به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، مهدی رجبی زاده، مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان گفت: به منظور اجرای فعالیتهای پیشگیرانه، کشف و اطلاع رسانی و اطفای به موقع حریق با استفاده از ظرفیت همیاران طبیعت و ساماندهی آنها در گروههای داوطلب مدیریت حریق، جلسه کمیته استانی مدیریت حریق در عرصههای منابع طبیعی استان کرمان برگزار شد.
او با اشاره به شرایط اقلیمی حاکم بر استان کرمان افزود: تعداد و شدت آتش سوزی در عرصههای منابع طبیعی رو به افزایش است و بدون توسعه فرهنگی، ارتقای آگاهی، همکاری و مشارکت عرصه نشینان، جوامع محلی و همیاران طبیعت امکان مدیریت اثر بخش و کنترل اثرات نامطلوب عوامل تخریب به ویژه حریق وجود نخواهد داشت.
رجبی زاده عمدهترین عوامل حریق در استان را نشأت گرفته از بی احتیاطی گردشگران، برخی دامداران، آتش زدن بقایای گیاهان زراعی در اراضی مجاور جنگلها ومراتع، انداختن ته سیگار روشن یا کبریت نیمه افروخته، رها کردن آتش یا زغال در طبیعت پس از پخت و پز و جرقه ناشی از وسایل موتوری دانست.
او اهداف و سیاستهای راهبردی کمیته پیشگیری و اطفای حریق در عرصههای منابع طبیعی را تعامل سازنده با مردم و جوامع محلی برای همکاری و مشارکت همیاران طبیعت در مدیریت حریق، سازماندهی گروههای داوطلب مردمی، حمایت قضایی از همیاران و مشارکت کنندگان در این امر و ایجاد ایستگاههای محلی اطفای حریق و تجهیز آن در مناطق بحرانی برشمرد و اعلام کرد آماده همکاری با گروههای بیان شده را داریم.
مهدی محمدمیرزائیان، رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان استفاده از ظرفیت همیاران طبیعت به صورت فراگیر در حوزه اطلاع رسانی، فرهنگ سازی فعالیتهای پیشگیرانه و کشف به موقع حریقهای احتمالی را از اقدامات مهم همیاران طبیعت در امر حفاظت از عرصههای منابع طبیعی دانست.
او بیان داشت: بلوک بندی عرصههای منابع طبیعی به مناطق بحرانی، نیمه بحرانی و عادی با هدف سازماندهی و بهره برداری مناسب از ظرفیت همیاران طبیعت محلی و آموزش دیده برای حضور در هر گروه با مشخص کردن سرگروه و همچنین محدوده مورد نظر به منظور پیشگیری و کشف به موقع حریقهای احتمالی از اهداف این طرح در سطح استان و شهرستانها است.
انتهای پیام/ م