که متاسفانه مورد غفلت واقع شده است، استئوپروز است، بسیاری از افرادی که نیاز به دریافت خدمات درمانی استئوپروز دارند، این خدمات را دریافت نمی‌کنند و این موضوع باعث شده که از هر دو زن و از هر چهار مرد بالای ۵۰ سال، یک نفر دچار استئوپروز باشد، همچنین کیفیت زندگی در این افراد به شدت کاهش یافته و هزینه‌های بسیار گزافی را به خانواده و جامعه تحمیل می‌کند.

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه حدود ۵۰ درصد از شکستگی‌های استئوپروتیک در بین افرادی اتفاق می‌افتد که سابقه یک بار شکستگی ناشی از پوکی استخوان داشته اند.

استوار راهکار برون رفت از این موضوع را استقرار نظام پیشگیری از شکستگی‌های ثانویه ناشی از پوکی استخوان در قالب کلینیک‌های خدمات یکپارچه پیشگیری از شکستگی (Fracture Liaison Services) دانست که در دنیا با نام اختصاری FLS شناخته می‌شود.

او ضمن بیان اینکه این برنامه به منظور شناسایی و درمان بیمارانی که به دلیل پوکی استخوان دچار شکستگی‌های اولیه شده اند، طراحی شده و در بسیاری از کشور‌های دنیا در حال اجراست گفت: هدف از طراحی و استقرار این نظام، شناسایی موارد و اطمینان از ارزیابی عوامل خطر شکستگی و در صورت لزوم درمان مناسب پوکی استخوان در بیماران دچار شکستگی اولیه ناشی از آن است.

در ادامه این نشست رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر را در اولویت برنامه‌های دانشگاه عنوان کرد و گفت: سرمایه گذاری در این بخش، اثربخشی بسیار بالایی در ارتقای سطح سلامت مردم دارد.

مهرزاد لطفی، وجود شبکه‌های بهداشت و درمان را ظرفیتی بسیار مناسب دانست و بر راه اندازی کلینیک خدمات یکپارچه شکستگی (FLS) توسط کارگروه تخصصی استئوپروز دانشگاه تاکید کرد.

معاون بهداشت دانشگاه نیز ضمن ارائه گزارشی از اقدامات و دستاورد‌های کمیته بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه، گفت: این کمیته با حمایت رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز و با حضور معاونین دانشگاه به صورت مستمر تشکیل و سند استانی بیماری‌های غیرواگیر با مشارکت دستگاه‌های اجرایی استان تدوین شد و در سال ۹۸ نیز مورد بازنگری قرار گرفت.

عبدالرسول همتی افزود: در ذیل کمیته دانشگاهی بیماری‌های غیر واگیر، ۹ کارگروه تخصصی تشکیل و برای هر کارگروه یک نفر از اعضای هیات علمی مرتبط به ریاست کارگروه منصوب شد.

او ادامه داد: این کارگروه‌ها به صورت فصلی جلسات منظمی را تشکیل و به بحث و تبادل نظر در خصوص تدوین راهکار‌های مداخله‌ای و اجرایی در حوزه تخصصی خود می‌پردازند و نتیجه این جلسات در کمیته دانشگاهی بیماری‌های غیرواگیر با حضور رئیس دانشگاه مطرح و تصمیمات لازم گرفته می‌شود.

همچنین در این نشست روسای ۹ کارگروه تخصصی کمیته بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه نیز به ارائه گزارش تفصیلی اقدامات کارگروه مربوطه و نیاز‌های کارگروه پرداختند.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.