به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، ابراهیم تقوایی رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی گفت: تعداد ۳۳ اکیپ از این تعداد اکیپهای ثابت و ۴۲ اکیپ نیز سیار هستند.
او افزود: علاوه بر آن در روز عید قربان ۳۶ دامپزشک، ۶۷ ناظر بهداشتی گوشت و ۱۰ ناظر بهداشتی نیز به مردم خدمت ارائه خواهند داد.
بیشتر بخوانید
تقوایی ادامه داد: همچنین در روز قبل از عید قربان ناظران بهداشتی در میادین عرضه دام مستقر هستند و دامها را از لحاظ سلامت مورد بررسی قرار خواهند داد و در روز عید قربان نیز هشت کشتارگاه در استان ادامه خدمات رسانی به مردم برای کشتار دامهای نذری است.
به گفته او در این استان در چهار شهرستان چهار میدان عرضه دام وجود دارد و در شهرشتانهایی که میدان عرضه دام وجود ندارد، در صورت تشکیل میدان موقت ناظران بهداشتی دامپزشکی در آن مکانها نیز مستقر میشوند.
او گفت : در واقع کشتار دام در معابر عمومی ممنوع است و در این ارتباط جلساتی با دادستانی برگزار شد و با افرادی که این اقدام را انجام دهند، برخورد میشود.
او با اشاره به اینکه تمامی این اقدامات به دلیل جلوگیری از انتقال بیماری مشترک تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو از دام به انسان است، تاکیدکرد: ممکن است دام به بیماری مذکور مبتلا باشد و خون دامی که در سطح کوچه و خیابان ریخته باشد عامل انتقال بیماری به افراد شود.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه در روز عید قربان کشتارگاهها فعال بوده و دامهای نذری را قربانی میکنند، گفت: در کشتارگاه دامپزشک حضور مییابد و بر روی سلامت دام و گوشت نظارت کامل را خواهد داشت.
او افزود : اما بیماری تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو در دام هیچ علامتی ندارد و این بیماری از طریق گزش توسط کنهها و یا از طریق ترشحات دام به انسان منتقل میشود.
تقوایی با تصریح بر اینکه تنها راه از بین بردن ویروس این بیماری در گوشت دام گذراندن دوره پیش سرد است، افزود: برخی از افراد تصور میکنند دوره پیش سرد به معنای انجماد گوشت است، اما باید به این نکته توجه داشت که ویروس بیماری تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو در دوره انجماد از بین نمیرود.
او گفت: دمای پیش سرد برای از بین رفتن این ویروس صفر تا چهار درجه سانتی گراد به مدت ۲۴ ساعت است.
او در ارتباط با افرادی که دام را در منزل کشتار میکنند همچون روستاییان تصریح کرد: توصیه میشود این افراد چالهای به اندازه ۳۰ سانتی متر حفر کنند و دام را بر روی آن چاله ذبح کنند تا خون دام در آنجا تخلیه شود و سپس روی آن با خاک گرفته شود.
او افزود: با شهرداری صحبت شده تا در روز عید قربان طی چندین مرتبه خودروهای حمل زباله در شهر تردد داشته باشند و نسبت به جمع آوری زبالهها اقدام کنند.
تقوایی ادامه داد: از سوی دیگر به مردم توصیه میشود تا دامهای نذری خود را از میادین عرضه دام که دامپزشک و ناظران بهداشتی در آنجا مستقر هستند، خریداری کنند تا از سلامت دام خود اطمینان داشته باشند.
انتهای پیام/ه