کارشناس مسئول برنامه پیشگیری و کاهش طلاق بهزیستی خراسان رضوی گفت: با سنگ‌اندازی و مداخله وکلا در فرآیند مشاوره و سازش زوجین متقاضی طلاق، خانواده به سمت فروپاشی می‌رود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، دکتر حسن‌حاجی‌پور کارشناس مسئول برنامه پیشگیری و کاهش طلاق بهزیستی خراسان رضوی گفت: در بسیاری موارد که مشاوران می‌توانند طرفین را به سازش نزدیک کنند، به محض دخالت وکلا و تحریک یکی از زوجین، کل فرآیند مشاوره در معرض خطر قرار گرفته و خانواده به سمت فروپاشی می‌رود.

او افزود: برنامه پیشگیری و کاهش طلاق، با محوریت مشاورین که شامل مددکاران و روان‌شناسان متبحر و کارآزموده است پیش می‌رود و اگر وکلا در این فرآیند دخالت نداشته باشند، بسیاری از زوجین را می‌توان به سمت سازش و ادامه زندگی خانوادگی راهنمایی کرد.

 

ترفند ضدخانواده از سوی وکلا

کارشناس مسئول برنامه پیشگیری و کاهش طلاق بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: متأسفانه دخالت وکلا در این فرآیند به گونه‌ای است که یک طرف به طرف دیگر وکالت می‌دهد و سپس به مشاوره می‌آیند که ما به عنوان مشاور، هر چه تلاش می‌کنیم طرف دیگر را وارد فرآیند مشاوره و سازش کنیم، موفق نمی‌شویم، چون یک طرف از طرف دیگر وکالت دارد.

حاجی‌پور با اعلام اینکه قوه قضائیه هم موافق عدم دخالت وکلا در این فرآیند است بیان کرد: در حال رایزنی و مشورت با دستگاه قضایی استان هستیم تا دخالت وکلا در برنامه مشاوره‌های سازش را به حداقل برسانیم، حتی اگر آزادی افراد در گرفتن وکیل هم مد نظر باشد، این آزادی باید پس از فرآیند مشاوره قرار بگیرد یعنی پس از اینکه مشاور و مددکار، کار مداخله مثبت، راهنمایی و درمانگری اختلال ارتباط را انجام دادند و زیربنای روانی خانواده محکم شد، آنگاه وکلا بتوانند برای وکالت اقدام کنند.

او با اشاره به اینکه بهترین راه سازش زوجین در شرف طلاق این است که به جای وکیل، به مشاور مراجعه کنند، تصریح کرد: بهزیستی و ۷۰ نفر از مشاورین زبده استان در تلاش هستند که زن و شوهر‌های متقاضی طلاق را سازش دهند، چون وقتی در کارشان مداخله می‌کنیم متوجه می‌شویم مشکلات مابین آن‌ها اصلا جدی نیست و به سهولت و چند نوبت مشاوره، کاملا قابل حل است.

 

سازش تا ۸۰ درصد امکان پذیر است اگر...

ابوالقاسم مرتضوی یک مددکار که طرف قرارداد طرح مشاوره کاهش طلاق است نیز گفت: اگر پای وکلا از پرونده‌های طلاق بیرون برود، ما می‌توانیم ۸۰ درصد زوج‌های متقاضی طلاق را سازش دهیم.

 او افزود: بیشترین موارد اختلاف زوجین متقاضی طلاق، مشکلات ارتباطی است و اکثریت مطلق این مشکلات، از طریق مشاوره و راهنمایی روان‌شناسی، قابل حل است.


بیشتر بخوانید


این مددکار با شاره به اینکه اغلب مشکلات زوجین به دلیل نداشتن گفت و گوی عمیق پیش از ازدواج است، ادامه داد: میزان سازش‌ها بسیار بیشتر از این ارقام می‌تواند باشد مشروط به اینکه پای وکلا از میان برداشته شود.

 

۲۵۰ هزار تومان مشاوره، ۱۵ میلیون حق‌الوکاله!

مرتضوی بیان کرد: وکلا در این داستان، دنبال منافع خودشان هستند، چون یک متقاضی طلاق کلا در کلینیک مددکاری ما برای ۵ جلسه مشاوره مددکاری و روان‌شناسی ۲۵۰ هزار تومان می‌پردازد، اما در وکالت‌نامه‌های طلاق، مبالغی بین ۵ تا ۱۵ میلیون تومان و گاه بالاتر هم از مراجعین گرفته می‌شود.

 

انتهای پیام//ر.ا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.