به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، فرشته طائرپور تهیهکننده باسابقه سینما صبح امروز سهشنبه ۲۶ مردادماه بر اثر ابتلا به ویروس کرونا دار فانی را وداع گفت.
منوچهر شاهسواری تهیهکننده سینما و مدیرعامل خانه سینما ضمن تأیید این خبر گفت: فرشته طائرپور ۲ ساعت پیش به دلیل ابتلا به ویروس کرونا و عوارض ناشی از آن درگذشت.
، فرشته طائرپور در بهمن ۱۳۳۱ در تهران به دنیا آمد و فارغالتحصیل کارشناسی ادبیات انگلیسی بود . فرشته طائرپور مادر غزل شاکری، هنرپیشه سینما و تئاتر و تلویزیون و همسر منوچهر شاهسواری، مدیر عامل خانه سینما بود. او تهیه کننده سینما، مدیرتولید، مجری طرح و فیلمنامه نویس با تجربه بود که کارنامه درخشانی دارد.
طائر پور پس از فارق التحصیلی مدتی را به عنوان نویسنده و عضو هیئت تحریریه در مجله زن مشغول به کار شد و در سالهای بعد ضمن مدیریت مرکز نگارش ویرایش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان (۱۹۹۱–۱۹۸۲) با گروههای کودک و نوجوان شبکههای اول و دوم سیما در مقام مشاور و نویسنده همکاری داشتهاست. طائرپور به دنبال فعالیت ادبی در حوزه کودکان و نوجوانان از سال ۱۳۶۶ در زمینه سینمای کودک نیز به کار پرداخت. خانه ادبیات و هنر کودکان و نوجوانان که طائرپور مدیرعامل آن بود تاکنون بیش از ده فیلم سینمایی و حدود بیست هزار دقیقه آثار ویدئویی تهیه کرده بود.
از مشهورترین فیلمی که طائرپور تهیه کرد، تهیهکنندگی مشترک «گلنار» همراه با وحید نیکخواه آزاد بود. در کارنامه حرفهای وی میتوان به تهیهکنندگی آثاری چون «پاتال و آرزوهای کوچک»، «مدرسه پیرمردها»، «وقتی همه خواب بودند»، «زن دوم»، «خاله قورباغه» و «آینههای روبرو» اشاره کرد.
این تهیه کننده سینما نخستین سینماگر ایرانی بود که در پنجاه سال گذشته توانست به عضویت هیئت رئیسه سازمان بینالمللی فیلم سازان کودک وابسته به یونسکو (سیفژ) درآید. فرشته طائرپور در سالهای ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۱ به عنوان نخستین تهیهکننده زن، ریاست هیئت مدیره خانه سینما که بزرگترین سندیکای صنفی سینماگران ایرانی است، بر عهده داشت.
آثار فرشته طاهر پور
تهیهکننده
سازهای ناکوک (۱۳۹۶)
تهیهکننده
خداحافظ دختر شیرازی (۱۳۹۷)
سازهای ناکوک (۱۳۹۶)
آینههای روبرو (۱۳۸۸)
نخودی (۱۳۸۸)
نیلوفر (۱۳۸۷)
زن دوم (۱۳۸۶)
وقتی همه خواب بودند (۱۳۸۴)
یکی بود یکی نبود (۱۳۷۹)
پسر مریم (۱۳۷۷)
نان و شعر (۱۳۷۲)
مدرسه پیرمردها (۱۳۷۰)
پاتال و آرزوهای کوچک (۱۳۶۸)
گلنار (۱۳۶۷)
مدیر تولید
نخودی (۱۳۸۸)
زن دوم (۱۳۸۶)
نان و شعر (۱۳۷۲)
مدرسه پیرمردها (۱۳۷۰)
سکوت (۱۳۶۹)
پاتال و آرزوهای کوچک (۱۳۶۸)
گلنار (۱۳۶۷)
طراح صحنه
سایههای هجوم (۱۳۷۱)
مجری طرح
زمستان است (۱۳۸۴)
بابا عزیز (۱۳۸۲)
سایههای هجوم (۱۳۷۱)
ایلیا، نقاش جوان (۱۳۷۰)
نویسنده
آینههای روبرو (۱۳۸۸)
نخودی (۱۳۸۸)
زن دوم (۱۳۸۶)
مشاور فیلمنامه
نان و شعر (۱۳۷۲)
مدرسه پیرمردها (۱۳۷۰)
انتهای پیام/