گنج‌های طلایی با ذخیره صد‌ها میلیون تن در دل کویر خراسان جنوبی خوابیده و فرآوری نخستین شمش‌های طلا، نوید بخش روز‌های طلایی‌تر برای مردمان این خطه مرزی است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند،  ۵ سالی می‌شود استان کویری خراسان جنوبی به لطف اکتشافات بالای طلا در ردیف استان‌های طلایی کشور قرار گرفته و آینده‌ای درخشان در انتظار مردم و اقتصاد منطقه است.

استانی که با ۵ معدن بزرگ طلا در هیرد نهبندان، شادان، خونیک، کودکان و ماهرآباد خوسف رنگ طلایی به خود گرفته و بخش خصوصی در تکاپو برای استخراج و فرآوری این ماده معدنی ارزشمند از دل کویر است.

بزرگترین معدن طلای شرق کشور در مسیر تولید شمش

معدن طلای شادان خوسف با ذخیره قطعی بیش از ۲۷ میلیون و ۸۰۰ هزارتن کانسنگ، بزرگترین معدن طلای شرق کشور از نظر میزان ذخیره این فلز گرانبهاست که فرآوری شمش طلا در آن آغاز شده است.

با تولید نخستین شمش‌های طلا در معدن شادان در بهمن پارسال، هزار و ۴۰۰ کیلوگرم طلای خالص به ظرفیت سالانه تولید شمش طلای کشور افزوده شد.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی  می‌گوید: بخش خصوصی با سرمایه گذاری در بزرگترین معدن طلای خراسان جنوبی، این استان غنی از مواد معدنی را از گمنامی در آورد و تولید نخستین شمش‌های طلا امید‌ها را برای فرآوری بیشتر زنده کرده است.

ایمان طلب با اشاره به عیار بالای طلا در این معدن بیان می‌کند: از هر هزار کیلوگرم کانسنگ طلا، یک گرم طلای خالص فرآوری می‌شود که مطابق با استاندارد‌های جهانی است و تولید شمش طلا را در این خطه کویری دارای توجیه اقتصادی کرده است.

گام به گام تا خودکفایی / از تولید نخستین شمش‌های طلا تا فرآوری در جوار معادن

طلای هیرد در یک قدمی فرآوری

شهریور ۱۳۹۶ بود که استخراج ماده معدنی طلا در هیرد نهبندان آغاز شد و نام این منطقه را برای اولین بار بر سر زبان‌ها انداخت.

شرکت دولتی تهیه و تولید مواد معدنی، سرمایه گذار این طرح خرداد ۱۳۹۸ عملیات ساخت کارخانه فرآوری طلا را با تولید سالانه ۲۰۰ کیلوگرم شمش طلا کلید زد تا هیرد هم به جمع تولید کنندگان شمش طلا بپیوندد.


بیشتر بخوانید


جلالیان مدیر مجتمع طرح‌های اکتشافی خراسان جنوبی از بهره برداری کارخانه فرآوری معدن طلای هیرد تا پایان امسال خبر می‌دهد و می گوید: تجهیزات کارخانه فرآوری طلا با مشارکت متخصصان چینی و ایرانی در حال نصب است.

او با اشاره به ذخیره قطعی ۴ میلیون و ۹۱۰ هزار تن کانسنگ طلا در این معدن اضافه می‌کند: تاکنون بیش از ۱۰هزار تن کانسنگ طلا از معدن هیرد برداشت و از آن ۱۱ کیلوگرم شمش طلا استحصال شده است.

در معدن طلای هیرد برای حدود ۶۰ نفر اشتغال ایجاد شده است که در زمان بهره‌برداری و ساخت کارخانه به ۱۵۰ نفر افزایش می‌یابد.

طلا

راه اندازی شهرک تخصص طلا، آخرین حلقه خودکفایی

با اعلام خبر راه اندازی ۳ واحد فرآوری طلا در خراسان جنوبی، حالا زمزمه‌های راه اندازی شهرک تخصصی طلا در این استان زرخیز به گوش می‌رسد.

ذخائر عظیم زیر زمینی طلا در کویر شهرستان‌های نهبندان و خوسف در کنار ایجاد واحد‌های فرآوری، روز‌های خوشی را برای آینده این صنعت پولساز در خراسان جنوبی نوید می‌دهد.

حالا سرمایه گذاران با خیالی آسوده پا به خراسان جنوبی می‌گذارند و مسئولان نیز می‌گویند همه چیز برای راه اندازی شهرک تخصصی طلا مهیاست.

جرجانی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اعلام خبر خوش بهره برداری از واحد‌های فرآوری طلا می‌گوید: دو واحد فرآوری طلا تا اواخر پاییز امسال در خراسان جنوبی به بهره برداری و وارد مدار تولید شمش می‌شود تا راه را برای شهرک تخصصی طلا هموار‌تر کند.

خدکفایی

او بیان می‌کند: طرح سرمایه گذاران به ستاد توسعه خاوران ارائه و رایزنی‌هایی هم در این زمینه انجام شده است تا به زودی تفاهم نامه ایجاد شهرک تخصصی طلا منعقد شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی تصریح می‌کند: استقرار شهرک، آخرین حلقه تکمیل ارزش افزوده طلا در استان است تا بتوانیم صفر تا ۱۰۰ استخراج، تولید شمش و فرآوری آن تا عرضه به بازار را اینجا داشته باشیم.

صنعت طلا و جواهر در انتظار روز‌های خوش

سه واحد فرآوری و استحصال طلا تا پایان امسال در خراسان جنوبی به بهره برداری می‌رسد تا ظرفیت تولید شمش طلا در کشور، هزار و ۶۰۰ تن بیشتر شود.

با تکمیل زنجیره استخراج تا فرآوری در دل کویر، حالا نوبت به استقرار شهرک تخصصی طلا می‌رسد تا با ایجاد شاخه‌های پایین دستی واحد‌های فرآوری طلا، شمش را به محصولاتی با ارزش افزوده بالاتر تبدیل و از خام فروشی آن جلوگیری کند.

شهرکی پولساز و ارز آور که با هدف رونق بیشتر صنعت طلا و جواهر کشور ایجاد می‌شود و سهم کشورمان را در گردش مالی بالای این صنعت بالاتر خواهد برد.

گزارش از: حسین هرمزی

انتهای پیام / ط ا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار